Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Dvd & blu-ray
Dark Souls - dvd recensie

Dark Souls - dvd recensie

Deze horror-, detective- en thrillerfilm weet niet te overtuigen.

Uit Scandinavie komen geweldige films. Denk aan Headhunters, Let The Right One In en natuurlijk de verfilming van de Millennium-trilogie. Dark Souls is een Noorse horrorfilm uit 2010, die zich eigenlijk niet helemaal in dat hokje horrorfilm laat duwen. Er zit een stukje detectivespeurwerk in, maar ook veel suspence zoals in de gemiddelde thriller.

Dark Souls

De film is geschreven en geregisseerd door César Ducasse, die eerder aan het roer stond van Lies Inc, samen met regisseur Mathieu Peteul die ook aan die film werkte. Hoofdrollen zijn voor Morten Rudå, die vader Morten Ravn speelt. Zijn dochter, Johanna Ravn, wordt gespeeld door Johanna Gustavsson. De zaak wordt gevolgd door detective Richard Askestad, een rol die wordt vertolkt door Kyrre Haugen Sydness.

Opstaan uit de dood
In Dark Souls wordt Johanna dood gevonden nadat zij in het bos is gaan rennen. Eenmaal in het mortuarium staat de jongedame op uit de dood en gaat zij naar huis, waar haar vader eten voor haar staat te koken alsof het een gewone dag is. Zelfs een telefoontje van detective Richard Askestad weet hem niet van de dood van zijn dochter te overtuigen. Het valt hem na uren pas op dat ze al de hele tijd achter de computer zit en als hij ziet dat ze op haar scherm duizenden keren “help me” heeft getypt, kijk hij haar pas aan. De schok is groot als hij ziet hoe ze eraan toe is. Ze heeft overal modder en het gaat van kwaad tot erger als ze ook nog eens gitzwarte rommel begint over te geven. Eenmaal in het ziekenhuis ontdekken ze dat er een gat in haar hoofd is geboord en dat er zich vreemde processen in haar lichaam afspelen. Ondertussen loopt de ‘killer’ nog steeds vrij rond en maakt hij tientallen slachtoffers die precies dezelfde symptomen hebben als Johanna. De doktoren willen Johanna opereren, maar dat ziet vader Morten niet zitten. Hij neemt haar mee in de auto en gaat zelf op onderzoek uit, tot ze de moordenaar in zijn oranje overall tegenkomen en vanaf dat moment verliest vader hem geen seconde uit het oog tot hij meer weet over hoe de man te werk gaat.

Dark Souls

The Driller Killer
Op zich klinkt dit alles vrij interessant, maar helaas is de uitwerking nogal een tegenvaller. Het zijn stuk voor stuk horrorcliches die elkaar opvolgen. Je kunt als kijker precies inschatten wat er gaat gebeuren en er zit weinig verrassing in. Dat gitzwarte doet denken aan The Grudge of The Ring, terwijl de moordenaar in zijn overall vooral herinnerd aan The Texas Chainsaw Massacre of Friday the 13th, maar dan een iets serieuzere versie. Het is grappig om te leren hoe een Bosch-boormachine als moordwapen gebruikt kan worden, maar ook dit verwijst terug naar een eerdere horrorfilm, namelijk The Driller Killer uit 1979. Er wordt simpelweg te lang gedaan over de weg naar het einde en zelfs het staartje weet niet te overtuigen. Je hoopt als kijker precies te ontdekken hoe de vork in de steel zit, maar je blijft met veel vragen achter.

Extra's:
Wat wel te waarderen is, zijn de extra's op deze dvd. Het zijn er niet heel veel, maar je kunt het een en ander te weten komen over de special effects in de film en er wordt een alternatief begin aangeboden. Dat is tof, want meestal krijg je slechts alternatieve eindes voorgeschoteld. Het was alleen leuk geweest als de extra's nog een filmpje bevatten waarin de regisseurs iets dieper ingingen op hun keuzes en de referenties naar eerdere horrorfilms en welke dat dan waren.

Conclusie
Misschien wilde Ducasse met deze film een ode brengen aan horrorfilms, maar deze prent doet de kijker vooral verlangen naar die originele films (hoe fout die soms ook waren). Dark Souls neemt zichzelf veel te serieus, weet qua acteerwerk niet te overtuigen en vertelt een uitgekauwd verhaal op veel te langzame wijze.

Bestel bij Bol.com

Regisseurs:

César Ducasse
Mathieu Peteul

Cast:

Morten Rudå
Kyrre Haugen Sydness

Genre:

Horror

Releasedatum:

20 september 2012

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
 • Speelduur:

  95 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons - recap Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons -...
 • Surviving Jack - eerste indruk Surviving Jack - eerste indruk
 • Mad Men seizoen 7 - eerste indruk Mad Men seizoen 7 - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap
 • Telefilm 2015: Sunny Side Up Telefilm 2015: Sunny Side Up
 • Game of Thrones S5E2: The House of Black and White - recap Game of Thrones S5E2: The House of Black and...