Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Bioscoop
Sin City: A Dame To Kill For - recensie

Sin City: A Dame To Kill For - recensie

Het is alweer negen jaar sinds Sin City uitkwam en met het verstrijken van de tijd is de magie ook verdwenen. 

Sin City was een frisse wind in het stripverfilmingsgenre. Het had een unieke neo-noir stijl, met enkele kleurplaatsingen die objecten of personen van het scherm deden afspatten. Los van de stijl hadden de heerlijke dialogen en verhalen een goede dosis flair. Verhalen die op zichzelf effectief waren, maar elkaar harmonieus aanvulden. Dat striptekenaar/regisseur Frank Miller en regisseur Robert Rodriguez (Machete) dit hebben willen herhalen, is dan niet zo gek, maar negen jaar en 102 filmminuten later is het wishful thinking van een tienerjongen uitgemond in een volgroeide teleurstelling.
 


Voorbode
Sin City: A Dame To Kill For bevat vier verhalen, die elkaar op dezelfde manier als in de eerste ronde afwisselen. De herkenbare grauwe stem van Mickey Rourke die de onverschrokkene Marve representeert, klinkt als een geoliede machine die met zijn lage stem vertelt dat hij na een auto-ongeluk niet meer precies weet wat hij zoal heeft gedaan die nacht. Een stel puberjongens beleefde hetzelfde ongeluk, maar kwamen er wat minder goed van af. Een kogelgat in Marve’s rechterschouder is een kleine aanwijzing die leidt tot wat opheldering. Wat volgt, is een kort segment, dat een kijkje geeft in het brute gedachtengoed van Marve en de zondevolle stad in één. In negen jaar is er op dit gebied niks verandert, slechts wat 3D effecten die op zich leuk gevonden zijn. 
 
Vechtersbaas
Marve heeft een grotere rol gekregen sinds zijn eerste keer en levert in drie van de vier verhaallijnen zijn perverse vechtlust af, die vaak ruim baan moet maken voor de verschillende hoofdpersonen die het aan de stok krijgen met hun demonen. Ava is daar één van en wordt gespeeld door de bijna gelijknamige Eva Green, die veelvuldig naakt door het beeld paradeert en mannen met haar schoonheid en sluwheid naar haar hand zet. Eva Green is als verwacht niets minder dan geweldig, maar verdient meer dan deze pulpy rol. Eén van Ava’s slachtoffers Dwight - dit keer niet gespeeld door Clive Owen maar door Josh Brolin - geeft ironisch genoeg een kleurloze acteerprestatie weg. Niet helemaal hem aan te rekenen, maar een gebrek aan onderscheidene klanken in de verschillende verhalen en testosterontoevoer is dan ook wat de gehele film opbreekt. 
 


Herkenbare terreinen
Zo speelt Joseph Gordon-Levitt (50/50, Inception) de jonge arrogante geldwolf Johnny, die het niet kan laten om van de machtige Senator Roark (Powers Boothe),de vader van het gele gedrocht uit de eerste Sin City, een potje poker te winnen. Opnieuw verblind door een mooie dame en wraakgevoelens pruttelt het plot een beetje voort, maar zonder enige substantie in het script begint het al snel angstvallig koud te worden. Het verhaal komt maar met moeite van de grond en zodra het naar het volgende verhaal schiet - en dat gebeurt snel - moet je al je aandacht investeren in een nieuw karakter en een nieuw verhaal, dat even gekunsteld voortbeweegt als het voorgaande, begeleid door dezelfde soort monotone stem inclusief dialogen die om de hete brij heen draaien. Zo lijdt het overgrote deel van de verhaallijnen naar herkenbare terreinen, zoals het infiltreren van een villa waarbij enige pionnetjes sneuvelen, vrouwen die hun lichaam gebruiken voor geld of om mannen te manipuleren, machtlust, wraak en overige rambam.
 
Conclusie
Natuurlijk zijn Frank Miller en Robert Rodriguez de laatste die deze film afleveren zonder enig gevoel voor cool. Dat is dan ook nog gedeeltelijk aanwezig. Als levendige artistieke neo-noirprent ziet Sin City: A Dame To Kill For er dan ook spectaculairder uit dan zijn voorganger. De 3D effecten bieden een extra dimensie aan de al uiterst smaakvol ontworpen scenes. Eveneens zijn de B-stijl actiescènes - los van het repetitieve karakter - nog even dolkomisch en bruut om te zien en leveren de grote namen, vooral Eva Green, solide prestaties af. Hoe dan ook bereikt deze herhalingsoefening een nostalgisch nulpunt voor een eventuele revanchering. Frank Miller en Robert Rodriguez weten niet met deze film enige compassie voor het materiaal bij de kijker op te roepen. De verhalen en karakters verschillen niet zo van elkaar en vergen aardig wat vechtlust om je erdoorheen te worstelen. Voor diegene die dit niet hebben is er altijd nog het eerste deel dat na negen jaar nog steeds wél fantastisch is. 

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(1 stem)
 • Speelduur:

  103 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Kong: Skull Island + Godzilla vs Kong op DVD

  €30,49Kong: Skull Island + Godzilla vs Kong op DVD

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap
 • Mad Men seizoen 7 - eerste indruk Mad Men seizoen 7 - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E2: The House of Black and White - recap Game of Thrones S5E2: The House of Black and...
 • Game of Thrones S4E10 : The Children – recap Game of Thrones S4E10 : The Children –...
 • Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap
 • Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood - recap Game of Thrones S6E6: Blood of My Blood -...