Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » TV-series
Louie seizoen 4 - eerste indruk

Louie seizoen 4 - eerste indruk

Louie’s onemanshow is ongeëvenaard.

Gek genoeg wordt Louie, de absurde serie rond komiek Louie C.K in New York. niet in Nederland uitgezonden. Op zender FX brak afgelopen maandag het vierde seizoen aan. Na één seizoen afwezigheid welteverstaan. Uit een artikel van Sam Adams op Indiewire.com blijkt namelijk dat Louie C.K. een sabbatical nodig had om zijn materiaal nog beter te maken. Aangezien hij vrijwel alles zelf doet, van montage tot regie, is het bewonderenswaardig wat hij nu weer presteert. Sam Adams en vele andere televisiejournalisten zijn van mening dat Louie een van de huidige televisiehoogtepunten is. Het is moeilijk om dat te betwisten, want Louie’s komedieserie blinkt uit in authenticiteit en absurdisme, en overstijgt daarmee stijlgenoten als Curb Your Enthusiasm. Net als in zijn carrière als stand-up komiek, schuwt Louie niet de ongemakkelijke details uit zijn privéleven te delen met zijn publiek.

Vibrator
Zo kan je in de eerste aflevering aanschouwen hoe hij tijdens een potje kaarten door een vriend wordt geattendeerd op het genot van een vibrator voor de alleenstaande heteroseksuele man. Alhoewel een van zijn homoseksuele vrienden benadrukt dat zo’n vibrator wel heel gay is, schraapt Louie zijn laatste beetje waardigheid bij elkaar en struint naar de dichtstbijzijnde seksshop. Daar wijst hij naar de vibrator die hij wil, verrekt daarmee zijn rug, en strompelt naar buiten. Zittend op straat wordt hij door voorbijgangers uitgemaakt voor zak aardappelen. Dat is het plot van de eerste aflevering. Zo kan Louie dus van een heel klein onderwerp een aflevering van ruim twintig minuten maken, met liefdevolle anekdotes over zijn kinderen gespeeld door Hadley Delany en Ursula Parker. Vooral de scene waarin Louie wordt aangespoord voor het slapengaan van zijn dochters nog even The Beatles na te doen, is aandoenlijk.
 


Bekende komieken
Louie’s kracht is zijn hardnekkige drang om taboes te doorbreken en ongebruikelijke verhalen te vertellen die wel degelijk zijn omlijst met een tastbare realiteit. Hij maakt verhalen die in theorie ‘kunnen gebeuren’. Hij slaagt daar zo goed in, omdat hij zijn verhalen verdiept met intieme details over zijn eigen seksleven en vetzucht. Dat maakt hem sympathiek, net als acteurs als Sarah Silverman en Jerry Seinfeld (in de tweede aflevering), waarmee hij zich omringt. Want Louie C.K. werkt al jaren met dezelfde mensen, en heeft de laatste jaren in Louie al talloze bekende komieken mogen verwelkomen. Hij spant ze allemaal vrijwel kosteloos voor zijn karretje, aangezien het budget van zijn serie niet groot is. In dat opzicht is Louie, zoals televisiejournalist Sam Adams stelt, zo een beetje de enige televisiemaker die daadwerkelijk doet waar hij zelf zin in heeft, en nadrukkelijk met verve.
 
Conclusie
Louie C.K. belooft dit seizoen opzichzelfstaande afleveringen te presenteren, net als verhalen uitgesmeerd over drie afleveringen. Hij gaat door met zijn humoristische experiment, en schuwt niet zijn persoonlijke trivialiteiten in te zetten om zijn humor kracht bij te zetten. Louie is komedie op meesterniveau.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap
 • Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy - recap Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy -...
 • Silicon Valley - eerste indruk Silicon Valley - eerste indruk
 • Game of Thrones S6E2: Home - recap Game of Thrones S6E2: Home - recap
 • Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap
 • Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk