Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Bioscoop
Welcome to the Punch - recensie

Welcome to the Punch - recensie

Politiethriller Welcome to the Punch laat zich niet gemakkelijk in een hokje stoppen. Dat is deels een uitstekende eigenschap, maar ook deels een reden dat de film niet tot grote hoogte stijgt.
 
De gedreven politieagent Max Lewinsky (James McAvoy) is de bende van misdadiger Jacob Sternwood (Mark Strong) op het spoor. Wanneer zij een bank overvallen, is hij er als eerste bij. Tijdens de confrontatie wordt hij echter in zijn been geschoten en achter gelaten. Jaren later is Max nog maar een schim van wie hij was. Hij worstelt nog altijd met zijn manke been en het feit dat hij Sternwood moest laten lopen. Maar dan wordt Sternwood’s zoon Ruan neergeschoten. Max is er van overtuigd dat zijn aartsvijand terug zal keren naar Londen om orde op zaken te stellen. Hij ziet hierin dé kans om eindelijk zijn verleden te kunnen afsluiten, maar wat hij niet weet, is dat deze zaak dieper gaat dan hij ooit kon denken.Prettige mix
De Britse prent Welcome to the Punch is ietwat onder de radar van het filmpubliek gebleven. De film werd niet ondersteund door trailers op televisie en ook op internet is er weinig ruchtbaarheid aan gegeven. Onterecht, want Welcome to the Punch is een prettige mix van politiethriller, misdaadfilm en volbloed actieknaller. Het verhaal wordt groter opgezet dan het uiteindelijk is, maar biedt niettemin een uitstekende kapstok voor een spannende rit, waarbij Max en Sternwood hun verleden aan de kant moeten schuiven om deze zaak te kunnen oplossen.

Laatste akte
Het is dan ook jammer dat men in de laatste akte ietwat uit de bocht vliegt. Na de spannende opbouw waarin je zowel Max als Sternwood volgt in hun individuele zoektocht is het een beetje een zwaktebod om te ontaarden in een overdreven actiefilm vol vuurwapengekletter. Wat begint als een vooral ook visueel gelikte politiethriller wordt zo op een iets te makkelijke manier beëindigd. Het achterliggende verhaal wordt plots ondergeschikt aan de actie en dat kan nooit de bedoeling zijn geweest. Het blijft een goede film, maar wordt niet de topper die het had kunnen zijn, en dat is jammer. Zeker omdat ergens diep verborgen nog een degelijke boodschap verborgen ligt.Ongewapend
Op de achtergrond geeft Welcome to the Punch namelijk ook een kritische noot. Groot Brittannië is één van de weinige landen waar agenten ongewapend de straat op moeten. Dat is uiteraard in het kader van de veiligheid, maar hoe realistisch is dat als de criminelen zich niet aan dezelfde regels moeten houden? Zoals gezegd speelt dit gegeven slechts in de onderste laag van het verhaal, maar het geeft de film net een beetje meer body.

Conclusie
Het Britse Welcome to the Punch biedt een mix van stijlen en weet de kijker dus constant op het puntje van de stoel te houden. De film krijgt zo een eigen gezicht, maar tegelijkertijd blijft men soms wat te makkelijk in clichés hangen. Hoewel de film in de finale ietwat uit de bocht vliegt, zorgen de gelikte stijl en de sterke hoofdrollen ervoor dat Welcome to the Punch uiterst genietbaar blijft.

Regisseur:

Eran Creevy

Cast:

James McAvoy
Andrea Riseborough
Mark Strong

Genre:

Actie

Releasedatum:

23 mei 2013

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
 • Speelduur:

  100 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy - recap Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy -...
 • Game of Thrones S5E7: The Gift - recap Game of Thrones S5E7: The Gift - recap
 • 2013: De populairste series 2013: De populairste series
 • Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap
 • Game of Thrones S6E8: No One – recap Game of Thrones S6E8: No One – recap
 • Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk