Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Bioscoop
Dead Man Down - recensie

Dead Man Down - recensie

Hoe een wraaklustige man en een Franse dame nog geen sterke film maken.

Na het sterke The Girl With the Dragon Tattoo (het origineel, niet de Amerikaanse remake) van de Deense regisseur Niels Arden Oplev waren de verwachtingen voor zijn volgende film hooggespannen. Zeker omdat ook hier een grote rol is weggelegd voor Noomi Rapace die als Lisbeth Salander een indrukwekkende rol neerzette. Ook met Dead Man Down blijft Oplev bij het thriller- en aktiegenre. De vraag is alleen of hij met deze film even sterk het verhaal weet te vertellen als zijn voorgaande film.

Dead Man Down

Broeierig
Het leven van Victor (Colin Farrell) raakt in een nachtmerrie als bij een aanslag op zijn gezin zijn vrouw en dochter allebei om het leven komen. Hij zweert wraak op de daders en maakt van de jacht op hen een levensmissie. Hierbij komt hij in contact met een meisje dat hij vanuit zijn raam in een appartment aan de overkant van de straat vaak ziet staan. Het is Beatrice die er met haar Franse moeder (Isabelle Huppert) woont. Tussen Victor en Beatrice ontwikkelt zich een broeierige verhouding. Maar als het net zich langzaam sluit rond de dader van de aanslag, worden het echt partners-in-crime.

Hitchcock
Aan de cast ligt het niet dat de film zijn doel voorbij schiet. Naast Farrell, Rapace en Huppert zien we ook nog Terrence Howard en Dominic Cooper voorbij komen. Wel verantwoordelijk hiervoor is het matige script van J.H. Wyman, die naast The Mexican uit 2001 vooral voor tv-films en -series schreef. Het scenario zwalkt vaak alle kanten op en weet geen keuze voor het genre te maken. Dan weer is het een aktie-film, dan weer een komedie, dan weer een suspense-achtige thriller. Maar de geloofwaardigheid valt helemaal weg met de dialogen. Deze zijn soms zo plat en cliché dat het haast lachwekkend wordt. Ook de verwijzing naar Rear Window van Hitchcock met de tegenover elkaar liggende appartmenten doet na het kijken van Dead Man Down haast oneerbiedig aan.

Dead Man Down

Doof
Zoals gezegd weet de cast het nog enigzins te redden. Farrell is als altijd de charmante maar sterke pion die een bepaalde spanning weet op te roepen. Ook Rapace weet zich wat te ontworstelen aan haar wat platte rol in het script. De enige die het echt niet lukt, is Isabelle Huppert. Zij weet als dove moeder die vaker Frans dan Engels praat, totaal geen indruk te maken. Het feit dat ze het ene moment doof is en het andere moment ineens goed hoort, werkt hier ook niet echt aan mee. De komische noot waar ze voor had moeten zorgen, valt pijnlijk weg in de rest van het verhaal. Met haar rare rol en slecht uitgewerkte karakter kan ze weinig anders doen dan er een soort stripfiguur van te maken.

Conclusie
Na het sterke The Girl With The Dragon Tattoo valt Dead Man Down rauw op de maag. Een slecht script en tenenkrommende dialogen zijn hier voor het grootste deel verantwoordelijk voor. De cast met namen als Farrell, Rapace en Cooper trekken het niveau nog enigzins omhoog, al is voor een rasactrice als Huppert zelfs dit niet mogelijk. Een aktie-film die zichzelf niet serieus neemt, is een gerespecteerd genre. Maar Dead Man Down mist helaas de relativering om hiervoor in aanmerking te komen.

Regisseur:

Niels Arden Oplev

Cast:

Colin Farrell
Isabelle Huppert
Noomi Rapace

Genre:

Actie

Releasedatum:

4 april 2013

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
 • Speelduur:

  110 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap Game of Thrones S4E7: Mockingbird - recap
 • Game of Thrones S4E8: The Mountain and the Viper – recap Game of Thrones S4E8: The Mountain and the...
 • Game of Thrones S6E2: Home - recap Game of Thrones S6E2: Home - recap
 • Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter – recap Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter ...
 • One Night Stand IX: Ketamine - recensie One Night Stand IX: Ketamine - recensie
 • The Blacklist - eerste indruk The Blacklist - eerste indruk