Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » TV-series
Braquo: seizoen 1 - dvd recensie

Braquo: seizoen 1 - dvd recensie

Met de Franse hitserie Braquo is Europa weer een prachtige reeks rijker. Hier vind je geen porseleinen poppetjes, maar mensen van vlees en bloed, die soms ook de verkeerde beslissing maken.

Wanneer een verdachte hem uitdaagt, slaat de vermoeide agent Max Rossi compleet door, wat hem op een schorsing komt te staan. Om zijn naam te zuiveren van terechte, maar ook onterechte beschuldigingen, gaat zijn team tot het uiterste. Hierdoor komen ze echter steeds dieper in de problemen en de scheidslijn van goed en kwaad wordt steeds dunner.

Braquo

Olivier Marchal
De spannende reeks Braquo is ontwikkeld door Olivier Marchal, die voor zijn carrièreswitch zelf ook politieagent was. Liefhebbers kunnen hem kennen van de film 36 Quai Des Orfèvres (Department 36), waarin hij eerder al liet zien uitstekend raad te weten met de duistere zijde van de Parijse politie. Braquo– vakjargon dat afgeleid is van het Franse woord ‘braquage’, wat overval betekent – is een Franse politieserie die buiten de gebaande paden treedt. In Europese reeksen draait het vaak om een clubje agenten of detectives dat in iedere aflevering een andere misdaad oplost, maar het heftige Braquo gaat dieper dan dat. Men volgt de lotgevallen van een elite-eenheid – bestaande uit Eddy, Theo, Walteren Roxane – in hun strijd. Met de beste bedoelingen willen ze hun oude vriend Max helpen, maar met iedere zet die zij doen, komen ze dieper in de problemen.

Le Shield
Wie Braquo bekijkt, zal de overeenkomsten met de briljante Amerikaanse serie The Shield niet over het hoofd kunnen zien. Maar hoewel er veel gelijkenissen zijn (een leider die het niet zo nauw neemt met de wet, een onvoorspelbare agent en een eenling die nog een beetje probeert de groep in het gareel te houden), kan deze Franse productie uitstekend op eigen benen staan. In acht afleveringen van een klein uur worden we getrakteerd op flink wat actie en spanning, met de nodige cliffhangers om de kijker nog meer vast te houden.

Nuances
Wat een aardige serie onderscheidt van een sterke serie is de nuance in de personages. Waar series als CSI en Bones mateloos populair zijn, ontbreekt het daar aan karakterontwikkeling, waardoor er weinig verschil zit in de afleveringen. Daar tegenover staan reeksen als Dexter en The Sopranos, waar constant tussen goede en slechte eigenschappen wordt gebalanceerd. Braquo hoort gelukkig tot die laatste categorie, want hoewel de vier hoofdrolspelers allemaal gebrand zijn op het bestrijden van de misdaad, laten zij zich niet tegenhouden door de wet. En als er iemand moet sterven om hun doel te bereiken, dan nemen zij dat voor lief. Deze spanning maakt de serie – ondanks de soms wat onrealistische ontwikkelingen – een echte aanrader.

Braquo
 
Extra´s:
De dvd bevat helaas geen extra’s. Een andere kleine opmerking moet gemaakt worden over de ondertiteling, die hier en daar storende tik- en taalfoutjes bevat. Slordig en onnodig, want je mag er van uit gaan dat zoiets nog eens wordt nagekeken. Gelukkig ben je dat zo vergeten dankzij het meeslepende verhaal.
 
Conclusie
De Europese series maken de laatste jaren een ware revolutie door. De kwaliteit van verhaallijnen, acteerwerk en cinematografie wordt steeds beter. Het Franse Braquo behoort zonder twijfel tot de betere politieseries, hoewel het hier allesbehalve om het oplossen van een misdaad gaat. De personages krijgen veel diepgang en zijn daarmee de spil van de reeks. Bij ondergetekende vloog het complete seizoen er in ieder geval in twee dagen doorheen.

Bestel bij Bol.com

Cast:

Nicolas Duvauchelle
Karole Rocher

Genre:

Thriller

Releasedatum:

22 januari 2013

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
 • Speelduur:

  52 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E2: Home - recap Game of Thrones S6E2: Home - recap
 • Mad Men seizoen 7 - eerste indruk Mad Men seizoen 7 - eerste indruk
 • Surviving Jack - eerste indruk Surviving Jack - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy - recap Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy -...
 • Game of Thrones S4E10 : The Children – recap Game of Thrones S4E10 : The Children –...
 • Game of Thrones S4E8: The Mountain and the Viper – recap Game of Thrones S4E8: The Mountain and the...