Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Bioscoop
Rock of Ages - recensie

Rock of Ages - recensie

Een smakeloze glamrock musical waarin de talentvollere acteurs niet kunnen zingen en de talentvolle zangers gemankeerd overkomen.

In Rock of Ages volgen we de jonge Sherrie (Julianne Hough) die het zogenaamde boerse Oklahoma verlaat in een greyhound bus om tijdens de hoogtijdagen van de glamrock in  Los Angeles in 1987 mee te delen in de roem. Sherrie ontmoet als aspirerende zangeres de jonge barman Drew (Diego Boneta) die haar bijstaat na een beroving. Aangezien Sherrie in zak en as zit, voorziet Drew, met behulp van zijn baas Dennis (Alec Baldwin), Sherrie van een baan in de befaamde Bourbon club op de Sunset Strip.

Geen chemie
Met afgezaagde montagescènes wil regisseur Adam Shankman (Hairspray) het publiek doen geloven dat na pakweg tien minuten in de film de ware liefde is gevonden. De relatie tussen Bonita en Hough is dan ook allesbehalve geloofwaardig. Deze twee vocalisten manifesteren zich als houterige musicalsterren, die lijken te smeken om een basiscursus mimiek. De chemie tussen deze twee hoofdrolspelers is zo tragisch, dat andere enigszins noemenswaardige rollen van Baldwin, Russel Brand (Get Him To The Greek) en Bryan Cranston (Breaking Bad), al snel het onderspit moeten delven.Kitsch
Rock Of Ages is gebaseerd op een Broadway musical uit 2006. Komiek Justin Theroux (Iron Man 2) en Chris D'Arienzo (Hot) bewerkten deze musical tot een film met een budget van zeventig miljoen dollar. Ondanks de aanwezigheid van bekende acteurs als Brand, Cranston en Baldwin, slaat regisseur Shankman's met deze kitscherige misrepresentatie van een muziekperiode de plank volledig mis. Blijkbaar mikt de film op een nostalgisch publiek met een voorliefde voor het smakeloze tijdperk uit de jaren tachtig, waarin bands als Def Leppard, Mötley Crue en Bon Jovi de rockparade domineerden. Deze liedjes worden, met op de achtergrond een veel te modern ogend Los Angeles, op vaak weinig inspirerende wijze vertolkt. Voor de goede orde, Rock Of Ages is een musical. Dat betekent dat Shankman authenticiteit afdwingt bij het publiek, door onder andere Baldwin zelf te laten zingen. Alhoewel dat ontroerend zou moeten zijn, is het saai en op veel momenten ineffectief.

Glamrock
De simplificatie van een muzikaal tijdperk in Rock Of Ages (er domineerden ook andere muzikale stromingen, zoals Thrash Metal (Metallica) op de Sunset Strip) is één van de vele anachronismen. Glamrock wordt geromantiseerd en daarmee is de film zeer kort door de bocht. Bijkans wil Shankman namelijk ook dat deze periode serieus wordt genomen, wat in tegenspraak is met zijn benadering. Zo laat hij Hough in sexy jurkjes opdraven als ze als erotische danseres in de stripclub van de - meer zingende dan acterende - Mary J. Blige (Justice) werkt. Dat Rock Of Ages een musical is, moet op de koop toe worden genomen. De film lijkt te zijn gemaakt voor het MTV-publiek en aanbidders van Glee. In die zin lijkt Rock Of Ages geen enkel moment op klassieker als Rob Reiner's Spinal Tap en Michael Winterbottom's 24 Hour Party People. Laatstegenoemde films weten, net als Anton Corbijn's Control, een muzikaal tijdperk wél uitstekend te belichamen.Tandem
Is er dan niets positiefs te melden over Rock Of Ages? Jawel, zo speelt Malin Akerman een geile Rolling Stone journaliste die uiteindelijk een relatie krijgt met de gevierde glamrocker Stacee Jaxx (Tom Cruice), Baldwin en Russel hebben als tandem tevens enkele komische momenten, Catherine Zeta Jones (Patricia Whitmore) speelt als echtgenote van Cranston (Mayor Whitmore) een vileine rol en Paul Giamatti slaagt er in om als Paul Gill (popmanager) een slinkse klootzak neer te zetten.

Conclusie
Met 124 minuten is Rock Of Ages een lange zit, waarbij het extreem simpele en moralistische verhaal leidt tot afgezaagde liedjes en onnodige anachronismen. De plichtmatige seksuele scènes tonen aan dat glamrock letterlijk en figuurlijk weinig om het lijf heeft.

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(1 stem)
 • Speelduur:

  123 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

UITGELICHT

 • 2013: De populairste series 2013: De populairste series
 • Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie
 • Silicon Valley - eerste indruk Silicon Valley - eerste indruk
 • Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk
 • Game of Thrones S4E8: The Mountain and the Viper – recap Game of Thrones S4E8: The Mountain and the...
 • Game of Thrones S4E10 : The Children – recap Game of Thrones S4E10 : The Children –...