Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » TV-series
Last Resort - eerste indruk

Last Resort - eerste indruk

Crimson Tide op het kleine scherm. Spannend of niet?

Crimson Tide 2.0
Een nieuwe serie van het Amerikaanse ABC die gaat over een Amerikaanse nucleaire onderzeeboot en haar bemanning die hun orders negeren en zich verstoppen op een tropisch eiland. Dat is in een notendop de premisse van deze serie, die veel weg heeft van een Tom Clancy boek en de film Crimson Tide uit 1993. Ook in die film draaide het om een onderzeeboot wiens kapitein tegen de orders in muiterij pleegde. Toen ging het om het einde van de Koude Oorlog, nu staat er de (zelf)verdediging tegen een atoomnatie op het spel. Wanneer kapitein Marcus Chaplin de plotselinge orders om Pakistan te bombarderen met nucleaire raketten in twijfel trekt wordt de USS Colorado zelf onder vuur genomen door Amerikaanse troepen. Dit onder het mom van het negeren van directe bevelen. Kapitein Chaplin en zijn bemanning vermoeden een samenzwering tegen hen en besluiten daarom hun toevlucht te nemen op een fictief eilandje in de Indische Oceaan. Vanuit hier proberen zij zich te verdedigen tegen de pogingen van het Amerikaanse leger om de USS Colorado en haar bemanning uit te schakelen.

Last Resort

Veteranen
De cast van de serie is, geheel volgens cliché, samengesteld uit oude rotten en jonge broekies. De kapitein wordt gespeeld door de ervaren Andre Braugher (Homicide: Life on the Streets) en hij wordt daarbij ondersteund door Robert Patrick (Terminator 2, The X-Files) die het gedrag van de bemanning in de gaten moet houden. Scott Speedman speelt de jonge XO commandant die de leiding over de boot heeft naast de kapitein. Ook Bruce Davison (X-Men, Seinfeld) speelt een kleine rol als marine admiraal wiens dochter aan boord van de boot zit. Het snel herkennen van bepaalde types is in deze serie ook niet moeilijk. Slechteriken zijn gecast op hun uiterlijke, suffige hulpjes aan boord van het schip zien er dikkig en dom uit en de vrouwen zijn allemaal even mooi maar kunnen toch op geen enkel respect van de bemanning rekenen. Volstrekt belachelijk zijn ook de Navy SEALS aan boord van het schip die er ook alleen mooi en gespierd bij lopen.

Last Resort

Cliffhangers
In Amerika is de eerste aflevering van deze serie heel goed ontvangen. Dat is eigenlijk best vreemd, want er is weinig nieuws of interessants aan de serie te beleven. Dat komt simpelweg door het ridicule plot dat bij voorbaat al uitzichtloos lijkt. Waarom zou een duikbootkapitein zich ineens met het gebruik van raketten keren tegen zijn eigen land (hij laat zelfs een atoombom ontploffen net buiten Washington in de zee!) alleen maar omdat zijn eigen bemanning bedreigd wordt? Uiteraard wijst de plot ook al snel weer richting geheime fracties binnen de Amerikaanse overheid die op eigen houtje een oorlog met Pakistan beginnen, en daarbij de USS Colorado al te graag slachtofferen. De pilot, geregisseerd door regisseur Martin Campbell (Casino Royale, Goldeneye) ziet er op zich nog wel aardig uit maar kan zich niet onderscheiden van andere grote televisieproducties op het gebied van het visuele maar ook niet op inhoud. Ook de flauwe cliffhanger waarmee de eerste aflevering eindigt is meer bedoeld om je wederom naar de volgende aflevering te lokken dan om een overtuigend verhaal neer te zetten. Het effect ervan is averechts.

Voorlopige conclusie
Last Resort is niet een serie die nu al aan te raden is. De plot is gewoonweg belachelijk en de slappe cliffhanger doet weer vrezen dat dit de enige manier is waarop de schrijvers de kijkers aan boord willen houden.

Cast:

Robert Patrick
Scott Speedman

Genre:

Drama

Releasedatum:

27 september 2012

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
 • Speelduur:

  45 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E8: No One – recap Game of Thrones S6E8: No One – recap
 • Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap
 • Silicon Valley - eerste indruk Silicon Valley - eerste indruk
 • Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap
 • Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie
 • Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains - recap Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains -...