Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Bioscoop
Love and Honor - recensie

Love and Honor - recensie

Doorsnee romantisch drama in een ongeloofwaardige jaren ’60 setting.

Vietnamsoldaat Dalton (Austin Stowell, Dolphin Tale) krijgt aan het front een brief van zijn vriendin Jane (Aimee Teegarden, Scream 4) waarin ze de relatie beëindigt. Als Dalton een week verlof heeft in Hongkong, besluit hij om stiekem even naar de States heen en weer te vliegen om orde op zaken te stellen. ‘Janey’ heeft het vast uit gemaakt omdat ze niet meer kon leven met de angst dat hij zou sneuvelen. Strijdmakker Mickey (Liam Hemsworth, The Hunger Games), een oppervlakkige flierefluiter, reist met hem mee.Stunning
Jane blijkt nogal veranderd in de tussentijd en is niet zo ontvankelijk voor Daltons lijmpoging. Ze noemt zich nu ‘Juniper’ en heeft haar intrek genomen in een hippie huishouden waar Dalton en Mickey met argwaan worden bekeken. Om toch in het gevlei te komen bij de anti- oorlogsactivisten vertellen de mannen dat ze gedeserteerd zijn omdat de hele oorlog hen tegen staat. Ze scoren enorm met hun verzinsel, ook bij de stunning journaliste Candace (Teresa Palmer, Warm Bodies), aan wie uitgerekend rasversierder Mickey zijn hart verliest. Hoe kunnen ze nu nog toegeven dat ze over een weekje weer terug moeten naar Vietnam?

Zoetsappig
Love and Honor speelt zich af in de zomer van 1969, in de week van de eerste maanlanding. Historische beelden daarvan zijn verwerkt in de film. Toch lukt het de makers geen moment om die tijd geloofwaardig bij de kijker op te roepen, alle flower power en wiet rokende hippies ten spijt. De film opent met een gevechtsscène maar laat dan pijlsnel zijn ware gezicht zien: een doorsnee romantisch drama met een zweem van de jaren ’60. De andere spannend bedoelde verhaallijnen die zijn ingebakken (de deserteurs worden gezocht door de politie) zijn wat dat betreft totaal overbodig en zullen echt niemand om de tuin leiden. Het gaat hier maar om één vraag: krijgen ze elkaar? Ook de jonge, goed uitziende acteurs kunnen daar niet meer van maken.Moralistisch
Eén ding moet je de makers echter nageven: ze hebben erg goed gekeken naar de boekverfilmingen van Nicholas Sparks, de all-American succesauteur van romantische boeken met een moralistisch tintje. Het is haast moeilijk te geloven dat Love and Honor niet de negende Sparks-verfilming in rij is. Dezelfde zoetsappige romantiek, dezelfde behaagzieke beelden van overromantische plekken in de natuur en ook de clichématige  oneliners ontbreken niet: ‘Ik loop niet langer in cirkels maar ben met elke stap dichter bij jou.’ ‘Ik hou van je om wie je bent, niet om een bepaalde reden.’ ‘Ik was in elk geval eerlijk over één ding.’ Zo gaat dat maar door, totdat je als kijker bijna om genade wilt smeken.

Conclusie
Vietnamsoldaat Dalton vliegt tijdens zijn verlof voor een week terug naar de States om zijn relatie met Jane te redden. Strijdmakker Mickey, altijd in voor een lolletje, reist met hem mee en wordt voor het eerst serieus verliefd, op de bloedmooie journaliste Candace. Om meer indruk te maken op de dames vertellen de mannen dat ze gedeserteerd zijn. Maar hoe kunnen ze nu nog toegeven dat ze alweer bijna terug moeten naar Vietnam? Zoetsappig romantisch drama dat aan alle clichés van het genre voldoet. Alleen voor de liefhebbers van de Nicholas Sparks.

Regisseur:

Danny Mooney

Cast:

Liam Hemsworth
Teresa Palmer

Genre:

Romantiek

Releasedatum:

4 juli 2013

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(1 stem)
 • Speelduur:

  93 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

UITGELICHT

 • Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap
 • Game of Thrones S5E1: The Wars to Come – recap Game of Thrones S5E1: The Wars to Come –...
 • Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy - recap Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy -...
 • Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap
 • Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose – recap Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose ...