Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » TV-series
Brooklyn Nine-Nine - eerste indruk

Brooklyn Nine-Nine - eerste indruk

The Office meets Law and order.

Televisieland wordt al jaren gedomineerd door politieseries. Het zijn meestal donkere ‘whodunnits’ met elke aflevering een gelijksoortige opbouw, en soms een onderhuidse thriller als bijvoorbeeld The Killing. Maar er zijn ook politieseries van een veel zeldzamer soort, namelijk de comedyvariant. Dit maakt dan ook dat Brooklyn Nine Nine opvalt tussen alle andere uniformen.
 
Politiehumor
De serie draait om een groep agenten in Brooklyn, die het negenennegentigste district voor hun rekening nemen.  Middelpunt van de groep is rechercheur Jake Peralta, gespeeld door Saturday Night Live komiek Andy Samberg. Hij wordt door zijn collega’s omschreven als de meest getalenteerde agent van het stel, ondanks het feit dat hij erg kinderachtig is. Peralta maakt graag ongepaste grappen en doet waar hij zin in heeft, maar dit dit weerhoudt hem niet van het oplossen van misdaden. Deze manier van werken wordt echter direct afgekeurd door de nieuwe corpschef, Ray Holt, wiens rol wordt vertolkt door Andre Braugher (Men of a Certain Age, Homicide: Life on the Street). Holt is een doorgewinterde agent die veel waarde hecht aan regels en structuur, iets waar het district wel wat meer van kan gebruiken. Niet alleen Peralta heeft namelijk een eigenaardige manier van werken, de rest van het bureau is net zo vreemd.Ongemakkelijke agenten
De enige die echt blij lijkt te zijn met de komst van de nieuwe chef is Amy Santiago (Melissa Fumero). Haar competatieve karakter zorgt ervoor dat ze altijd op zoek is naar een kans om zich te bewijzen, maar soms slaat ze hierin door. Zo gaat ze een weddenschap met hem aan over wie de meeste arrestaties verricht. Naast Amy maken we ook kennis met de overbezorgde Terry Jeffords (Terry Crews), Charles Boyle (Joe Lo Truglio), de onhandige van het stel, de chagrijnige Rosa Diaz (Stephanie Beatriz) en Gina (Chelsea Peretti), de office manager die zich overal mee bemoeit.

Even wennen
Het staat vanaf het begin al vast dat de agenten van district negenennegentig erg zullen moeten wennen aan de nieuwe gang van zaken. Vooral Jake heeft moeite met zich aan te passen en probeert op verschillende manieren de nieuwe regels te omzeilen. Het is wel de vraag hoelang de serie kan voortborduren op de wrijving tussen de nieuwe baas en het team, of dat er al vrij snel meer wordt ingegaan op de onderlinge relaties. De eerste aanzetten tot romances zijn al aanwezig en ook de chemie tussen bijvoorbeeld Terry en Ray Holt bieden genoeg mogelijkheden voor interessante en komisch-ongemakkelijke situaties.  Of dat dezelfde charme heeft als bij andere komedie-series is zeer afhankelijk van de karakters in kwestie. Waar de over de top kinderachtigheid Andy Samsberg charmant maakt, heeft Joe Lo Truglio het moeilijker met het overbrengen van zijn toebedeelde slapstick-rol.Voyeur
De karakters in Brooklyn Nine-Nine en de manier waarop het dagelijks leven op het politiebureau in beeld worden gebracht, heeft erg veel raakvlakken met series als The Office US en Parks and Recreation. Dit is niet geheel onverwacht, gezien het feit dat de serie is bedacht en geschreven door Dan Goor (Parks and Recreation, Late Night with Conan O’Brien) en Michael Schur (The Office, Parks and Recreation). Ook hier wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde ‘single camera’ filmstijl, waarbij de kijker het gevoel heeft een voyeur te zijn op de werkvloer. Een verschil met bijvoorbeeld The Office is dat er niet rechtstreeks tegen de camera wordt gepraat, maar de kijker meer een toevallige toeschouwer is.
 
Conclusie
Brooklyn Nine-Nine is een aangename frisse wind op het gebied van crimeseries. Het gevaar is echter dat de situaties al snel over de top worden om een komisch effect te veroorzaken. Samsberg heeft van nature een zeer aanwezige manier van acteren, maar zolang de balans in de serie goed blijft, hoeft dat geen probleem te vormen. De setting is ideaal voor een komedieserie en de vorm past hier goed bij, maar Brooklyn Nine-Nine moet nog iets meer een eigen gezicht krijgen om echt indruk te maken en vooral uitkijken dat het niet te flauw wordt. Vooralsnog is het vooral een leuke afwisseling tussen alle zware kost en lijkt het een begin te zijn van iets dat kan uitgroeien tot de hoogte van Parks and Recreation.

Cast:

Terry Crews
Andy Samberg

Genre:

Komedie

Releasedatum:

17 september 2013

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
 • Speelduur:

  45 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

UITGELICHT

 • Girls seizoen 3 - recensie Girls seizoen 3 - recensie
 • One Night Stand IX: Ketamine - recensie One Night Stand IX: Ketamine - recensie
 • Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons - recap Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons -...
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy - recap Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy -...
 • Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter – recap Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter ...