Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies
A Few Best Men - recensie

A Few Best Men - recensie

Vier jongens leven samen een studentikoos leven onder een dak. Als één van hen plotseling gaat trouwen met een Australische, begeven ze zich allemaal naar het land 'down under' om de plechtigheid, ondanks alles dat misgaat, tot een goed einde te brengen.

David (Xavier Samuel) doet wat veel jonge mensen doen als ze in een vroege midlife-crisis zitten; hij gaat op reis. Ergens op een stille plek in de oceaan overdenkt hij zijn leven en zijn toekomst. David duikt echter meer op dan zelfinzicht, hij ontmoet de beeldschone Australische Mia (Laura Brent) en in een vlaag van blinde verliefdheid vraagt hij haar ten huwelijk. Het kersverse echtpaar keert terug naar huis om familie en vrienden in te lichten en al snel begeeft David zich met zijn typisch Engelse vrienden naar Australië. Tom (Kris Marshall), Graham (Kevin Bisshop)en Luke (Tim Draxl) hebben zo alle drie hun eigen makken en dat komt niet bepaald van pas als je indruk moet maken op je schoonvader, Jim Ramm, die ook nog eens een hoge politieke functie bekleedt en daarbij een ram als mascotte gebruikt.Pionier
Stephan Elliott, met name bekend van The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert, is in staat om mooie films te maken. Hij doet het alleen niet zo vaak. Zijn oeuvre telt enkel zes films, waarvan de hiervoor genoemde film en Easy Virtue waarschijnlijk de bekendste zijn. Met A Few Best Men gooit Elliott het over een komische boeg en de gedachte hierachter is om te beginnen al vermakelijk. Lang voordat Elliott met Priscilla op de proppen kwam, was hij een echte pionier op het gebied van de ‘bruiloftsfilm’. In zijn tienerjaren had hij een bijbaantje als cameraman op bruiloften. Dit was in de tijd toen de videocamera zelf nog meer woog dan hij als veertienjarig jongetje. Toen hij inmiddels 23 was, had hij de meest gênante bruiloften gezien en zwoor hij dat hij nooit meer naar een trouwerij zou gaan, ook niet die van hemzelf. Waarschijnlijk hield Elliott zijn vingers gekruist achter zijn rug, want met A Few Best Men filmt hij opnieuw een bruiloft. Een door hemzelf geregisseerde bruiloft die gehakt maakt van alle verschrikkelijke huwelijken die ooit zijn lens hebben gepasseerd.

Schaap
Nadat David zijn Mia ten huwelijk heeft gevraagd, vliegt hij terug naar Londen om daar zeiknat te worden geregend, uit te glijden in een hondendrol en te arriveren in een studentenhuis waar een portret hangt van Koningin Elizabeth vermomd als The Joker. De toon van de film wordt in de eerste vijf minuten onomstotelijk vastgezet. Om deze toon vast te houden, worden de studentikoze vrienden van David ingezet die mijlenver staan van het serieuze leven dat David wil gaan leiden. Waar David vooral indruk probeert te maken op zijn schoonvader, wil het zootje ongeregeld een wild vrijgezellenfeest organiseren met behulp van drank en wiet. Wie deze zin eens goed tot zich laat doordringen, zal waarschijnlijk denken aan twee komedies die de afgelopen jaren de revue hebben gepasseerd. A Few Best Men lijkt wel een combinatie van The Hangover en Meet the Parents. In The Hangover krijgen de mannen te maken met een kleingeschapen Chinees als antagonist, in A Few Best Men moeten ze het doen met enkel een schaap. Het spreekt voor zich dat Robert de Niro en Blythe Danner je de stuipen op het lijf joegen als schoonouders. Olivia Newton John is ‘not the one that we want’ in de rol van de schoonmoeder van David. Alleen in de rol van Sandy is deze vrouw serieus te nemen.Jofel
A Few Best Men verdient geen originaliteitsprijs. Toch is de film minder dramatisch dan men na bovenstaande uiteenzetting zou verwachten. Ten eerste is de film jofel gemonteerd. De scènes waarin de beste mannen de boel op stelten zetten, worden in hoog tempo afgewisseld met de serieuze trouwpartij. Dit alles wordt ondersteund door hippe muziek en goed gekozen shots. Met als hoogtepunt de introtune van Skippy (the bushkangaroo) tijdens één van de slotscènes. Alhoewel het Engelse accent voor menigeen een obstakel zal vormen, raad ik aan om de ondertiteling te laten voor wat het is, want het script bevat vele amusante woordgrapjes die de film een stuk leuker maken en moeilijk goed te vertalen zijn.

Conclusie
Richard Curtis (screenwriter van Love Actually) zei eens: ‘a comedy script is only successful if you laugh out loud at least three times when reading it’. Deze uitspraak haalde Elliott over om A Few Best Men te regisseren. En uiteindelijk is dat geen onverdienstelijke keuze geweest. Elliott heeft een film afgeleverd waarbij zeker drie of meer keer gelachen kan worden. De film is geen hoogvlieger, deels door het gebrek aan originaliteit en deels door het niet kunnen evenaren van het succes van komedies die aan A Few Best Men verwant zijn. Maar toch, van alle bruiloften die er ooit zijn ge- en verfilmd, had je het slechter kunnen treffen dan de bruiloft van Elliott.

Regisseur:

Stephan Elliott

Cast:

Kris Marshall
Olivia Newton-John
Xavier Samuel

Genre:

Komedie

Releasedatum:

11 oktober 2012

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(2 stemmen)
 • Speelduur:

  97 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

UITGELICHT

 • 2013: De populairste series 2013: De populairste series
 • Surviving Jack - eerste indruk Surviving Jack - eerste indruk
 • One Night Stand IX: Ketamine - recensie One Night Stand IX: Ketamine - recensie
 • Game of Thrones S5E7: The Gift - recap Game of Thrones S5E7: The Gift - recap
 • Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent, Unbroken - recap Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent,...
 • Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap