Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies
One Night Stand VII: Stockholm - recensie

One Night Stand VII: Stockholm - recensie

Sommige films uit het One Night Stand concept hadden nog veel langer mogen duren, maar Stockholm is de enige die ook daadwerkelijk te kort aanvoelt.
 
De NTR, VARA, VPRO, het Mediafonds, het Nederlands Filmfonds en het CoBO maken zich sterk voor de ontwikkeling van film- en televisietalent en organiseren voor de zevende keer One Night Stand, een dramareeks voor nieuwe makers, bestaande uit 6 films van ongeveer 50 minuten. Deze week recenseert MovieScene Stockholm.

Stockholm

Na een verschrikkelijk ongeluk in Spanje waarbij vijf doden te betreuren zijn, wordt buschauffeur Ben (Ton Kas) veroordeeld tot een taakstraf. Hij wordt verscheurd door een schuldgevoel, maar dankzij zijn collega Franklin (een rol waarin rapper Kempi zo goed als zichzelf speelt) en diens liefde voor vissen klimt hij langzaam uit het dal. Maar dat gaat langzaam en wanneer hij buiten zijn eigen schuld bijna weer in de problemen komt, besluit hij dat het anders moet. En wie is toch die mysterieuze dame die Ben overal tegenkomt?

Reis
Stockholm is de een na laatste film uit de One Night Stand reeks. Deze episode werd geregisseerd door Eché Janga op een script van zijn vaste collega Sammy Reijnaert. Het resulteert in een typische filmhuisuitwerking, wat overigens voor het grootste deel van deze serie geldt. Verwacht dan ook geen duidelijk omlijnd verhaal met een begin en eind, want dan kom je van een koude kermis thuis. Zoals vaker in het genre is de reis belangrijker dan het eindstation, maar Stockholm gaat hierin wel ver.

Schuld
Maar voor we op de zaken vooruit lopen een korte omschrijving van de film Stockholm. Het is een rustig voortkabbelende film die draait om het verwerken van een groot trauma. De hele film voel je mee met de meelijwekkende Ben die zwijgzaam zijn pijn ondergaat. Klagen doet hij niet, maar dat het knaagt ieder moment aan hem, wat treffend vormgegeven wordt met het grauwe kleurenpalet. Terwijl zijn collega’s er met de pet naar gooien (mooi geïllustreerd in een scene waarin zijn maatje Franklin een sigaret weggooit, terwijl het juist hun taak is om de troep op te ruimen), probeert Ben er maar het beste van te maken. Maar het is al vanaf het begin duidelijk dat hij niet zo makkelijk van zijn schuldgevoelens afkomt.

Stockholm

Anticlimax
Met slechts 41 minuten op de teller is Stockholm een stuk korter dan de rest van de reeks. Daarom komt het voor de kijker als volkomen verrassing dat de credits al in beeld komen. Zeker omdat je het gevoel hebt dat de finale nog maar net ingezet was. Zonder al te veel te verklappen, mag het een kleine domper genoemd worden dat deze anticlimax de film gevoelsmatig afkapt, terwijl het verhaal nog niet af is. 
 
Conclusie
Geen enkele One Night Standfilm gaat voor een alledaagse, commerciële uitwerking en daarom is het ook zo belangrijk dat het bestaat. Stockholm gaat hierin misschien nog wel het verst, want hoewel de film realistischer is dan alle soortgenoten, doet het ontbreken van een conclusie toch wel wat afbreuk aan het eindresultaat. En dat zal misschien niet iedereen kunnen waarderen.

Regisseur:

Eché Janga

Cast:

Ton Kas
Lili Kooijman

Genre:

Drama

Releasedatum:

25 januari 2013

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
 • Speelduur:

  50 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood - recap Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood -...
 • Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap
 • Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter – recap Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter ...
 • Game of Thrones S5E1: The Wars to Come – recap Game of Thrones S5E1: The Wars to Come –...
 • The Blacklist - eerste indruk The Blacklist - eerste indruk
 • Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk