Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Nieuws » Nieuwsberichten
Aanmodderfakker winnaar Gouden Kalf beste film

Aanmodderfakker winnaar Gouden Kalf beste film

Aanmodderfakker heeft tijdens het Gala van de Nederlandse film vrijdagavond met drie Gouden Kalveren de meeste prijzen gewonnen.

De film was in zes categorieën genomineerd, waarvan de helft verzilverd werd. Naast een Gouden Kalf voor beste film kreeg Gijs Naber er één voor beste acteur en Anne Barnhoorn één voor haar scenario. De film zorgde tijdens het afgelopen Nederlands Filmfestival al voor veel enthousiaste reacties van zowel pers als publiek. De distributeur heeft na al de positieve aandacht en de Gouden Kalveren vanavond dan ook besloten de bioscooprelease van Aanmodderfakker een paar weken te vervroegen. De film is nu vanaf 6 november in de bioscopen te zien in plaats van de 27e. Aanmodderfakker gaat over de dertiger Thijs (gespeeld door Gijs Naber) die in zijn studententijd is blijven hangen. Hij lijkt de stap naar het volwasssen leven maar niert te willen maken. Totdat hij de jonge oppas bij zijn zus leert kennen.De Gouden Kalf voor beste regie ging naar Saskia Diesing voor Nena. Deze film wist met een Kalf voor actrice Abbey Hoes noog voor een verrassing te zorgen, omdat Ariane Schluter uit Lucia de B. de gedoodverfde winnaar was. 

Net als Aanmodderfakker is de film Jongens ook een Telefilm. De film van Mischa Kamp kreeg vrijdagavond de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek. Filmjournalist en juryvoorzitter Robbert Blokland brak namens de KNF-jury hierbij een lans voor de Telefilm, die van hoge kwaliteit is maar niet altijd zo wordt gezien. Ton Kas kreeg voor zijn rol in Jongens een Gouden Kalf voor beste  mannelijke bijrol.Ook Hemel op Aarde werd twee keer bekroond. Lies Visschedijk won een Kalf voor beste vrouwelijke bijrol en Alfred Schaaf voor beste production design. Helium kreeg beeldjes voor beste muziek en beste camerawerk, Happily Ever After voor beste montage en De Poel voor beste geluid.

Een Speciale Juryprijs ging naar de jeugdfilm Oorlogsgeheimen. Juryvoorzitter Yoeri Aalbrecht brak hierbij een lans voor een speciale Kalf voor de beste jeugdfilm. Beste korte film werd Das Wad van Ron Lücker, onderdeel van NTR Kort.

Ne Me Quitte Pas,de succesfilm op het IDFA eind vorig jaar, won tot de prijs voor beste lange documentaire en MeesTV, Hoe de Koolmees mij gelukkig maakte die voor korte documentaire. Beste acteur televisiedrama werd Maarten  Heijmans voor zijn hoofdrol in Ramses, beste actrice werd Loes Schnepper voor haal rol in Voor Emilia, onderdeel van de One Night Stand serie op tv. Dana Nechustan kreeg tot slot voor de serie Hollands Hoop een Gouden Kalf voor beste televisiedrama. De serie is vorige week pas gestart, maar wordt nu al door sommigen de Nederlandse Breaking Bad genoemd.

De uitreiking was dit jaar voor het eerst in het pas opgeleverde TivoliVredenburg, dit jaar het nieuwe festivalhart van het NFF.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy - recap Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy -...
 • Game of Thrones S5E7: The Gift - recap Game of Thrones S5E7: The Gift - recap
 • One Night Stand IX: Ketamine - recensie One Night Stand IX: Ketamine - recensie
 • Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap
 • Game of Thrones S4E6: The Laws of Gods and Men – recap Game of Thrones S4E6: The Laws of Gods and...
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...