Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Bioscoop
Nono, Het Zigzag Kind - recensie

Nono, Het Zigzag Kind - recensie

Een geheimzinnige man neemt Nono mee op zoektocht naar de mysterieuze identiteit van zijn overleden moeder. Zigzagt de openingsfilm van het 32e Nederlands Film Festival zich een weg naar de top, of is het een rechte lijn bergafwaarts?


 
Met Nono, Het Zigzag Kind van regisseur Vincent Bal wordt de 32e editie van het Nederlands Film Festival geopend. De film is gebasseerd op de gelijknamige bestseller van de Israëlische schrijver David Grossman. Met deze familiefilm als grote opening van het festival moet duidelijk worden dat het genre in Nederland volwassen is geworden. Bal wist eerder met Minoes een buitengewone film neer te zetten waar het hele gezin van kan genieten. De verwachtingen van Nono het Zigzag Kind zijn dan ook hoog gespannen. En zeker niet ten onrechte.
 
Het mysterie
De 13 jarige Nono (Thomas Simon) leeft al zijn hele leven in de schaduw van zijn beroemde vader Jacob Feierberg (Fedja van Huêt), ‘de beste politie-inspecteur ter wereld’. Zijn moeder Zohara (Camille de Pazzis) overleed toen hij één jaar was, en de omstandigheden hiervan zijn altijd door zijn vader geheim gehouden. Wanneer Nono weer eens in de problemen raakt, stuurt zijn vader hem naar zijn oom Sjmoel om te leren volwassen te worden. Maar wanneer Nono in de trein een mysterieuze opdracht vindt, begint hij aan een spannende zoektocht. Samen met meesterdief Felix Glick (Burghart Klaussner) probeert Nono de waarheid te vinden achter zijn moeders dood, met bij elke stap inspecteur Feierberg in hun kielzog.
 
Kickstart
Vanaf het eerste moment trekt Het Zigzag Kind je volledig in de wereld van Nono Feierberg. Energieke shots en geestige momenten wekken adrenaline op die een heerlijke rit beloven. De karakters zijn uitmuntend neergezet. Inspecteur Feierberg is vanaf het eerste moment op het doek een beer van een cop, de rest van de familie is lachwekkend saai en Nono is gewoon Nono: een fantasievolle jongen die eerder zijn vader probeert te zijn dan zichzelf. Wanneer Nono smooth criminal Felix Glick ontmoet, gaat de film in de tweede versnelling. Fantastische muziek en stijlvolle beelden roepen het gevoel van avontuur op waar elk kind (en stiekem ook elke volwassene) naar verlangt. Dan komt echter wel het moment dat Het Zigzag Kinder er beter aan zou doen gas terug te nemen.


 
Vraagtekens
In het laatste halfuur beginnen de bizarre wendingen zich iets te hoog op te stapelen. Ook binnen de grenzen van de geloofwaardigheid van de film zijn veel gebeurtenissen wel erg vergezocht.  Het Zigzag Kind is in essentie een detectivefilm, maar de manier waarop de puzzel rond Zohara wordt opgelost, komt totaal uit de lucht vallen. Ook het feit dat de er in film maar liefst vier talen gesproken wordt kan, zeker voor de jongere kijker, zeer vermoeiend zijn. Gelukkig is Nono, het Zigzag Kind rijk aan een bruisende charme, in zowel sfeer als karakters, die deze minpunten aardig compenseren. 
 
Conclusie
Actie, avontuur en bijzonder kleurrijke karakters maken Nono het Zigzag Kind een geslaagde, geloofwaardige familiefilm. Genoeg ruimte voor vraagtekens, maar met opzwepende muziek en een lekkere sfeer waardoor ook jij zou willen dat je een Zigzag Kid was.

Regisseur:

Vincent Bal

Cast:

Isabella Rossellini
Fedja van Huêt

Genre:

Familie

Releasedatum:

3 oktober 2012

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(2 stemmen)
 • Speelduur:

  95 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

UITGELICHT

 • Silicon Valley - eerste indruk Silicon Valley - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy - recap Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy -...
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • The Blacklist - eerste indruk The Blacklist - eerste indruk
 • Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk
 • Fargo - eerste indruk Fargo - eerste indruk