Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Bioscoop
The Internship - recensie

The Internship - recensie

Owen Wilson en Vince Vaughn zijn na The Wedding Crashers opnieuw te zien in een komedie. Een mooiere speeltuin dan het kantoor van Google hadden ze voor hun grappen en grollen niet kunnen wensen.

Billy (Vince Vaughn) en Nick (Owen Wilson) werken samen voor een bedrijf dat horloges verkoopt. Zij gelden als de beste verkopers en hebben daarom een goede reputatie opgebouwd binnen het sales wereldje. Als blijkt dat het laatste uur heeft geslagen voor het bedrijf zit er voor de twee vrienden niets anders op dan op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Al surfende komt Billy terecht op de vacaturepagina van Google en in blind enthousiasme meldt hij zichzelf en Nick aan voor een onbetaalde stage bij Google. Dat de twee nog nooit van Instagram hebben gehoord en spreken over ‘on the line’ in plaats van ‘online’ weerhoudt ze er niet van om alles op alles te zetten om de felbegeerde baan bij Google te bemachtigen.Bromance
De ‘bromance’ tussen Vaughn en Wilson kwam voor het eerst tot bloei in 2004 toen ze samen te zien waren in Starsky & Hutch. De samenwerking beviel goed, want een jaar later kwam The Wedding Crashers uit die bijna drie keer zoveel omzet genereerde.  Wilson zei afgelopen week nog dat hij de samenwerking met Vaughn vermoeiend vindt, omdat ze het beste uit elkaar naar boven weten te halen. De vraag is of de bromance nog wel zo’n succesformule is. De box-office van The Internship is in de vierde week nog niet eens de helft van wat The Wedding Crashers in diezelfde  week opbracht. Extra pijnlijk is dit voor Vaughn die zelf het script schreef voor de film. De regie is overigens in handen van Shawn Levy, een regisseur die we voornamelijk kennen van jolige films als The Pink Panther, Night at the museum en Date Night. Niet echt een veelbelovende keuze voor een film die qua onderwerp wel eens een heel groot publiek zou kunnen aanspreken.

Onverwoestbare vriendschap
Vooropgesteld is dit wederom een komedie van Vaughn en Wilson. Dat houdt in dat doldwaze grappen worden afgewisseld met het sentiment van een onverwoestbare vriendschap en ergens wordt er ook nog eens een love-interest naar voren geschoven. Als je niets hebt met dit specifieke duo of de opzet van hun films, kan je deze film met een gerust hart overslaan. Om te voorkomen dat de Vaugh en Wilson moeheid begint toe te slaan, heeft men het zekere voor het onzekere genomen door naast hen een frisse, jonge cast neer te zetten. Een leuke rol is weggelegd voor Josh Brenner als de nerdy begeleider van het stage-team en ook Rose Byrne straalt in haar (ietwat overbodige) rol als liefje van Owen Wilson. Alhoewel het niet mogelijk was om anderhalve maand te filmen bij Google, zijn sommige shots toch echt bij het bedrijf genomen en hebben de makers verder hun best gedaan om de Google omgeving zo goed mogelijk na te bootsen bij Georgia Tech. Het resultaat mag er wezen, want de filmset wekt stiekem de indruk dat de film zich echt afspeelt bij Google.On the line
Toch is het duidelijk merkbaar dat de flauwe humor niet echt meer aanslaat. De grappen die worden gemaakt doen vaak wat oubollig aan en zullen het publiek gauw vervelen. Het idee achter The Internship is misschien interessant, maar in hoeverre is het nu echt reëel dat twee veertigjarige sales mannen niet eens weten dat je ‘online’ zegt in plaats van ‘on the line’.  De contrasten zijn aangedikt. Vaughn en Wilson doen zogenaamd alsof ze niets weten van de moderne communicatiemiddelen en de jongeren in het verhaal doen alsof ze niets anders doen dan digitaal communiceren waardoor hun sociale vaardigheden en waardering voor de echte wereld mnagenoeg afwezig zijn. Dat is natuurlijk onzin, alsof geen enkele jongere tegenwoordig nog kan genieten van een mooi uitzicht.

Conclusie
In The Internship ontmoeten de oude wereld en de nieuwe wereld elkaar wat helaas niet leidt tot vernieuwende inzichten. Alomtegenwoordige clichés worden aangehaald om deze training in sociale vaardigheden - wat de film uiteindelijk is - tot een succesvol einde te brengen. Gelukkig zijn er naast Vaughn en Wilson een aantal frisse gezichten te zien en ook de filmsets leveren nog een positieve bijdrage aan het geheel. Maar een positieve beoordeling voor deze stage zit er helaas niet in.

Regisseur:

Shawn Levy

Cast:

Vince Vaughn
Owen Wilson

Genre:

Komedie

Releasedatum:

11 juli 2013

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
 • Speelduur:

  120 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter – recap Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter ...
 • Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger - recap Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger -...
 • Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap
 • Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose – recap Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose ...
 • 2013: De populairste series 2013: De populairste series
 • Game of Thrones S6E2: Home - recap Game of Thrones S6E2: Home - recap