Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Artikelen
Trailer Watch - mei 2012

Trailer Watch - mei 2012

MovieScene redacteur Dries Thomas neemt elke maand de nieuwe trailers onder de loep. Welke blijven bovendrijven en welke kan je maar beter meteen vergeten. Hieronder zijn oordeel over de maand mei.

Gangster Squad
Wat krijg je als je een geweldige cast en een aantrekkelijk misdaadverhaal gebaseerd op waargebeurde feiten combineert met een regisseur die zijn strepen nog moet verdienen? Het antwoord: een trailer met meer macho-uitstraling, schietpartijen in slow motion en andere monteertrucjes dan de gemiddelde videoclip van een doordeweekse rapper. Het is als kijken naar het optreden van een goochelaar. Je wordt met veel lawaai en rook afgeleid, want in werkelijkheid is er maar weinig aan. Voor zij die op een nieuwe L.A. Confidential hoopten, was dit een gemiste kans. Maar als je wel houdt van verspild acteertalent in een infantiele film noir dan is dit ongetwijfeld een klassieker in wording.


Argo
Met The Town bewees Ben Affleck dat Gone Baby Gone geen beginnersgeluk was. Maar met Argo gaat hij nog een stapje verder. Door voor het eerst zijn geliefde Boston te verlaten en een historisch drama onder handen te nemen, rukt Affleck zich bewust los van zijn vertrouwde omgeving. Uit de trailer, die net als de meeste films duidelijk over een eerste, tweede en derde act beschikt, blijkt dat hij – niet geheel onverstandig – voor een traditionele aanpak heeft gekozen. Een meesterwerk lijkt Argo niet te worden, daarvoor is de niet altijd geslaagde evenwichtsoefening tussen humor en drama te opvallend en Afflecks eigen acteerprestatie te braaf. Maar dat de regisseur het einde van zijn kunnen nog niet bereikt heeft, daar bestaat geen twijfel over.


Skyfall
Het is voor grote franchises makkelijker dan voor een alleenstaande film om een trailer uit te brengen, aangezien het merendeel van de personages al gekend zijn en dus geen ellenlange introductie vereisen. Dat neemt echter niet weg dat de teaser trailer van Skyfall precies doet wat het moet doen: teasen. De kijker wordt geprikkeld met enkele herkenbare beelden van 007 in een smoking, explosieve actiescènes en intrigerende stukjes dialoog. De plot wordt zo goed als geheim gehouden en de schurk (gespeeld door Javier Bardem) komt amper in beeld. De soundtrack is bovendien ondersteunend en werkt niet - zoals vaak het geval is - afleidend. Regisseur Sam Mendes heeft zich voor Skyfall laten inspireren door het werk van Christopher Nolan en dat is na het zien van deze korte teaser merkbaar. James Bond viert zijn 50e verjaardag in stijl.


The Master
Net als Skyfall beperkt The Master zich louter tot het prikkelen van de kijker. Regisseur Paul Thomas Anderson toont ons geen Philip Seymour Hoffman of Amy Adams, enkel Joaquin Phoenix als een mentaal afwezige matroos die het te bont heeft gemaakt. De prachtige cinematografie en zenuwslopende soundtrack doen meteen denken aan het werk van grootmeester Stanley Kubrick. Phoenix’ ietwat ongemakkelijk aanvoelende, maar uiterst fascinerende acteerprestatie lijkt nu al voldoende voor een Oscarnominatie. De acteur heeft zich zichtbaar herpakt na zijn wat uit de hand gelopen mockumentary I’m Still Here. Met nog zoveel acteertalent achter de hand zou The Master wel eens dé film van het jaar kunnen worden.


The Great Gatsby
Baz Luhrmann beschikt over een uitstekende cast in een film gebaseerd op een literaire klassieker. Toch lijkt de Australische filmmaker vooral bezorgd om het uiterlijk van zijn prent die voortdurend grandioze proporties aanneemt. De art director en production designer hebben fantastisch werk geleverd en we durven vermoeden dat het geheel er in 3D nog verrukkelijker zal uitzien. Het is dan ook jammer dat Luhrmann zijn acteurs en verhaal als een noodzakelijk kwaad beschouwt. Ze verdrinken in de veelheid aan feeërieke decors en locaties. Ook de muziek laat weer te wensen over. Jay-Z en een U2-cover van Jack White vormen geen artistieke meerwaarde en dienen enkel om een jong publiek over de streep te trekken.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap
 • The Blacklist - eerste indruk The Blacklist - eerste indruk
 • 2013: De populairste series 2013: De populairste series
 • Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap
 • Game of Thrones S4E8: The Mountain and the Viper – recap Game of Thrones S4E8: The Mountain and the...
 • Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap