Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Bioscoop
Chef - recensie

Chef - recensie

Een klein verhaal over grote ambities.
 
Oude bekenden uit de Iron Man reeks in een smakelijk indie-jasje. Dat is een van de vele manieren om Jon Favreau’s Chef te omschrijven. In de cast zien we Robert Downey Jr., Scarlett Johansson en Jon Favreau zelf, die we kennen als Happy Hogan, de charmante bodyguard van Tony Stark. Maar Favreau is veel meer dan een acteur van bekende Marvelverfilmingen. Niet alleen regisseerde hij Iron Man en Iron Man 2, produceerde hij alledrie de Iron Man films, schreef hij het script voor onder andere Couples Retreat en diverse televisieseries, de beste man acteert er ook nog naast. En nu is daar zijn culinaire Indie-film Chef. Geschreven, geproduceerd, geregisseerd en de hoofdrol gespeeld door Jon Favreau zelf. Ingrediënten voor een rampzalige film, of het bewijs dat Favreau echt een alleskunner is?
 


De Chef
In Chef speelt John Favreau de gepassioneerde chefkok Carl Caspar, die leeft voor zijn vak. Tot grote teleurstelling van zijn zoontje en ex-vrouw Inez (Sofia Vergara) gaat zijn restaurant voor alles. In de keuken is Carl een rockster, zijn collega’s hebben veel ontzag voor hem en dankzij de vliegende start van zijn carrière heeft hij genoeg naamsbekendheid verworden om het restaurant elke avond vol te krijgen. Er is echter een heikel punt; de daadwerkelijke eigenaar van het restaurant, Riva (Dustin Hoffman) is een stuk minder avontuurlijk dan chef Caspar. Het gevolg is dat Carl elke avond de ongeïnspireerde klassiekers perfect aflevert, maar zijn hart verlangt naar een ambitieuzer en avontuurlijker menu. Als een populaire foodblogger langs komt in het restaurant besluit Carl dat dat dit het uitgelezen moment is om zijn nieuwe proefmenu te lanceren, bestaande uit gerechten die nog nooit eerder op de kaart stonden. Aangemoedigd door collega’s Martin (John Leguizamo), Tony (Bobby Cannavale) en Molly (Scarlett Johansson) treft hij de voorbereidingen voor een onvergetelijke avond. Helaas loopt die anders dan verwacht.
 
Twitter
Als Carl de recensie leest over zijn eten, komt hij er achter dat het gehele internet wel wat over hem te zeggen heeft. Hij vraagt zijn zoontje hem te helpen met zijn twitter-account, met rampzalige gevolgen. Maar alles gebeurt met een reden, dus ook Carl’s digitale wangedrag. Chef Caspar krijgt de kans om opnieuw te beginnen, op de plek waar het allemaal begon: Miami. Samen met zijn zoon en Inez vertrekt hij met het idee om eigenaar van een foodtruck te worden. Hiervoor moet hij een aantal obstakels overwinnen, waaronder zijn eigen trots opzij zetten om Marvin (Robert Downey Jr.), de eerste man van Inez,om een gunst te vragen. Wat volgt is een culinaire roadtrip, waar de liefde voor eten van afspat. Maar Carl beseft gaandeweg dat er meer in het leven is dan enkel de liefde voor zijn vak.Verliefd
Chef is een film waar je honger van krijgt. De prachtige beelden van het koken, de passie waarmee de karakters over eten praten… Over Chef valt enkel te zeggen dat je geleidelijk verliefd wordt op de film. De sfeer voelt zo oprecht, het verhaal is niet larger than life. Een man met een droom, met een verleden, op zoek naar de toekomst. Dat maakt dat Chef niet alleen voor de ‘foodies’ erg aangenaam is, maar ook voor mensen die minder met eten hebben.

Conclusie
De geweldig gevisualiseerde kookscenes zorgen er voor dat ook de mensen die niet geobsedeerd zijn door alles wat culinair is, het water in de mond voelen lopen. Want Chef doet dat met een mens, het werkt aanstekelijk in zijn enthousiasme, zorgt voor trek. Maar de grootste honger is misschien nog wel die naar een uitgebreidere blik in de ziel van Jon Favreau. Want dat hij in staat is mooie, integere, feelgood-films te maken heeft hij met Chef reeds bewezen.

Regisseur:

Jon Favreau

Cast:

Robert Downey Jr.
Jon Favreau
Dustin Hoffman
Scarlett Johansson
Sofia Vergara

Genre:

Komedie

Releasedatum:

4 september 2014

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(1 stem)
 • Speelduur:

  115 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains - recap Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains -...
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap
 • Game of Thrones S6E5: The Door – recap Game of Thrones S6E5: The Door – recap
 • Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap
 • Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose – recap Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose ...