Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Columns
Column: De Star Wars trailer, waar zijn de lens flares?!

Column: De Star Wars trailer, waar zijn de lens flares?!

Peter de JongePeter de Jonge plunderde op jonge leeftijd wekelijks de videotheek leeg en kwam thuis met de meest slechte actiefilms, uitgekozen met goedkeuring van zijn vader. Diezelfde vader viel ooit ‘s avonds op de bank in slaap, waardoor Peter op negenjarige leeftijd The Shining al te zien kreeg. Sindsdien is zijn filmsmaak, naar eigen zeggen, sterk verbeterd.
We kunnen het er niet, niet over hebben. Afgelopen vrijdag kregen we dan eindelijk de langverwachte (teaser) trailer te zien van de nieuwe Star Wars film: The Force Awakens. De meningen zijn erover verdeeld of we überhaupt op een nieuw deel zitten te wachten, maar bij welk kamp je ook hoort; iedereem houdt de nieuwe Star Wars nauwlettend in de gaten. Dus toen afgelopen vrijdag de eerste trailer verscheen (de echte, niet die epische Rickroll), ontplofte het internet een beetje. Men vergat spontaan de trailer van Jurassic World, terwijl in mijn beleving een park met dino’s nog altijd tien keer vetter is dan een of ander universum met ewoks en Jar Jar Binks. Maar goed, de trailer dus, van die Star Wars film die door J.J. Abrams geregisseerd wordt. Dan weet je het wel, die zit natuurlijk vol met lens flares, maar niets is minder waar. Ik heb geen lens flares gezien, niet één! Ik kon zowaar zien wat er zich in de trailer afspeelde. Waar is J.J. Abrams mee bezig?
 


J.J. Abrams. Wie ook maar een beetje bekend is met het werk van deze man, weet dat hij van lens flares houdt. Lens flares zijn een soort lichtvlek in het beeld waardoor alles net een tikkeltje cooler, mysterieuzer, maar ook minder duidelijk oogt. Wat explosies zijn voor Michael Bay, dat zijn lens flares voor J.J. Abrams. Je kunt er niet genoeg van hebben. Ziet een scène er gaaf uit, dan kun je hem minstens drie keer vetter maken door een paar lens flares toe te voegen. Nadat Abrams helemaal losging met lens flares in zijn Star Trek films, werd het daarom tijd om ook Star Wars onder handen te nemen. Want Star Wars is gaaf, maar je kunt het minstens drie keer vetter maken door lens flares toe te voegen!
 
Geen lens flares. Ik heb er niet één gezien. Ik begreep er niets van. Heeft Disney J.J. Abrams stiekem vervangen door een andere regisseur? Nee hoor, dat is toch echt niet het geval. Een zoekopdracht op lens flares brengt mij al gauw bij een interview met Abrams waarin hij zijn excuses aanbiedt voor het overmatig gebruik van lens flares. Een verslaving noemt hij het, maar inmiddels weet hij beter. Dat blijkt dus ook uit de trailer van de nieuwe Star Wars en eerlijk is eerlijk: het zag er verdomde goed uit.
 


Ik had mijn twijfels over een nieuwe Star Wars en of J.J. Abrams de juiste regisseur was voor de film. Dat hij een bekwaam regisseur is, wist ik al en ik heb genoten van zijn eerdere werk, maar Star Trek én Star Wars op je nemen? Dan heb je ballen. Wat mij het meeste verbaasde aan de trailer van The Force Awakens is daarom juist het feit dat het er niet als een typische J.J. Abrams film uitziet. Het ziet er uit als een echte Star Wars film, zonder dat je het gevoel krijgt dat het vanuit het perspectief van een fan wordt gemaakt. Abrams lijkt te snappen dat, ondanks dat het maken van films heel persoonlijk is en het de visie van de regisseur weergeeft, Star Wars groter is dan hem. Hij heeft een zware taak te vervullen die door mij eerder onmogelijk werd geacht, maar op basis van de trailer heb ik goede hoop.
 
Misschien is het nog wat vroeg om te stellen, maar het ziet er zowaar naar uit dat J.J. Abrams met The Force Awakens recht gaat doen aan de saga die bij talloze fans een plekje in hun hart heeft veroverd. Dat Abrams bereid is om zichzelf daardoor meer op de achtergrond te plaatsen, laat zien dat hij weet welke taak hij te vervullen heeft en dat hij een vakman is. Ik heb genoten van de trailer en kan ineens niet wachten tot de film uitkomt. Helaas komt de film pas in december 2015 uit, maar het ziet ernaar uit dat ons wachten zal worden beloond.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

UITGELICHT

 • The Blacklist - eerste indruk The Blacklist - eerste indruk
 • Game of Thrones S6E5: The Door – recap Game of Thrones S6E5: The Door – recap
 • Game of Thrones S4E8: The Mountain and the Viper – recap Game of Thrones S4E8: The Mountain and the...
 • Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy - recap Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy -...
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Telefilm 2015: Sunny Side Up Telefilm 2015: Sunny Side Up