Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Nieuws » Nieuwsberichten
Marvel past releaseplanning aan voor Spider-Man

Marvel past releaseplanning aan voor Spider-Man

Marvel maakt ruimte voor de terugkeer van het webhoofd in haar eigen gelederen.

Kort na het grootse nieuws dat Sony en Marvel hun krachten zullen bundelen om Spider-Man aan het Marvel Cinematic Universe te kunnen laten deelnemen, heeft Marvel Studios al laten weten dat de eerdere planning door de komst van de webslinger een aanpassing zal ondergaan. De nieuwe Spider-Man film, die geen vervolg zal zijn op The Amazing Spider-Man 2, moet in 2017 uitkomen. Hierdoor zullen de meeste al eerder geplande films van Marvels Phase 3 later uitkomen dan oorspronkelijk de bedoeling was. Thor: Ragnarok zal nog wel in 2017 uitkomen. Black Panther is echter naar juli 2018 verhuisd, waardoor Captain Marvel nu in november van dat jaar uit zal komen. Inhumans, een film die recentelijk in de serie Agents of S.H.I.E.L.D. al opgezet is, komt pas in juli 2019 uit. De releasedata voor het super-superepos Avengers: Infinity War blijven vooralsnog ongewijzigd, met Part 1 op de agenda voor mei 2018 en Part 2 voor mei 2019. Ook Captain America; Civil War blijft staan op mei 2016.

De nieuwe versie van Spider-Man zal in die laatste film geïntroduceerd worden, alvorens de overstap naar een solofilm te maken het jaar daarop. Dit is een logische keuze, aangezien het personage in de originele Civil War verhaallijn van Marvel een sleutelrol speelde. Marc Webb zal niet terugkeren naar de regiestoel voor het nieuwe Spider-Manproject. Ook Andrew Garfield wordt geacht niet langer het masker van Spider-Man te dragen voor de rol, zoals hij dat in Sony's beide delen Amazing Spider-Man deed. Volgens informatie die The Hollywood Reporter openbaar maakte wil Marvel dit keer een jongere Spider-Man introduceren. Dat kan betekenen dat de studio haar inspiratie voor Spidey's nieuwe avonturen uit de Ultimate Marvel comics zal putten, waarin hij slechts 15 jaar is als hij zijn krachten krijgt. Het Ultimate Universe is sowieso al een sterke inspiratiebron voor de films van Marvel Studios. Zo is ook Nick Fury, zoals gespeeld door Samuel L. Jackson, rechtstreeks gebaseerd op de Ultimate Nick Fury, in plaats van op de Fury uit de reguliere Marvel comics.

Ondanks het stopzetten van de Amazing Spider-Man films blifjt het door Sony geplande Sinister Six opmerkelijk genoeg nog wel in productie. Ook hierbij zal Spider-Man ongetwijfeld betrokken zijn, aangezien hij als nemesis van de zes schurken uit de titel verantwoordelijk was voor het ontstaan van het formidabele schurkengenootschap. Een nieuwe releasedatum voor het door Drew Goddard geregisseerde project is nog niet genoemd. Tot slot is ook het gerucht gaande dat Marvel hoopt de rechten op Spider-Man op den duur geheel terug te kopen van Sony. Momenteel gaan beide studio's een partnerschap aan rond het geliefde personage, maar de vraag of Marvel het uiteindelijk zonder Sony gaat stellen, blijft voorlopig nog steken in een web van intrige.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose – recap Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose ...
 • Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap
 • Game of Thrones S4E9: The Watchers on the Wall - recap Game of Thrones S4E9: The Watchers on the...
 • Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent, Unbroken - recap Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent,...
 • Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger - recap Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger -...
 • Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains - recap Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains -...