Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Columns
Column: 2013, een prachtig filmjaar!

Column: 2013, een prachtig filmjaar!

Ruud StiftRuud Stift houdt van taal in al haar verschijnings-vormen (boek, tv, film, muziek). Met als tweede passie voetbal (DHL veteranen 1) wil hij ook nog weleens tegen een paar schenen schoppen.
Terwijl iedere zichzelf respecterende filmkijker nog halsoverkop zijn of haar favoriete jaarlijstje over 2012 in elkaar aan het knutselen is, kan ik haast niet wachten op het nieuwe filmjaar 2013.

Mij bewegend in de periferie van de filmbusiness hoor ik altijd iets eerder van de prachtige projecten die op stapel staan. En de buzz die rond zingt, liegt er niet om. Er staat ons in 2013 heel wat moois, controversieels en vernieuwends te wachten. Laat me jullie bijpraten. Hang on to your horses!

Zo kijk ik reikhalzend uit naar de 6e editie van het ADFI (Aandoenlijk Documentaire Festival Ilpendam). Tijdens dit gezellige, zeer ongedwongen festival, half juni 2013, vindt de wereldpremière plaats van het docudrama Een Bombardement aan kritiek van de hand van documentairemaakster Rianne Vermeire. Zij volgde regisseur Ate de Jong, die direct na het uitbrengen van Het Bombardement onderdook in de ruige binnenlanden van Oude Pekela. We zien een verwilderde man, volkomen in zijn eigen wereld levend. Een indrukwekkend document over hoe (film)kritiek iemand kan maken of breken. Ook hier te zien: Rauwst; een documentaire over de 44-jarige Paultje Vandenvorst, die al sinds zijn 25e alleen rauw vlees eet. Met na afloop een heuse ‘meat and greet’ met regisseur Sjarel Wildervanck.

En natuurlijk ben ik reuze benieuwd naar het regiedebuut van Johnny de Mol. Rond kerst 2013 moet zijn soft-erotische parodie Serious Ruk Quest het daglicht zien. Met - heel verrassend, verfrissend en gedurfd - het Belgische triootje K3 in de hoofdrol. Het verhaal in een notendop: drie vrouwelijke dj’s laten zich vrijwillig opsluiten in een huis met een glazen plafond. In hun strijd tegen vele, perverse gluurders bedienen de dames zich van speciaal aangeleerde K1-technieken. Volgens De Mol een “unieke mix van martial arts, tieten en schieten. Een must-gluur!”

K3

Projecten die tevens op de rol staan:

Danny de MunckThey weren’t fit enough, een film die het falen van het Nederlands elftal tijdens het EK 2012 bloot zal leggen. Met in de hoofdrollen Danny de Munck (als Wesley Sneijder) en Wim de Bie (als bondscoach Bert van Marwijk).

- PC phone home, een indringend portret van Nederlands beroemdste socialité: Estelle Cruyff. We volgen haar en haar nogal handtastelijke personal assistent Buste Houdr op overlevingstocht in de Amsterdamse PC Hooftstraat. “De meeste mensen begrijpen niet dat je elke keer weer met iets nieuws voor de dag moet komen. Die constante ‘battle’, dat zorgt voor immense druk. Druk die niet in mijn koude, peperdure designerkleren gaat zitten”, aldus La Cruyff.

- De risée en val van Bram M., een gedramatiseerde biopic waarin we Huub Stapel zien excelleren als gewetenloze advocaat. Leuk weetje omtrent deze rolprent: online bestellen van kaarten is uit den boze. Alle tickets dienen cash aan de kassa, in coupures van 5 euro, betaald te worden.

Laatste tipje van de sluier: DWDD, the movie, een komedie waarin ‘autocutie’ Matthijs, natuurlijk op de voet gevolgd door Nico, Jan en Jort, Amsterdam op stelten zet. Geplande releasedatum: 19 november, Wereld Rode Das Dag!

Laat maar doorkomen, ik sta te trappelen van ongeduld….

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

UITGELICHT

 • The Blacklist - eerste indruk The Blacklist - eerste indruk
 • 2013: De populairste series 2013: De populairste series
 • Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap
 • Game of Thrones S5E2: The House of Black and White - recap Game of Thrones S5E2: The House of Black and...
 • Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap
 • Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains - recap Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains -...