Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Bioscoop
Alien Convenant - recensie ★★★

Alien Convenant - recensie ★★★

Ridley Scott staat voor de derde keer aan het roer van een film die zich afspeelt in het Alien-universum. In de voorganger Prometheus werd vooral het begin van de aanloop naar de originele Alien-film geschetst. Prometheus werd redelijk ontvangen, maar bevatte teleurstellend weinig Alien materiaal zoals de angstaanjagende Xenomorphs en horror-momenten waar de rillingen van over je lijf zullen lopen. Deze directe sequel borduurt verder op deze aanloop naar het Alien uit 1979. De vraag is vooral of Covenant een grote stap vooruit zal zetten en of de film een verrassende toevoeging aan het universum zal zijn.

Verstandige keuze
Alien Covenant vertelt het verhaal van het kolonistenschip de ‘Covenant’ dat onderweg is naar een nieuwe planeet om deze vervolgens te koloniseren. Echter vangt het schip een ander mysterieus signaal op dat van veel dichterbij komt en de bemanning van het schip besluit vervolgens om eerst dit signaal te onderzoeken alvorens de kolonisten missie te hervatten. Een verstandige keuze blijkt dit niet, want op de planeet aangekomen lijkt het erop dat er iets huist wat al het andere leven op de planeet onmogelijk maakt.

Vreemde eend
Gedurende Covenant volgen we voornamelijk Daniels (Katherine Waterston) en de androide Walter (Michael Fassbender). Beiden dalen samen met een aantal andere crewleden af naar de planeet waar het signaal vandaan kwam en weten vervolgens niet hoe snel genoeg ze weer van de planeet af willen komen. In dat laatste proces speelt Danny McBride als piloot Tennessee een grote rol. Als domme schreeuwlelijk probeert hij een komische noot aan de film toe te voegen, maar dat heeft een averechts effect. Het handelen van Tennessee en zijn crewleden is overigens iets te vaak onlogisch te noemen, wat het verhaal echt niet ten goede komt. Dan hebben de special effects nog niet eens de revue gepasseerd. Deze zien er af en toe verbluffend uit, maar op sommige momenten zijn ze ook niet om aan te zien. Covenant is een vreemde ‘Alien’ in de bijt.

Just another ‘Alien’ movie
Dus om de in de inleiding gestelde vraag te beantwoorden: Nee, Covenant doet te weinig nieuws om een verrassende toevoeging te zijn aan het Alien-universum. Zowel een spannende ontmoeting met Aliens op de vreemde planeet als een achtervolging in de nauwe gangen van een willekeurig ruimteschip zorgen voor genoeg spanning, maar weten nooit het niveau van de echte klassiekers te evenaren. Dat maakt Covenant een vermakelijke film die elke Alien fan zeker gezien dient te hebben, maar helaas niet veel meer dan dat. Overigens is het voor de onervaren ‘Alien’-kijker zaak om je even in te lezen alvorens de film bekeken wordt, aangezien het geheel nogal verwarrend overkomt als die kennis ontbreekt. Covenant is ondanks de inspanningen van regisseur Ridley Scott ‘just another Alien-movie’ en zeker niet de beste van zijn hand.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E7: The Gift - recap Game of Thrones S5E7: The Gift - recap
 • Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy - recap Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy -...
 • Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains - recap Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains -...
 • The Blacklist - eerste indruk The Blacklist - eerste indruk
 • Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk
 • Fargo - eerste indruk Fargo - eerste indruk