Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Artikelen
Kerstfilms op tv

Kerstfilms op tv

Op kerstavond, eerste kerstdag en tweede kerstdag worden er weer veel kerstfilms uitgezonden op tv. MovieScene zet ze op een rij.

Kerstavond, maandag 24 december

The Santa ClauseThe Santa Clause
Komedie / Familie (1994)
Regisseur: John Pasquin
Met: Tim Allen, Judge Reinhold en Eric Lloyd
13:25 - 14:20 BBC1
Nadat de Kerstman met veel gekletter van het dak valt en het loodje legt, begint er een vrolijk avontuur. Zoon Charlie overtuigt zijn vader Scott Calvin dat hij uitermate geschikt is als nieuwe Kerstman.

The Chronicles of Narnia: Prince CaspianThe Chronicles of Narnia: Prince Caspian
Avontuur / Fantasy (2008)
Regisseur: Andrew Adamson
Met: Ben Barnes, Skandar Keynes en Liam Neeson
15:00 - 17:15 BBC1
De Narnianaen worden geleid door de krachtige ridders Peter en Prins Caspian en begeven zich in een opmerkelijke reis om Aslan te vinden en Narnia te redden uit de klauwen van Miraz. ook proberen ze de magie en glorie van het land van Narnia te herstellen.

Merry MadagascarMerry Madagascar
Animatie / Avontuur (2009)
Regisseur: David Soren
Met: Ben Stiller, Chris Rock en David Schwimmer
17:15 - 17:35 BBC1
Wanneer de Kerstman en zijn rendier een noodlanding op het eiland Madagascar maken, moeten Alex, Marty, Gloria, Melman en de maffe pinguïns samen het Kerstfeest redden.

Karroll's ChristmasKarroll's Christmas
Komedie (2004)
Regisseur: Dennis Dugan
Met: Tom Everett Scott, Wallace Shawn en Alanna Ubach
18:45 - 20:30 RTL5
Allen Karroll schrijft teksten voor wenskaarten, maar met kerst heeft hij nooit inspiratie. Hij heeft immers een hekel aan deze periode van het jaar sinds hij op 25 december 2000 door zijn toenmalige vriendin Lisa vernederd werd in het bijzijn van duizenden mensen. Op kerstavond krijgt Allen het bezoek van de geest van Jacob Marley én van de geesten van heden, verleden en toekomst. Ze hebben zich van adres vergist en moesten bij Allens verbitterde buurman Rosecog zijn om hem de ware betekenis van Kerstmis bij te brengen. Toch nemen ze met veel plezier Allen op sleeptouw.

Surviving ChristmasSurviving Christmas
Komedie (2004)
Regisseur: Mike Mitchell
Met: Ben Affleck, Christina Applegate en James Gandolfini
18:50 - 20:30 SBS6
Als de rijke Drew Latham gedumpt wordt door zijn vriendin lijkt het erop dat Drew opnieuw de kerstdagen in zijn eentje moet doorbrengen. Maar op advies van zijn therapeut gaat hij terug naar het huis waar hij vroeger met zijn ouders heeft gewoond. Drew besluit nu om het gezin, dat nu in het huis woont, een groot geldbedrag te betalen als ze tijdens de kerst willen doen alsof ze zijn familie zijn.

The Polar ExpressThe Polar Express
Animatie / Familie (2004)
Regisseur: Robert Zemeckis
Met: Tom Hanks, Daryl Sabara en Michael Jeter
20:30 - 22:20 SBS6
Een jongen die twijfelt aan het bestaan van de Kerstman, komt in een fantasiereis naar de Noordpool terecht op een magische trein. Daar zal hij de Kerstman persoonlijk mogen ontmoeten, samen met enkele andere kinderen.

Harry Potter and the Sorcerer's StoneHarry Potter and the Sorcerer's Stone
Avontuur / Fantasy (2001)
Regisseur: Chris Columbus
Met: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint
20:30 - 23:35 NET5
Harry Potter is een doodgewone, maar ongelukkige jongen die op een dag belandt op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters. Ook komt Harry erachter dat zijn ouders tovenaars waren en dat hij wereldberoemd is.

Santa BabySanta Baby
Film: Komedie (2006)
Regisseur: Ron Underwood
Met: Jenny McCarthy, Tom Carey en Chris Enright
22:20 - 23:20 SBS6
De kerstman is ziek! Hij heeft een zware griep te pakken en ligt in bed. Wanneer de dochter van de kerstman, de succesvolle zakenvrouw Mary Class, hoort dat haar vader ziek is, vertrekt ze meteen naar de Noordpool om haar vaders werk over te nemen. Lukt het Mary om Kerstmis te redden?

The Nightmare Before ChristmasThe Nightmare Before Christmas
Animatie / Fantasy (1993)
Regisseur: Henry Selick
Met: Chris Sarandon, Danny Elfman en Catherine O'Hara
23:35 - 00:55 NET5
Ga mee op een avontuur met de Pompoenkoning, Jack Skellington en lappenpop Sally. Jack ontdekt op een dag Kerststad, waar de lichten fonkelen. Jack wordt erdoor betoverd en als hij deze ervaring met zijn ' lugubere' vrienden deelt, krijgt het verhaal een andere wending en wordt het lachen geblazen.

All She Wants for ChristmasAll She Wants for Christmas
Komedie / Drama (2006)
Regisseur: Ron Oliver
Met: Monica Keena, Tobias Mehler en Steve Bacic
00:05 - 02:05 SBS6
Er is geen stad ter wereld met meer kerstgedachte dan het plaatsje Forest City in Amerika. Het kloppende hart van het stadje is namelijk de fabriek waar de mooiste en meest bijzondere kerstproducten gemaakt worden. Noelle werkt in deze kerstfabriek, maar droomt eigenlijk van een baan in de financiële wereld van New York. Een knappe, mysterieuze man gooit echter roet in het eten en tijdens haar laatste kerstfeest in Forest City staat Noelle voor haar allergrootste uitdaging; zal het haar lukken om de kerst-fabriek te redden? En weet ze de bewoners van Forest City er aan te herinneren wat kerstmis echt betekent?

Eerste kerstdag, dinsdag 25 december

Curious George: A Very Monkey ChristmasCurious George: A Very Monkey Christmas
Animatie (2009)
Regisseur: Scott Heming
Met: Jeff Bennett en Frank Welker
10:00 - 11:00 RTL9
George en de Man met de Gele Hoed beleven dolle pret aan het aftellen naar Kerstmis. Maar ze zitten wel alletwee met een probleempje: welk cadeautje moeten ze geven aan hun vriend? De Man kan het gekrabbel op het verlanglijstje van George nauwelijks ontcijferen en wat kan Nieuwsgierig Aapje in hemelsnaam kopen voor De Man die alles al heeft? Vinden ze het antwoord voor kerstochtend aanbreekt?

A Dog Named ChristmasA Dog Named Christmas
Familie (2009)
Regisseur: Peter Werner
Met: Bruce Greenwood, Linda Emond en Noel Fisher
15:10 - 17:05 SBS6
Todd wil dolgraag een hond, maar zijn vader wil er niets van weten. Wanneer het asiel een speciale actie organiseert, waarbij mensen op proef een hond kunnen adopteren voor de kerstdagen, zeurt Todd zo lang dat zijn vader uiteindelijk akkoord gaat. Todd kiest een prachtige gele labrador die hij 'Christmas' noemt. Nu moet Todd alleen nog zijn vader zien te overtuigen om Christmas ook na de kerstdagen te houden. Dat niet alleen, Todd is vastbesloten om voor elke hond in het asiel een liefdevol thuis te vinden.

SisiSissi
Drama / Romantiek (1955)
Regisseur: Ernst Marischka
Met: Romy Schneider, Karlheinz Böhm en Magda Schneider
16:10 - 18:05 Nederland 1
Keizer Franz Joseph, die enige tijd nadat hij de Oostenrijkse troon bestegen heeft een passende gemalin zal moeten zoeken, wordt verliefd op de jeugdige Elisabeth van Beieren, een vrolijk ongekunsteld meisje, dat door iedereen Sissi wordt genoemd. Franz Joseph weet de aanvankelijke gereserveerdheid van het hof tegen zijn wel heel jonge bruid om te zetten in enthousiasme en Sissi verlaat haar geliefde geboortehuis en haar familie om de man te huwen met wie ze lief en leed zal delen.

ElfElf
Komedie (2003)
Regisseur: Jon Favreau
Met: Will Ferrell, James Caan en Zooey Deschanel
18:30 - 20:30 Veronica
Op kerstavond kruipt baby Buddy in de zak met cadeautjes van de kerstman en wordt meegenomen naar de Noordpool. Als Buddy (Ferrell) volwassen is, beseft hij dat hij niet tussen de andere elfen past. Vastbesloten om de plek te vinden waar hij thuishoort, reist hij naar New York om zijn echte vader te vinden. Eenmaal in de Big Apple ontdekt Buddy waarom zijn vader (James Caan) op de lijst van stoute mensen staat. Maar het allerbelangrijkste is dat Buddy ziet dat er niet genoeg kerstgevoel in de wereld is. Met de hulp van een mooie warenhuiself (Zooey Deschanel) probeert Buddy zijn vader en de rest van de wereld de ware betekenis van Kerstmis te leren en tegelijkertijd te bewijzen dat de kerstman (Ed Asner) wel degelijk bestaat!

How to Marry a Billionaire: A Christmas TaleHow to Marry a Billionaire: A Christmas Tale
Komedie (2000)
Regisseur: Rod Daniel
Met: John Stamos, Joshua Malina en Rhea Perlman
18:40 - 20:30 RTL5
Drie platzakke heren, een beeldhouwer, een leraar en een acteur willen dolgraag rijk worden. Via een kennis krijgen ze de beschikking over een luxueuze villa om op te passen. Ze doen zich voor als rijke heren om zo rijke dames aan de haak te slaan.

The Santa ClauseThe Santa Clause
Komedie / Familie (1994)
Regisseur: John Pasquin
Met: Tim Allen, Judge Reinhold en Eric Lloyd
18:40 - 20:30 SBS6
Nadat de Kerstman met veel gekletter van het dak valt en het loodje legt, begint er een vrolijk avontuur. Zoon Charlie overtuigt zijn vader Scott Calvin dat hij uitermate geschikt is als nieuwe Kerstman.

Ice Age: A Mammoth ChristmasIce Age: A Mammoth Christmas
Animatie / Familie (2011)
Regisseur: Karen Disher
Met: Ray Romano, John Leguizamo en Denis Leary
20:30 - 21:00 RTL4
Wanneer Sid per ongeluk het erfstuk van Manny vernield en de Kerstman hem op zijn lijst met stoute deugnieten zet, begint hij aan een zoektocht naar de Noordpool om het goed te maken… althans, hij maakt alles alleen maar erger. Manny moet nu samen met zijn prehistorische vrienden de krachten bundelen om Kerstmis te redden!

The Santa Clause 2The Santa Clause 2
Komedie / Familie (2002)
Regisseur: Michael Lembeck
Met: Tim Allen, Eric Lloyd en David Krumholtz
20:30 - 22:35 SBS6
Tim Allen keert terug als eenieders favoriete eigentijdse Kerstman in The Santa Clause 2. Scott Calvin is de laatste acht jaar de Kerstman geweest en zijn trouwe helpers vinden hem de beste Kerstman die er ooit geweest is. Maar de wereld van de Kerstman komt op zijn kop te staan als zijn zoon Charlie op de lijst belandt met stoute kinderen van dat jaar en als Scott te horen krijgt dat hij nooit meer de Kerstman kan zijn als hij niet voor kerstavond trouwt (en dat duurt nog maar een maand).

Bad SantaBad Santa
Komedie / Misdaad (2003)
Regisseur: Terry Zwigoff
Met: Billy Bob Thornton, Lauren Graham en Bernie Mac
20:30 - 22:25 Veronica
Willie is een oplichter en dief in hart en nieren. Elk jaar vormt hij samen met zijn criminele lilliputter-buddy Marcus een ultiem dubieus duo met uiterst slechte bedoelingen. Willie speelt voor Kerstman in een groot warenhuis en zijn misvormde mini-maatje vergezelt hem. Ze misbruiken hun werknemerstatus om de beveiligingscode van het warenhuis te kraken en roven zo vlak voor de kerst de hele winkel leeg. Klein nadeel is echter dat de verbitterde, hevig scheldende Willie kinderen haat.

Harry Potter and the Chamber of SecretsHarry Potter and the Chamber of Secrets
Avontuur / Fantasy (2002)
Regisseur: Chris Columbus
Met: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint
20:30 - 23:40 NET5
Harry gaat naar het tweede jaar van Zweinstein School voor hekserij. Er gebeuren echter vreemde dingen op school. Mensen raken verlamd en niemand weet wat het veroorzaakt! Harry en zijn vrienden gaan op onderzoek uit en krijgen het verhaal van de geheime kamer te horen. Deze kamer kon alleen geopend worden door Zwadderich. Harry kan sisseltong praten, wat betekent dat hij met de slangen kan praten. Hij is daarom de enige die de stem uit de muur kan verstaan. Iedereen denkt dat het Harry was die de kamer geopend heeft, aangezien Zwadderich bekent stond om zijn slangentong. Ook al is Harry ingedeeld bij Griffoendor, iedereen verdenkt hem toch.

Home AloneHome Alone
Familie / Komedie (1990)
Regisseur: Chris Columbus
Met: Macaulay Culkin, Joe Pesci en Daniel Stern
21:00 - 23:05 RTL4
Het zal je maar gebeuren! Je ouders gaan op vakantie en ze laten jou achter in dat grote huis! Als er dan ook nog inbrekers het op dat huis hebben voorzien, heb je de poppen aan het dansen. Maar onze kleine held Kevin (Macaulay Culkin) weet wel raad met deze boeven. De twee inbrekers hebben geen verweer tegen de slimme valstrikken die Kevin voor ze klaar heeft staan.

Santa's SlaySanta's Slay
Komedie / Horror (2005)
Regisseur: David Steiman
Met: Bill Goldberg, Douglas Smith en Emilie de Ravin
22:25 - 23:55 Veronica
Santa Claus blijkt niet de vriendelijke dikkerd te zijn waarvan iedereen houdt, maar wel de zoon van Satan. Omdat hij een weddenschap verloor met een engel, moest hij 1000 jaar Santa spelen. Die tijd zit er nu op, en Santa wil zijn verloren tijd inhalen en begint te moorden op kerstavond.

The Santa Clause 3: The Escape ClauseThe Santa Clause 3: The Escape Clause
Familie / Fantasy (2006)
Regisseur: Michael Lembeck
Met: Tim Allen, Ann-Margret en Martin Short
22:35 - 01:15 SBS6
Tim Allen trekt het grote rode pak weer aan in Disney's hilarische familiekomedie, wat weer voor nieuwe avonturen en veel lol zorgt. De feestdagen nemen een chaotische wending wanneer Scott erachter komt hoe hij onder zijn rol als 'Kerstman' uit kan komen en de slechte Jack Frost (Martin Short) de grote kerstbaas wil tegenwerken. Tenzij Scott de boel kan redden belooft het een kille 'Frostmis' te worden op de Noordpool en de rest van de wereld.

Bam Margera Presents: Where the #$&% Is Santa?Bam Margera Presents: Where the #$&% Is Santa?
Komedie (2008)
Regisseur: Joe DeVito
Met: Bam Margera, Brian Hall en Brandon Novak
23:55 - 01:50 RTL7
Bam Margera viert de kerst dit jaar op zijn eigen, schaamteloze manier!

Santa Baby 2Santa Baby 2
Familie / Fantasy (2009)
Regisseur: Ron Underwood
Met: Jenny McCarthy, Dean McDermott en Paul Sorvino
01:15 - 02:00 SBS6
Mary Class heeft geaccepteerd dat haar vader de Kerstman is. Als hij in een dip belandt, wordt Mary opgezadeld met het besturen van de slee tijdens kerstavond. Er is één probleem: ze heeft hier geen behoefte aan.

Tweede kerstdag, woensdag 26 december

Santa BuddiesSanta Buddies
Familie / Komedie (2009)
Regisseur: Robert Vince
Met: George Wendt, Christopher Lloyd en Danny Woodburn
12:45 - 14:25 SBS6
Wanneer Puppy Paws, de speelse zoon van Santa Paws, de ware betekenis van de feestdagen vergeet, is het aan de Buddies om hem er aan te herinneren dat het met Kerstmis niet draait om wat je krijgt, maar om wat je geeft.

Ice Age: A Mammoth ChristmasIce Age: A Mammoth Christmas
Animatie / Familie (2011)
Regisseur: Karen Disher
Met: Ray Romano, John Leguizamo en Denis Leary
13:30 - 13:55 RTL4
Wanneer Sid per ongeluk het erfstuk van Manny vernield en de Kerstman hem op zijn lijst met stoute deugnieten zet, begint hij aan een zoektocht naar de Noordpool om het goed te maken… althans, hij maakt alles alleen maar erger. Manny moet nu samen met zijn prehistorische vrienden de krachten bundelen om Kerstmis te redden!

Home AloneHome Alone
Familie / Komedie (1990)
Regisseur: Chris Columbus
Met: Macaulay Culkin, Joe Pesci en Daniel Stern
13:55 - 16:00 RTL4
Het zal je maar gebeuren! Je ouders gaan op vakantie en ze laten jou achter in dat grote huis! Als er dan ook nog inbrekers het op dat huis hebben voorzien, heb je de poppen aan het dansen. Maar onze kleine held Kevin (Macaulay Culkin) weet wel raad met deze boeven. De twee inbrekers hebben geen verweer tegen de slimme valstrikken die Kevin voor ze klaar heeft staan.

The Search for Santa PawsThe Search for Santa Paws
Avontuur / Familie (2010)
Regisseur: Robert Vince
Met: Richard Riehle, Kaitlyn Maher en Zachary Gordon
14:25 - 16:15 SBS6
Als de Kerstman en zijn nieuwe beste vriend, ontdekken dat de jeugd van tegenwoordig niet meer weet wat Kerst nu eigenlijk betekent, gaan ze op reis naar New York. Maar als de Kerstman zijn geheugen verliest moeten Santa Paws en alle nieuwe vrienden, de Kerstman gaan redden en aan de wereld laten zien waar het met Kerstmis allemaal om draait.

Miracle on 34th StreetMiracle on 34th Street
Familie / Drama (1994)
Regisseur: Les Mayfield
Met: Richard Attenborough, Elizabeth Perkins en Dylan McDermott
18:25 - 20:30 RTL5
Kris Kringle wordt door Macy's warenhuis ingehuurd als kerstman voor het kerstseizoen. Een gewetenloze schurkerige rivaal van Macy's stelt alles in het werk om het zo belangrijke en rijke warenhuis over te nemen. Daarnaast probeert hij ook Kris in diskrediet te brengen.

Merry MadagascarMerry Madagascar
Animatie / Avontuur (2009)
Regisseur: David Soren
Met: Ben Stiller, Chris Rock en David Schwimmer
20:00 - 20:30 SBS6
Wanneer de Kerstman en zijn rendier een noodlanding op het eiland Madagascar maken, moeten Alex, Marty, Gloria, Melman en de maffe pinguïns samen het Kerstfeest redden.

Home Alone 2: Lost in New YorkHome Alone 2: Lost in New York
Familie / Komedie (1992)
Regisseur: Chris Columbus
Met: Macaulay Culkin, Joe Pesci en Daniel Stern
20:30 - 23:00 RTL4
Opnieuw slaat het noodlot toe voor de kleine Kevin, als hij per ongeluk in het verkeerde vliegtuig stapt. Zijn hele familie is op weg naar Miami en Kevin komt per ongeluk aan in New York. Tot overmaat van ramp blijken de "Wet Bandits" ook nog ontsnapt te zijn en hun werkterrein verlegd te hebben naar New York. Uitereaard komt Kevin de boeven tegen en laait de strijd opnieuw op. Zijn werkterrein is deze keer een leegstaand huis, waar hij voldoende ammunitie vindt op de boeven goed dwars te zitten.

The Family ManThe Family Man
Romantiek / Komedie (2000)
Regisseur: Brett Ratner
Met: Nicolas Cage, Téa Leoni en Don Cheadle
20:30 - 22:55 RTL5
Jack Campbell is een verwende yup op Wall Street. Hij leeft het ideale vrijgezellenleventje: heeft geld als water en gaat elke avond met een ander mokkel uit. Maar dan maakt Jack een hele vreemde kerstochtend mee. Als hij wakker wordt blijkt hij een vrouw te hebben, een levensgrote hond en maar liefst twee kinderen. Alles in plotseling anders, heel burgerlijk. Zijn appartement is opeens niet meer van hem, en op zijn werk hebben ze nog nooit van hem gehoord. In een nacht is Jack op magische wijze onder de plak van een heel gezin gekomen.

Harry Potter and the Prisoner of AzkabanHarry Potter and the Prisoner of Azkaban
Avontuur / Fantasy (2004)
Regisseur: Alfonso Cuarón
Met: Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson
20:30 - 23:10 NET5
In hun derde jaar op Zweinstein ontmoeten Harry, Ron en Hermelien de ontsnapte gevangene Sirius Zwarts en leren ze een Hippogrief – half paard, half adelaar – te verzorgen, wat ze moeten doen tegen de van gedaante verwisselende Boemannen en hoe ze de kunst van de Waarzeggerij onder de knie krijgen. Daarnaast moet Harry het hoofd bieden aan zielzuigende Dementors, een gevaarlijke weerwolf te slim af zijn en komt hij achter de waarheid over Sirius en diens relatie tot Harry en zijn ouders.

The Christmas HopeThe Christmas Hope
Drama (2009)
Regisseur: Norma Bailey
Met: Madeleine Stowe, James Remar en Ian Ziering
23:00 - 01:00 SBS6
Nadat Patty een tragedie heeft meegemaakt, besluit ze de rest van haar leven te wijden aan het helpen van kinderen in nood. Zoals de 9-jarige Emily die net haar moeder heeft verloren in een vreselijk autoongeluk. Door de liefde van één klein meisje komen de levens van anderen bij elkaar tijdens de mooiste tijd van het jaar!

Welke films ga jij deze kerst kijken?

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap
 • Game of Thrones S6E8: No One – recap Game of Thrones S6E8: No One – recap
 • Fargo - eerste indruk Fargo - eerste indruk
 • Girls seizoen 3 - recensie Girls seizoen 3 - recensie