Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies
The Lone Ranger - recensie

The Lone Ranger - recensie

Het is maar de vraag of de onorthodoxe samenwerking tussen een Amerikaanse gentleman en een verdwaasde indiaan genoeg zal zijn om de boeven te vangen.

De indiaan Tonto (Johnny Depp) vertelt in The Lone Ranger het verhaal van zijn verleden, waarin hij een nette advocaat, John Reid (Armie Hammer), aanstuurt om een legende te worden. Zij ontmoeten elkaar voor het eerst op een trein, bij de ontvoering van een een gevaarlijke boef: Butch Cavendish (William Fitchner). Al gauw gaat dit mis, als de bende van Butch hem komt bevrijden. John en zijn broer Dan Reid (James Badge Dale), hoofd Texas Ranger, maken er werk van om de ontsnapte crimineel weer te pakken te krijgen.Confusion
Regisseur Gore Verbinski heeft een bizarre film weten te produceren. Op basis van de flauwe en zelden scherpe humor, gecombineerd met het nepbloed dat als ketchupvlekken te voorschijn kwam bij schrammetjes en tot slot de laagdrempelig dialogen die gehouden werden, kan men veronderstellen dat het een Western film is die bedoeld is voor kinderen. Echter bevat dit schouwspel ook scènes die wellicht aan de zware kant zou kunnen zijn voor jongere toeschouwers. Zodoende laat Verbinski niet helder doorschemeren voor wie de film nu precies bedoeld is.

Shooting blanks
Gelukkig is er nog Johnny Depp. Hij is betrouwbaar vermakelijk, ondanks dat zijn talenten beperkt zijn door de hoeveel dialogen die hem zijn gegeven. Zijn warrige indianen outfit doet de nostalgie van 'Jack Sparrow' oproepen. Helaas blijft een vergelijkbare genialiteit uit wegens de doorgevoerde keuzes van de regie. Een lichtpunt in The Lone Ranger is de boef, Butch Cavendish. Gespeeld door William Fitchner komt Butch overtuigend en knap eng uit de verf. Op deze twee rollen na beschikt deze film verder over weinig uitblinkers.A long ride
The Lone Ranger duurt zo'n twee en een half uur. Gezien het gebrek aan kwaliteit van deze produktie is dit echt te lang. Niet alleen zijn er een boel Western-clichés gebruikt in deze film, ook de grappen zijn niet origineel en de soundtrack voorspelbaar. Op een beperkt aantal scènes na is er weinig spanning te beleven bij het bekijken van deze Western. De beelden zijn zo nu en dan intrigerend, maar deze schoonheden worden gauw onderbroken door de geforceerde, haast onuitputtelijke stroom aan flauwe grappen.

Conclusie
Gore Verbinski heeft een bizarre Western weten uit te brengen. Als kinderfilm bedoeld, bevat deze film ook onderwerpen die redelijk diep zijn en dat maakt de film erg verwarrend om te aanschouwen. Gelukkig zijn Tonto en Butch leuk om naar te kijken, want verder is er een behoorlijk tekort aan kwaliteit gedurende twee en een half uur. Helaas een misser voor in Depp' repetoire. Wees gewaarschuwd Depp fans, als je deze film gaat bezichtigen, het is maar net de vraag of je je geld neertelt voor 'The Lone Ranger' óf 'The Yawn Danger'.

Regisseur:

Gore Verbinski

Cast:

Johnny Depp
Armie Hammer
Tom Wilkinson

Genre:

Avontuur

Releasedatum:

8 augustus 2013

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(2 stemmen)
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

UITGELICHT

 • Homeland seizoen 3 - eerste indruk Homeland seizoen 3 - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap
 • The Blacklist - eerste indruk The Blacklist - eerste indruk
 • Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger - recap Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger -...
 • Game of Thrones S6E8: No One – recap Game of Thrones S6E8: No One – recap
 • Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap