Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Bioscoop
Muppets Most Wanted - recensie

Muppets Most Wanted - recensie

Het vervolg op het verrassende The Muppets (2011) heeft komische momenten, maar mist de warmte van het origineel.

Het succes van The Muppets uit 2011 betekende voor een nieuwe generatie een kennismaking met de legendarische poppen, ontsproten uit het brein van Jim Henson. Het begon allemaal in 1976 met The Muppet Show op de Britse tv, al snel gevolgd door tv-zenders wereldwijd. Vanaf de jaren '80 tot aan 1999 werden er zes Muppet bioscoopfilms gemaakt. Toen Disney in 2004 de Muppet Studio kocht, was dat niet alleen als nieuwe attractie voor de Disney pretparken. Er werden een aantal tv-specials gemaakt en korte filmpjes speciaal voor internet. Maar het succes kwam in 2011 met The Muppets, mede door Jason Segel en Amy Adams. Een vervolg lag dan ook in de lijn der verwachting.Filmpersiflages
Muppets Most Wanted begint waar The Muppets eindigde: voor het net geredde Muppet theater in Hollywood. Na 'The End' volgt meteen het liedje 'We're doing a sequel', waarmee de relativerende toon is gezet. De twintig minuten die erop volgen houden qua humor en verhaal het hoge niveau van het voorgaande deel goed vast. Via een aantal sterke one-liners wordt de grapdichtheid aardig opgeschroefd. Ook de filmpersiflages (Gonzo with the Wind, The Swedish Chef in een Bergman film en Miss Piggy als Esther Williams in een waterballet uit de gouden jaren van Hollywood) zijn sterk uitgevoerd en een genot om naar te kijken.

Goelag
Het verhaal begint pas echt als de 'evil frog' het podium betreedt. Met deze boosaardige kikker genaamd Constantine en zijn 'badguy' Dominic (gespeeld door Ricky Gervais) begint het plotje. Kermit wordt ontvoerd naar de Goelag, onder strenge bewaking van een Russische kampcommantante (Tina Fey) en Constantine doet zich voor als Kermit, met een dik Russisch accent. Constantine en Dominic weten de Muppets te strikken voor een wereldtoernee waarbij ze diverse Europese steden aan doen, met als doel het stelen van kunstschatten. Hoofddoel zijn de kroonjuwelen in Londen, al begint het bedrog van Constantine langzaam door de mand te vallen.Sam the Eagle
Deze caper-achtige constructie pakt helaas niet heel goed uit, zeker in vergelijking met het sterke begin. Er is weinig chemie tussen de Muppets en de menselijke acteurs, wat wel in The Muppets met Segel en Adams het geval was. Gervais komt een heel eind, maar een komisch talent als Tina Fey blijft afstandelijk acteren. Daarnaast zorgt de rondreis door Europa ervoor dat er in elke stad wel een beroemdheid te zien is. Zo zien we Christophe Waltz een - hoe origineel - wals dansen en duikt Selma Hayek op in mediterrane sfeer. De leuke momenten komen vooral van de strijd tussen Sam the Eagle (CIA) en een Franse inspecteur (Interpol) die samen in een mini auto de boeven opjagen. In enkele hilarische scènes worden cultuurverschillen vakkundig op de hak genomen. De liedjes zijn dan weer minder diepgaand als de vorige flim. Parels als 'Man or Muppet' of 'Life's a Happy Song' zijn hier vervangen door wat simpelere teksten.

Conclusie
Muppets Most Wanted kent een sterke start, maar als het verhaal eenmaal op stoom komt, zakt het tempo terug en neemt de verrassing af. Doordat de menselijke acteurs minder goed uit de verf komen, ontbreekt er een chemie die The Muppets juist wat hoger wist te tillen. Dit vervolg is als geheel een aardige film, met de beste momenten in het eerste half uur. Over nòg een sequel moet maar heel goed nagedacht worden.

Regisseur:

James Bobin

Cast:

Tina Fey
Ricky Gervais

Genre:

Komedie

Releasedatum:

8 mei 2014

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
 • Speelduur:

  112 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap
 • Game of Thrones S6E8: No One – recap Game of Thrones S6E8: No One – recap
 • Game of Thrones S6E5: The Door – recap Game of Thrones S6E5: The Door – recap
 • Game of Thrones S5E1: The Wars to Come – recap Game of Thrones S5E1: The Wars to Come –...
 • Surviving Jack - eerste indruk Surviving Jack - eerste indruk
 • Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie