Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Bioscoop
Populaire - recensie

Populaire - recensie

Deze typemachine is gemaakt voor een vrouw, niet voor een olifant.

Een dorp in Frankrijk, begin jaren ’60. Kruideniersdochter Rose Pamphyle (Déborah François, The Page Turner) is voorbestemd om huisvrouw te worden, zoals alle vrouwen in die tijd. Haar vader heeft al een goede echtgenoot voor haar op het oog. Zelf heeft Rose andere ideeën: secretaresse worden is haar hoogste ideaal. Ze gaat naar de grote stad en solliciteert daar op het kantoor van Louis Échard (Romain Duris, Profession: Heartbreaker). Het sollicitatiegesprek verloopt niet best, maar Échard ziet dat zij typetalent heeft en neemt haar toch in dienst. Zijn doel: Rose moet wereldkampioene sneltypen worden. Haar doel: Louis moet haar echtgenoot worden. Krijgen ze elkaar? Verblind door ambitie ziet Louis de vrouw achter de typiste niet.

Populaire
 
Beroemdheid
Rose gaat bij Louis in wonen zodat hij goed toezicht kan houden op zijn pupil. De training wordt voortvarend aangepakt. Rose moet klassiekers als A la recherche du temps perdu overtypen, hardlopen voor het uithoudingsvermogen en piano leren spelen om gevoel voor ritme te krijgen. Rose is te vrijmoedig en nonchalant om ooit een goede secretaresse te kunnen worden, maar typen kan ze! Ze wint de regionale kampioenschappen, wordt typekampioene van Frankrijk en stoomt door naar het wereldkampioenschap sneltypen in New York. Inmiddels is ze een nationale beroemdheid geworden. Zelfs haar conservatieve vader is enthousiast.

Populaire
 
Sprookje
In Populaire, het regiedebuut van Régis Roinsard, worden we teruggeworpen in een lang vervlogen tijd. De film is doordrenkt van nostalgie en zet de vroege jaren ’60 neer als een sprookje. Dat zie je aan de prachtige kleuren in de film. Een tijd waarin mannen het voor het zeggen hadden en vrouwen die als secretaresse werkten als zeer modern werden gezien. Een tijd ook waarin hele volksstammen uitzinnig werden van een typecompetitie. Direct vanaf het begin heb je het gevoel naar een verfilmd Bouquetreeksromannetje te kijken. Hoe verrassend kan het mierzoete verhaal dan nog zijn?
 
Conclusie
Populaire gaat over een secretaresse begin jaren ’60 die razendsnel kan typen. Haar baas wil haar wereldkampioene in de typekunst maken, háár ambitie is om zijn echtgenote te worden. Krijgen ze elkaar? Populaire is als een grote roze suikerspin: luchtig, klef en mierzoet. Als een stuiverromannetje uit de jaren ’60 één op één verfilmd zou worden, zou dat er zó uitzien. Voor wie van romantische sprookjes houdt is daar natuurlijk niets op tegen.

Regisseur:

Régis Roinsard

Cast:

Bérénice Bejo
Déborah François

Genre:

Romantiek

Releasedatum:

29 november 2012

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
 • Speelduur:

  111 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Grand Theft Auto 5

  €54,99Grand Theft Auto 5

 • Game Of Thrones - Seizoen 2

  €32,99Game Of Thrones - Seizoen 2

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E8: The Mountain and the Viper – recap Game of Thrones S4E8: The Mountain and the...
 • Mad Men seizoen 7 - eerste indruk Mad Men seizoen 7 - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap
 • 2013: De populairste series 2013: De populairste series
 • Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap
 • Game of Thrones S6E5: The Door – recap Game of Thrones S6E5: The Door – recap