Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies
Telefilm 2015: Het mooiste wat er is

Telefilm 2015: Het mooiste wat er is

De nieuwe lichting Telefilms 2015 dient zich aan. Telefilms worden speciaal voor de publieke omroep gemaakt. De films behandelen actuele maatschappelijke thema’s. Jaarlijks worden er zes films opgeleverd.Relatie
Waarom denk je dat hij hem ontvoerd heeft? Die directe vraag van een poltieagent (Marcel Hensema) maakt veel los bij Do (Sallie Harmsen). Nadat zij heeft gedreigd van haar man Sam (Maarten Heijmans) te scheiden, is hij er met hun baby Max vandoor gegaan. Ze is door haar bemoeizuchtige schoonmoeder (Johanna ter Steege) overtuigd dat Sam kwaad in de zin heeft. Niet per se omdat Sam deze intenties heeft, maar vooral omdat ze hem toch nooit mocht. Ze zag haar verfijnde dochter graag met een eloquentere man, en niet met de botte Sam. Maar door die vraag van de agent realiseert Do zich dat ze is bespeeld door haar moeder. Soms moet je wat meer moeite in een relatie steken, voordat je de handdoek in de ringen gooit.

Ontvoering
Regisseur Danyael Sugawara speelt hier met perceptie. Als Do eerder in de film plotseling vertrekt met Max, dan is het om na te denken over haar relatie met Sam. Maar als Sam zijn zoon meeneemt, dan is het ineens ontvoering. Het wakkert een discussie aan over man-vrouw verhoudingen. Als een man thuisblijft, dan is het oppassen, en als een vrouw thuis blijft, dan is ze simpelweg 'de vrouw'. Dat is natuurlijk pertinente onzin, en het enige zinvolle probleem dat in Het mooiste wat er is wordt aangekaart.Clichés
Verder is de film een aaneenschakeling van clichés. Ja, iedereen weet dat als je als jong stel een kind krijgt, dat het dan aanpoten is. En ja, iedereen wat dat niet iedereen daar eerlijk voor uit komt. Dat is nu eenmaal zo in het leven. Voor sommige mensen kan het krijgen van een kind een opoffering zijn. Er is een leven voor, en een leven na de geboorte van je kind. Die twee fases in de relatie van Do en Sam wordt door Sugawara in flarden getoond. Eerst is er de ontmoeting, we zien de feromonen aan het werk, de twee strelen elkaar. Ze zijn voor elkaar gemaakt. Vervolgens een flashforward: Het echtpaar is getrouwd, hebben een kind, en kunnen niet meer zoder scrupules een avondje uit. Do kijkt angstvallig op haar telefoon. Sam: 'Als er iets is, dan belt ze je wel'. Open deuren worden zonder gêne ingetrapt. Ja de wilde haren zijn – letterlijk – weg, en ja Sam is nog niet klaar voor het vaderschap, en ja Do heeft niet altijd zin in seks, en wie houdt er van poepluiers?

Conclusie
Aan de cast ligt het niet. Sallie Harmsen en haar tegenspeelster Maarten Heijmans roepen dankzij hun chemie een sfeer op van herkenbaarheid. Ook de prachtige esthetische omlijsting van de film, met beelden onder water, zijn geenszins debet aan het wat mindere resultaat. Het is vooral het scenario van Jolein Laarman, af en toe ook wat zwak tot uitvoering gebracht door Sugawara, waardoor Het mooiste wat er is verwordt tot een clichékanon.

Het mooiste wat er is is vanavond om 20.12 te zien op NPO3 en daarna via Uitzending Gemist terug te kijken.

Regisseur:

Danyael Sugawara

Cast:

Sallie Harmsen
Maarten Heijmans

Genre:

Drama

Releasedatum:

31 januari 2015

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
 • Speelduur:

  90 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap
 • Game of Thrones S6E5: The Door – recap Game of Thrones S6E5: The Door – recap
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains - recap Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains -...
 • Game of Thrones S6E8: No One – recap Game of Thrones S6E8: No One – recap
 • Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose – recap Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose ...