Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Columns
Column: I love Baz, old sport

Column: I love Baz, old sport

Laura KempenaarOm komedies lacht ze nooit, tranen komen alleen bij films over dieren en voorspelbaar-heid vindt ze een grote dooddoener. Er is echter iets aan films dat Laura Kempenaar nog veel meer bezighoudt: hoe zit het met de dames?
 
Nog een maandje en The Great Gatsby komt uit op DVD. Heb je hem niet in de bioscoop gezien omdat hij slechte reviews heeft, ga hem dan bekijken! Doe het, want je krijgt er geen spijt van. Tenzij je een hart van steen hebt natuurlijk.

Baz Luhrmann is een man die wat mij betreft een standbeeld zou mogen krijgen. Hij vertelde ons niet alleen geweldige waarheden in zijn hitsingle Everybody’s Free To Wear Sunscreen, ook heeft hij me acht keer aan het huilen gemaakt bij Romeo + Juliet en nu is hij gekomen met The Great Gatsby.

The Great Gatsby krijgt nogal gemixte reviews. Varierend van: “There are no two ways about it: The Great Gatsby is misconceived and misjudged, a crude burlesque on what's probably American literature's most precious jewel.” tot “A stunning recreation of 1920's New York that sticks as close to its source material as it can while delivering an engaging adaptation.” Ik ben het absoluut met die laatste eens, al moet wel gezegd worden dat ik de eerdere film noch het boek qua entertainment heb genuttigd.Toch kan ik me wel enigszins voorstellen hoe het boek gaat en ik denk dat de grootste issue die mensen ermee hebben is dat schrijver Fitzgerald juist kritiek uitte op die posh feestjes, terwijl die volgens veel mensen worden verheerlijkt in The Great Gatsby. Mensen noemen de motivatie van de personages bovendien leeg. Ik ben het er echt niet mee eens. Je merkt juist dat die feestjes heel erg nep en opschmuckerig zijn terwijl het allemaal draait om het allersterkte gevoel ter wereld: liefde.

Ik vind dat de wanhoop die liefde met zich meebrengt juist perfect wordt weerspiegeld door Leonardo, terwijl hij toch mysterieus blijft. Ik genoot van elke seconde van deze film en ik vond de feestjes heel erg fijn om naar te kijken. Deze film is een spektakel van begin tot einde en Luhrmann mag absoluut meer van dit soort pareltjes maken. Mocht je de film dus nog niet hebben gezien, ga dat doen, want hij is werkelijk prachtig.Wat ook zo lekker is aan deze prent is de muziek. Jay-Z knalde de soundtrack in elkaar maar hij laat andere zangeressen en zangers nummers doen van bijvoorbeeld zijn eigen vrouw Beyonce of de inmiddels overleden Amy Winehouse. Hoewel ik sommige nummers niet zo snel zou luisteren voor mijn plezier, heb ik er veel plezier in gekregen, omdat ze me doen denken aan de film. Soms zitten er quotes van de film doorheen gemixt, en soms is het zelfs alleen het geluid van het groene licht. Wow, gewoon wow. Ga hem kijken, want ‘A little party never killed nobody’, toch?

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E8: The Mountain and the Viper – recap Game of Thrones S4E8: The Mountain and the...
 • Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk
 • The Blacklist - eerste indruk The Blacklist - eerste indruk
 • One Night Stand IX: Ketamine - recensie One Night Stand IX: Ketamine - recensie
 • Game of Thrones S6E8: No One – recap Game of Thrones S6E8: No One – recap
 • Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose – recap Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose ...