Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Bioscoop
Leve Boerenliefde - recensie

Leve Boerenliefde - recensie

Mooi Man meets Barbiepop.
 
Veeboer Jelte Heeg en ‘stadse tuthola’ Wenda zijn niet de meest waarschijnlijke combinatie. Ga maar na. Hij: rubberlaarzen, druk met de zorg voor zijn koeien en twee schattige kinderen. Zij: glitterjurkje en stilettohakken, presentatrice van het populaire Leve Boerenliefde. Sowieso is Jelte na de dood van zijn vrouw nog niet toe aan een nieuwe relatie, en dat het volgende seizoen van het datingprogramma uitgerekend op zijn erf wordt opgenomen, helpt ook niet echt. ‘Stadse flapdrollen’ die de rust op het platteland komen verstoren.Chantage
Dat boer Jelte en Wenda toch een match made in heaven zijn, voel je vanaf het begin van Leve Boerenliefde op je klompen aan. Zo verliefd als zij naar hem kijkt als hij het koeienkoor dirigeert; daar bloeit iets moois! Om de spanning erin te houden, is er nog een tweede verhaallijn ingebouwd. Iets met een windmolen die moet worden stil gezet, een hoge geldboete en een chantagekwestie. Zowaar komt de hele boerderij van boer Jelte op het spel te staan. Als dat maar goed afloopt.

Formule
Eén ding moet we regisseur en scenarist Steven de Jong (De hel van ’63) nageven: een film baseren op een extreem succesvolle televisieformule is een slimme zet. Hoge bezoekersaantallen zijn immers gegarandeerd, helemaal als je alleen maar BN’ers cast. Naast de hoofdrollen voor Cas Jansen (Jelte), Tatum Dagelet (Wenda), Waldemar Torenstra (Hendrik) en Marit van Bohemen (Aggie), zien we onder meer Jamai Loman, Erben Wennemars, Syb van der Ploeg én Gerard Joling in piepkleine rolletjes. Laatstgenoemde mocht ook de titelsong verzorgen.

Rockboer
Toegegeven, het had nog best een leuke film kunnen opleveren. Bijvoorbeeld als Leve Boerenliefde een persiflage op Boer Zoekt Vrouw was geweest. Even krijgen we die indruk, als bij de voorrondes een groenteboer, ijsboer, brillenboer, visboer en rockboer komen opdagen. Naar een homo wordt nog gezocht, want die moet écht in het programma. Jammer genoeg wordt deze teneur niet doorgezet. Een romantisch drama, dat had ook gekund. Maar op enkele emotionele momentjes na (Jelte bezoekt het graf van zijn overleden vrouw, zijn dochtertje is jaloers op Wenda, want zij wil de enige vrouw in huis blijven) komt ook dit aspect niet goed uit de verf. Een komedie dan? Helaas, de grappen zijn flauwer dan flauw.Moddervet
In plaats daarvan krijgen we een film voorgeschoteld die wordt bevolkt door overdreven acterende stereotypen, waarin verder ook alles voor ons wordt ingevuld. De verschillen tussen stedelingen en plattelanders worden moddervet aangezet. Stadse types zijn ‘barbiepoppen’ en enkel op geld en kijkcijfers beluste slechteriken, dorpelingen luisteren in de auto nog naar Mooi Man van Mannenkoor Karrespoor maar hebben wel het hart op de juiste plaats. De inzet van de chantagezaak is bepaald niet ingewikkeld, maar wordt voor de zekerheid toch twee keer uitgelegd, zodat ook de achteropgeraakte bioscoopbezoekers weer bij de les zijn. En aan het einde wordt de wijze les er nog even ingeramd: jezelf zijn is genoeg. Dat advies wordt uiteraard niet aan een dorpeling gegeven.
 
Conclusie
Leve Boerenliefde is geen leuke persiflage op het bekende televisieprogramma, geen romantisch drama en al helemaal geen komedie. Het is een film vol overacterende stereotypen waarin de verschillen tussen stedelingen en plattelanders alleen maar worden uitvergroot.

Bestel bij Bol.com

Regisseur:

Steven de Jong

Cast:

Tatum Dagelet
Cas Jansen
Waldemar Torenstra
Dirk Zeelenberg

Genre:

Komedie

Releasedatum:

16 mei 2013

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E1: The Wars to Come – recap Game of Thrones S5E1: The Wars to Come –...
 • Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie
 • Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap
 • Girls seizoen 3 - recensie Girls seizoen 3 - recensie
 • Game of Thrones S5E2: The House of Black and White - recap Game of Thrones S5E2: The House of Black and...
 • Game of Thrones S4E9: The Watchers on the Wall - recap Game of Thrones S4E9: The Watchers on the...