Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Top 10
De film top 10 van Laura Kempenaar

De film top 10 van Laura Kempenaar

MovieScene vroeg redacteur Laura Kempenaar om haar film top 10 samen te stellen.

Even spieken bij mijn MovieScene-collega's leert mij dat ik toch wel een heel andere smaak heb. Voor mij geen Schindler's List of Pulp Fiction, maar een heel andere lijst. Tot mijn eigen verbazing zitten er toch wat actiefilms tussen, terwijl ik daar eigenlijk nooit zo van houd omdat ik de gevechtsscènes meestal niet kan volgen. Waarom ik er wel van houd, lees je in mijn top 10:
 
10 - Battle Royale (2000)
Films die me lang doen nadenken omdat ze vreemde concepten hebben, kan ik altijd erg waarderen. Voorbeelden daarvan zijn: In Time, Equilibrium en zelfs de straight-to-dvd-film Timer. Battle Royale hoort ook in dat rijtje vreemde conceptfilms thuis. Aziatische film heeft een bepaalde mystiek en spanning, welke genre het ook is en daarom moet er een Japanse film in mijn rijtje. Battle Royale vind ik qua psychologie interessant, maar ook de relatie tussen de leerlingen en de actie kan ik erg waarderen.
 


 
9 - Drive (2011)
Misschien komt het ook een beetje omdat het de sneak preview was op een filmfestival waar ik erg van heb genoten (Empire Big Screen 2011), waar ook de regisseur was die er nog iets leuks bij kon vertellen, maar Drive heeft - ondanks het geweld - een fijn sfeertje. Er is niet veel tekst nodig om je toch mee te laten voelen met de personages en dat is een knappe prestatie van zowel acteurs als regisseur.
 


 
8 - Se7en (1995)
Als fan van Morgan Freeman moet ik een film van hem in mijn lijstje hebben staan. Ik ben een thrillerfan en de zeven zonden hebben me altijd al aangetrokken (er staat er zelfs eentje op mijn lijf getattoeerd), dus Se7en was een film die me meteen raakte. Het spelletje dat Kevin Spacey’s personage speelt met de rechercheurs en die gruwelijke ontknoping; heerlijk!
 


 
7 - Romeo + Juliet (1996)
Deze film wordt niet door iedereen even goed gewaardeerd, maar het is één van de weinige films die me aan het huilen weet te maken. Shakespeare is één van mijn favoriete schrijvers en het is bijzonder hoe modern Brazilie wordt omgedoopt tot een soort Verona, hoe moderne jongeren spreken in poetische, ouderwetse taal en hoe een overdreven liefdesverhaal toch realistisch kan overkomen alsof het nu nog dagelijks gebeurt in de wereld.
 


 
6 - Sleepy Hollow (1999)
Deze duistere film brengt paarden, horror en vooral Johnny Depp in een goede rol. Waar Moviescene-collega’s Fear and Loathing in Las Vegas op hun lijstje zetten, kies ik absoluut voor Sleepy Hollow met de geflipte rechercheur Depp. Johnny heeft in diverse films briljant gespeeld, maar Sleepy Hollow was de eerste film die ik met hem zag en hij is hem nog steeds magisch om te zien.
 


 
5 - Interview with the Vampire (1994)
Dit mag inmiddels wel een klassieker worden genoemd. Het is een lekker lange film waarin veel gebeurt, veel goede acteurs spelen en het vampierenleven nu eens van een andere kant wordt bekeken. Niet het glamoureuze glitterleven zoals dat tegenwoordig populair is voor vampiers, maar rauwer, gemener en daarmee misschien zelfs wel echter.
 


 
4 - Finding Nemo (2003)
Er zijn niet veel films die mij aan het lachen krijgen, maar het is Finding Nemo - en dan vooral Dory - gelukt om me zelfs de slappe lach te geven. Animatiefilms van Pixar zijn stuk voor stuk loveable en deze is ook nog eens heel erg schattig, kleurrijk en vrolijk. Ik kan niet wachten tot hij volgend jaar in 3D in de bioscoop verschijnt, want ik zit ook al een tijd op de blu-ray-uitgave van deze koddige film te wachten.
 


 
3 - The Dark Knight (2008)
Dit is een film die wel in meer top 10-lijstjes voorkomt, en terecht. Batman is mijn favoriete superheld omdat hij geen echte krachten heeft, maar heel menselijk is. Gotham City is een vette omgeving omdat het zomaar echt zou kunnen zijn. Verder heeft het optreden van de Joker terecht een Oscar gekregen, ook als Ledger niet zou zijn overleden. Spanning, sensatie en vooral van die momenten waarbij je je als kijker afvraagt: hoe gaat hij zich daar nou uit redden? Dit alles maakt deze film episch.
 


 
2 - As It Is In Heaven (2004)
Geen zorgen, ik houd ook van cultureel verantwoorde films zoals deze Zweedse film over een dirigent die in een klein dorpje aan de slag gaat met een koor. Het is in eerste instantie een ietwat dramatische film, maar eigenlijk is hij heel erg lief. Ik houd van Scandinavie en ik denk dat het een stukje van de wereld is waar we filmisch gezien nog een hoop van kunnen verwachten. Denk ook aan Headhunters, Let The Right One In en Trollhunter bijvoorbeeld.
 


 
1 - Belle en het Beest (1991)
Ja, de Nederlandse versie van Disney-sprookje Beauty and the Beast. Er zitten veel belangrijke levenslessen in waar ik nog steeds dagelijks naar probeer te handelen. Ik vind de Nederlandse stemmen, vooral van Belle, beter dan de Engelse en ik heb deze film uiteraard als klein meisje ook niet in het Engels gezien, dus daarom kies ik voor de moerstaal. Deze film is een mooi liefdesverhaal die een sterke vrouw laat zien die weet wat ze wil, maar toch ook zorgzaam kan zijn. En paard Philippe is ontzettend schattig met zijn enorme hoofd.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy - recap Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy -...
 • Game of Thrones S5E1: The Wars to Come – recap Game of Thrones S5E1: The Wars to Come –...
 • Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap
 • Game of Thrones S5E7: The Gift - recap Game of Thrones S5E7: The Gift - recap
 • Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap
 • Game of Thrones S6E2: Home - recap Game of Thrones S6E2: Home - recap