Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Columns
Column: De toekomst van Star Wars

Column: De toekomst van Star Wars

Peter de JongePeter de Jonge plunderde op jonge leeftijd wekelijks de videotheek leeg en kwam thuis met de meest slechte actiefilms, uitgekozen met goedkeuring van zijn vader. Diezelfde vader viel ooit ‘s avonds op de bank in slaap, waardoor Peter op negenjarige leeftijd The Shining al te zien kreeg. Sindsdien is zijn filmsmaak, naar eigen zeggen, sterk verbeterd.
J.J. Abrams gaat de nieuwe Star Wars regisseren en er staan ons ook een aantal spin-offs te wachten; Disney heeft nog veel in petto voor ons met de Star Wars-franchise.

Peter Koelewijn gaf in zijn column over Star Wars een aantal goede tips voor de regisseur die de zware taak op zich mag nemen een nieuw deel te verfilmen. Die regisseur is eindelijk gevonden en het is J.J. Abrams geworden. Je weet wel, die regisseur die eerder al Star Trek nieuw leven inblies. Maar het blijft niet alleen bij een nieuwe Star Wars-trilogie, Disney heeft nog veel meer voor ons in petto. Spin-offs van Star Wars rondom Boba Fett en Han Solo zijn ook al in voorbereiding en het lijkt erop dat we komende jaren nog veel van het Star Wars-universum gaan zien, of we dat nu willen of niet.

Disney's Star WarsZelf ben ik nooit zo gehecht geweest aan Star Wars. Ik heb de films wel gezien en er erg van genoten, maar een Star Wars-nerd zou ik mijzelf niet willen noemen. Als er bij een of andere filmquiz waar ik aan deelnam weer een vraag tussen zat over Star Wars (en er zit ALTIJD een vraag tussen over Star Wars), dan moest ik het antwoord verschuldigd blijven. Maar je hoeft geen Star Wars-nerd te zijn om te snappen dat deze nieuwe Star Wars-films niet met open armen worden ontvangen. Hell, bij de meest recente Star Wars-films werd er al gesproken over verkrachting en bij de naam George Lucas zal menig Star Wars-fan zijn hooivork (of zelfgemaakte light saber) uit de kast willen halen.

Je mag daarom wel stellen dat de nieuwe Star Wars-films in de categorie ‘moeten we dat wel willen’ vallen, maar dat belemmert Disney, die LucasFilms voor iets meer dan vier miljard opkocht, niet om zijn gang te gaan met de franchise. Niet zo gek ook, want die miljarden moeten worden terugverdiend en Star Wars moet zo snel mogelijk veranderen in $tar War$. Disney weet dit, het publiek weet dit en Disney zal zich daarom moeten bewijzen, willen ze niet dezelfde reputatie verwerven die George Lucas inmiddels heeft.

En daar zit het hem nou net in, want wie ga je in godsnaam die films laten regisseren? Ik kan geen enkele regisseur bedenken die deze klus zal weten te klaren, maar de keuze voor J.J. Abrams klinkt logisch. De man kwam redelijk ongeschonden weg met Star Trek en het idee dat hij een Star Wars-film regisseert (zij het met de nodige lens flares) klinkt zo gek nog niet. Dat George Lucas nu geen (directe) invloed op de franchise heeft, is ook geruststellend, alsof Disney het niet langer kon aanzien en een kindje uit handen neemt van een vader die hem uit liefde (voor geld?) bijna dooddrukte.

George Lucas

Voordat we meer gaan zien van deze nieuwe Star Wars-films zijn we wel een paar jaar verder. Star Wars: Episode VII wordt in 2015 verwacht en de spin-offs lijken nog verder weg. Duidelijk is dat het proces, meer dan bij andere films, nauwlettend in de gaten wordt gehouden en elk nieuwtje tot discussie zal leiden bij de fans. Van mij hadden deze nieuwe films niet gehoeven, maar met J.J. Abrams aan het roer is mijn interesse toch wel gewekt en hoop ik stiekem op een wat serieuzere, duisterdere Star Wars-trilogie. Om lekker afgezaagd te eindigen: J.J. Abrams, may the Force be with you, je gaat het nodig hebben.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S4E10 : The Children – recap Game of Thrones S4E10 : The Children –...
 • Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger - recap Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger -...
 • Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood - recap Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood -...
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S6E8: No One – recap Game of Thrones S6E8: No One – recap