Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Dvd & blu-ray
Creep Van - dvd recensie

Creep Van - dvd recensie

Wat moet je als je een sukkel bent, zonder auto, en moeite hebt met werk vasthouden in Detroit? Juist, een goedkope rammelbak op de kop proberen te tikken.

Campbell heeft het maar moeilijk. Werk vasthouden lukt hem maar niet omdat hij iedere baan verprutst. Hij heeft immers geen auto, en zaken als pizza's bezorgen wordt best lastig met de bus. Steeds vaker zit het gebrek aan een auto hem in de weg en Campbell kan er maar moeilijk meer tegen. Hij wordt naar een lokale garage/autowasserette gestuurd om daar te vragen naar werk en wordt, wonder boven wonder, nog aangenomen ook. Ook daar valt het niet mee om zijn werk te doen zonder auto. Hij heeft echter troost doordat er een leuke collega is bij deze zaak. Amy, zoals deze collega heet, is erg vriendelijk en ziet hem zelfs wel zitten. 

Creep Van

Busje
Campbell is vastberaden wat geld opzij te zetten zodat hij toch een auto kan kopen en ziet dan op een dag een bestelbusje voorbijkomen. Het busje is in verschrikkelijke staat, maar als hij te koop blijkt te zijn, besluit hij toch te bellen of hij het busje kan overnemen. Hij kon natuurlijk nooit vermoeden dat de eigenaar van het busje een ontzettende creep is. Creep Van heeft een typische slasher vibe over zich. De doden stapelen zich in een rap tempo op en de moorden zijn vaak vrij uniek. Het mooie is dat het bestelbusje eigenlijk zelf een soort personage wordt, vooral ook omdat de echte "creep" zich heel weinig laat zien in deze film, en het busje des te meer.
 
Personages
Creep Van zit vol met aparte personages. Zo woont Campbell bij zijn maatje in huis. Dat maatje en diens vriendin zijn op zijn zachtst gezegd behoorlijk ludieke personages met bizarre seksuele escapades. Een ontzettend leuke rol is die van Swami Ted, gespeeld door Collin Bernsen. Campbell wordt prima overeind gehouden door Brian Kolodziej en er is zelfs een cameo van Lloyd Kaufman, ongekroonde koning van de B-films. Toch voelt de film helaas op sommige momenten aan als een C-film, of nog lager.
 
Hommage aan de tachtiger jaren slasher
Scott W. McKinlay heeft geprobeerd om van Creep Van een horrorfilm te maken vol met slechte grappen, bloed en tieten, en is daar grotendeels in geslaagd. Wat dat betreft doet de titel ook precies wat je er van verwachten kunt. McKinlay heeft met Creep Van een hommage aan de slasherfilms uit de tachtiger jaren gemaakt. Op het vlak van regie moet gezegd worden dat het allemaal redelijk in elkaar zit. Het kan wat netter, maar tegelijk is dat wel de stijl die maakt dat de  jaren 80 feel overeind blijft.

Creep Van
 
Extra's:
Helaas staan er op de dvd geen extra's.
 
Conclusie
Creep Van is een hommage aan de heerlijk onbevangen en over the top slasher films uit de jaren tachtig. Het bloed vloeit rijkelijk, de moorden zijn vaak origineel en het verhaal, hoewel karig zoals de meeste slashers, zit aardig in elkaar. Een aantal van de scènes in de film is werkelijk hilarisch. Het is echter jammer dat af en toe de kwaliteit van de film net iets te ver af zakt. Hierdoor blijft de film net hangen op een onvoldoende en daardoor vooral aan te raden voor de liefhebbers van de oude campy slasher horror die films niet al te serieus nemen. De dvd is van een redelijke kwaliteit, maar het compleet ontbreken van extra's is absurd in deze tijd.

Te koop vanaf 23 augustus 2012.

Bestel bij Bol.com

Regisseur:

Scott W. Mckinlay

Cast:

Brian Kolodziej
Amy Wehrell

Genre:

Horror

Releasedatum:

23 augustus 2012

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
 • Speelduur:

  80 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

UITGELICHT

 • Mad Men seizoen 7 - eerste indruk Mad Men seizoen 7 - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy - recap Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy -...
 • Game of Thrones S6E5: The Door – recap Game of Thrones S6E5: The Door – recap
 • Surviving Jack - eerste indruk Surviving Jack - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent, Unbroken - recap Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent,...
 • The Blacklist - eerste indruk The Blacklist - eerste indruk