Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Bioscoop
Love & Fungi - recensie

Love & Fungi - recensie

Love & Fungi is een smakelijke foodfilm over paddestoelen en een veranderende relatie, die al eerder te zien was op het Rotterdams Film Festival en het Amsterdams Food Film Festival.

Lucien en Regina zoeken wilde paddestoelen in de vrije natuur om ze te verkopen aan New Yorkse restaurants. "Ah, the mushroompeople", reageert een restauranthouder bij hun verschijning. Ze leven eenvoudig, op het ritme van de seizoenen en de natuur. Rijk worden ze niet van hun handeltje. We zien ze hun muntstukken tellen: exact drie dollar twintig voor een beetje benzine. Lucien is een eigenzinnige vrijbuiter en een paddenstoelenfreak. Feilloos weet hij de morielje van de cantharel te onderscheiden, en de geschubde inktzwam van de roodbruine slanke amaniet, en hij herkent de giftige doodstrompet onmiddellijk. Lucien is ook een scherpslijper die neerkijkt op mensen die biefstuk-frites verkiezen boven risotto met champignons. Zijn vrouw Regina gaat met hem mee op zwammentocht, maar ze is realistischer en wil graag meer financiele zekerheid, terwijl Lucien het liefst stad en beschaving de rug toe zou keren, van dag tot dag wil leven, en op reis wil naar de Yucatan provincie in Mexico, het Eldorado voor de paddenstoelenplukker. Wanneer Regina de kans krijgt in de keuken van een leuk en professioneel restaurant te gaan werken, vat Lucien haar 'volwassen' keuze op als verraad aan hun biologische levensstijl. Hij wil zijn eigen kostje blijven opscharrelen. Daardoor gaat hun relatie steeds meer bergafwaarts. We zien hoe Lucien in de bossen wordt overvallen en hoe hij vervolgens werkt in een broodbakkerij en als cateraar voor de snobistische vrouw van een politicus. Parallel zien we sequenties van Regina als gewaardeerde chef in de keuken van het restaurant en in een Baskische eetgelegenheid (beiden hebben Baskische roots) in Rhode Island. Tuthola
Jason Cortlund schreef het scenario en regisseerde de film samen met Julia Halperin. Ook speelt hij de hoofdrol, tegenover Tiffany Estelo als Regina. Hij heeft er een kleine sympathieke film van gemaakt, waarvan de structuur eerder bepaald wordt door tempo en opeenvolging van de seizoenen dan door een sterk coherent liefdesverhaal. Er zijn magnifieke natuuropnamen en er zitten smakelijke eetscènes in de film, maar de plot kent geen grote confrontaties of heftig drama, want Lucien is een einzelgänger en het echtpaar volgt steeds meer een eigen weg. Komisch zijn de scènes waarin Lucien in opdracht van een steenrijke tuthola ("Mijn man zit in een denktank") een peperduur lopend buffet organiseert en de Amerikaanse republikeinse upperclass in zijn hemd wordt gezet, of die waarin Regina stuit op de geperverteerde eenheidssmaak in het Baskische restaurant. De liefde voor eten en koken (de gerechten in de film zijn terug te vinden op YouTube), dat hebben ze gemeen. Ze delen hun liefde voor de paddenstoel en hun afkeer van fast food. Lucien is echter de meest principiële van de twee, naar wie ook de dichtregels van de Amerikaanse schrijver Walt Whitman (1819-1892) verwijzen, voorafgaand aan de aftiteling: "Now, Voyager, sail thou forth, to seek and find."

Conclusie
Love & Fungi is een appetijtelijke en lyrische foodfilm, die gaat over de liefde voor eten en koken, de aantrekkingskracht van (prachtig gefilmde) paddenstoelen, over de Slow Food generatie en over een veranderende relatie, die echter weinig spannend verteld wordt.

Regisseurs:

Jason Cortlund
Julia Halperin

Cast:

Jason Cortlund
Tiffany Esteb

Genre:

Drama

Releasedatum:

24 oktober 2013

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
 • Speelduur:

  93 minuten
Bekijk complete film profiel

Tags:

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Bankier van het Verzet op Blu-Ray

  €14,99 Bankier van het Verzet op Blu-Ray

 • Westworld Seizoen 2 op Blu-ray

  €44,99Westworld Seizoen 2 op Blu-ray

 • Fear the Walking Dead Seizoen 4 op Blu-ray

  €42,99Fear the Walking Dead Seizoen 4 op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap
 • Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap
 • Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap
 • Game of Thrones S5E7: The Gift - recap Game of Thrones S5E7: The Gift - recap
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • 2013: De populairste series 2013: De populairste series