Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Bioscoop
Red 2 - recensie

Red 2 - recensie

Waar Red zich nog enigszins kon baseren op de comics, is Red 2 speciaal geschreven voor de film. Vreemd dat deze sequel dan toch meer als een comic aanvoelt.

Na hun avonturen uit Red leiden Frank Moses (Bruce Willis) en Sarah Ross (Mary-Louise Parker) een gelukkig leven. Althans, vanuit Franks perspectief. Sarah mist de actie en het avontuur, en daarmee ook de man waar ze eerder verliefd op is geworden. Frank is namelijk een huisman ten top, maar is in niets meer de actieheld die hij eens was. Ze voelt dat hun relatie in een sleur raakt en verwelkomt dan ook het spektakel dat ineens op de stoep staat. Marvin (John Malkovich), paranoïde als het maar kan door een jarenlange dosis LSD te hebben gekregen als CIA experiment, waarschuwt Frank dat ze beiden op een FBI’s  Most Wanted lijst staan voor hun bijdrage aan “Operation Nightshade”. Op de vlucht voor de FBI proberen ze hun naam te zuiveren, maar ook uit de handen te blijven van Han (Byong-hun Lee) - "World’s Best Contract Killer” - en M16.  Zuid-Koreaanse ster
Dean Parisot heeft de regie van Robert Schwentke overgenomen, en dit blijkt een juiste keuze. Parisot heeft films als Fun with Dick and Jane en Galaxy Quest op zijn naam staan. Hiermee bewijst hij dat hij actie en comedy perfect weet te mixen. Het schrijfwerk is wederom van de Hoeber broeders, Jon en Erich. De lijst met films door de broers  geschreven is nog niet heel lang, maar met Red en Red 2 hebben ze tot nu toe hun beste werk geleverd, iets dat misschien niet heel veel zegt als je ook verantwoordelijk bent voor BattleshipRed 2 brengt de originele cast weer bij elkaar, en voegt hier rollen aan toe voor Anthony Hopkins, Catherine Zeta-Jones en Byung-hun Lee, waarbij vooral de laatste noemenswaardig is. Lee heeft na zijn vertolking als Storm Shadow in G.I. Joe: Rise of Cobra en het vervolg daarop weer een rol te pakken in een Hollywoodfilm, één waarin hij naast zijn martials arts skills nu ook zijn gevoel voor humor kan leggen. Lee is in zijn thuisland Zuid-Korea een acteur die al meerdere prijzen in de wacht heeft gesleept  voor zijn rollen in onder meer I Saw the Devil, Gwanghae en A Bittersweet Life. Tevens is hij één van de eerste Zuid-Koreaanse acteurs die zijn hand- en voetafdruk voor het Grauman's Chinese Theatre op de Hollywood Walk of Fame heeft, waarbij zijn nieuwe collega’s Bruce Willis en  Helen Mirren hem voor zijn gegaan.,,That’s something you don’t see every day.”
In veel opzichten is Red 2 een herhaaloefening, maar wel één waarbij de humor, de actie en de karakters beter uit de verf komen dan in het eerste deel. Ook de grappen zijn op het juiste moment getimed. Hoewel de hele cast bestaat uit Hollywood’s finest, is het toch jammer om te zien dat Bruce Willis de zwakste schakel is en het lijkt wel alsof dit niet alleen on-screen in. Willis speelt met groot gemak weer een ex-CIA agent, iets dat hij al veel vaker heeft gedaan. Maar waar de rest van de cast de ruimte heeft en neemt om te laten zien wat ze kunnen - iets dat het meest bij Helen Mirren opvalt - blijft Willis hangen op de automatische piloot. Ook valt er iets aan te merken op Catherine Zeta-Jones. Haar karakter, Katja, is een oude vlam van Frank die nu jaren later weer zijn pad kruist. Hoewel dit natuurlijk voor komische momenten zorgt bij Sarah, en de voorzet vormt voor heel veel grappen, ontbreekt er qua humor bij Katja elk spoor. Dit is vooral te wijten aan het script, dat Zeta-Jones niet de ruimte geeft om ook grappig te zijn. Gemiste kans dus.

Conclusie
Red 2 is minstens even goed als zijn voorganger, en streeft deze op momenten zelfs voorbij. De humor is af en toe heerlijk absurd, voornamelijk door de interactie tussen Frank en Sarah en alles dat Marvin uitkraamt, maar blijft goed in verhouding met de actie. Red 2 is een goede actie-comedy die zowel liefhebbers van deel 1 als nieuwkomers zal verblijden. Niet voor niets wordt er inmiddels al een vervolg neergepend. 

Regisseur:

Dean Parisot

Cast:

John Malkovich
Bruce Willis
Catharina Zeta-Jones

Genre:

Actie

Releasedatum:

25 juli 2013

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
 • Speelduur:

  110 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E2: Home - recap Game of Thrones S6E2: Home - recap
 • Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap
 • Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap
 • Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie
 • Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons - recap Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons -...
 • Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap