Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » TV-series
Life: seizoen 1 - dvd recensie

Life: seizoen 1 - dvd recensie

Wanneer je aan Life begint word je niet middels een vuige soundtrack de serie binnengeleid. Dat valt op.

Er is slechts een korte jingle aan het begin van elke aflevering. Vooral als je de gehele serie in een paar dagen bekijkt, blijkt het een goede zet om een titelsong achterwege te laten. Zo val je tenminste niet steeds in herhaling. Laten we eens verder kijken of de makers van de serie nog meer goede zetten hebben gedaan.

The Zen Agent
Detective Crews - hoofdpersonage van Life, gespeeld door Damian Lewis - is een ten onrecht veroordeelde en ondertussen weer vrijgelaten rechercheur van de Los Angeles politie. Hij wordt in 2007, na twaalf lange jaren vast te hebben gezeten, weer vrijgelaten. Als onderdeel van de compensatieregeling heeft hij zijn oude baan op het politiebureau weer terug gekregen. Naast deze tegemoetkoming heeft hij ook nog eens enkele tientallen miljoenen dollars schadevergoeding ontvangen. Weg twaalf jaar, Aloha Hawaii!! Zou je denken...

life

Zo makkelijk gaat het echter niet. Een ex-agent die zich een bierbuik drinkt op Hawaii trekt geen volle zalen. Dus wil detective Crews wraak nemen op degenen die hem twaalf jaar van zijn leven hebben ontnomen. De beste manier om dat te doen is natuurlijk om zelf het rattennest in te duiken en weer politieagent te worden. Het gevolg: scheve ogen van jaloerse collega's die het niet begrijpen dat je als multimiljonair nog op straat rondloopt op zoek naar moordenaars.

Crews heeft in zijn periode dat hij aan de maatschappij onttrokken is geweest niet slechts stilgezeten. Hij heeft zich letterlijk verdiept in de Zen-leer en gebruikt dat nu te pas en te onpas om zijn terugkeer in de maatschappij in goede banen te leiden en om met zijn opgekropte woede om te gaan. Ook leest hij collega's, arrestanten, zijn advocate en zijn financiëel adviseur de les met zijn Zen-achtige uitspraken. Best leuk bedacht en hier en daar vermakelijk uitgewerkt. Met zijn ingetogen uiterlijk komt Damian Lewis hier goed mee weg en hij draagt de serie dan ook met gemak.

In plaats van een alcohol- en sigarettenverslaving waar de gemiddelde Hollywood-agent mee te kampen heeft doet Detective crews het dus met Zen en fruit. Heel veel fruit. Oh en veel 'verboden fruit' in de vorm van mooi vrouwelijk schoon, maar dat is hem vergeven na twaalf jaar in de lik.

De andere acteurs in de serie doen het goed, al moest ik in het begin even wennen aan de cynische 'Lieutenant' Karen Davis. Zij moest de eerste afleveringen nog in haar rol komen. Crews' partner rechercheur Dani Reese is een zeer charmante verschijning en wordt gespeeld door Sarah Shahi die naar mijn mening niet helemaal goed gecast is. Ze is er misschien net iets te mooi en te fragiel voor. Toch valt ze niet geheel uit haar rol en kan ze goed meekomen met de andere personages uit Crew's crew.

Het meest opvallende B-personage is officer Bobby (Brent Sexton), Crews' voormalige partner. Hij zorgt voor een goede onderhuidse spanning, zijn aanwezigheid op het politiebureau is als loszittend cement tussen de bakstenen van een muur.

life2

11 afleveringen, geen 12 ongelukken
De serie begint met een zeer sterke (pilot-)aflevering. De tweede en derde aflevering boeiden echter duidelijk minder. Het plot van deze afleveringen verslapte zodanig dat het erg saai werd om de aflevering uit te zitten. Gelukkig pakte maker van de serie Rand Ravich - bij de vierde aflevering de draad weer op en bracht de originaliteit en spanning weer terug in het verhaal. Hier en daar zien we scènes die rechtstreeks uit CSI lijken te zijn gehaald. Maar goed, het aanbod in tv-serieland is zo groot  dat het wel erg moeilijk is om elke aflevering weer geheel origineel te laten zijn.

De rode draad door de afleveringen heen is de zoektocht van Crews naar de mensen die hem er hebben ingeluisd. Deze zoektocht wordt geïllustreerd aan de hand van documentaireachtig gefilmde interviews van getuigen, de advocate en bekenden van Detective Crews. In de extra's op de dvd wordt uitgelegd waarom ze voor deze manier van filmen hebben gekozen. De makers van de serie herhalen deze documentaire-stukjes wel erg vaak. Enigszins begrijpelijk om diegenen die niet elke week voor de buis zitten toch het achterliggende verhaal te laten begrijpen, maar hier - op dvd - werk het wel een beetje op je zenuwen.

De serie eindigt met een grote ontdekking van detective Crews, maar natuurlijk blijft er genoeg over om in de tweede serie weer op zoek te moeten gaan.

Extra's: gelestergelestergrijsstergrijsstergrijsster
De extra's op de dvd zijn niet van hoge kwaliteit, noch kwalitatief als kwantitatief. Het audiocommentaar is van abominabel niveau: acteurs en regisseurs zitten bij elkaar en praten 'over' de eerste aflevering heen. Ze luisteren niet naar elkaar en halen van alles en nogwat aan om maar niet stil te vallen. Hier en daar pik je een leuke wetenswaardigheid op maar de moeite die je daarvoor moet doen is eigenlijk te groot. De bloopers zijn niet meer dan wat verkeerd uitgesproken teksten. 'deletes scenes' zijn ook te bekijken, maar wat dat nu toevoegt is voor mij een raadsel. Bij de dvd-box zit een extra dvd met vier pilots van verschillende tv-series (o.a. Heroes en 30 Rock).

life3

Conclusie
Life Seizoen een: elf afleveringen, meer dan 7,5 uur op dvd. Ik vermoed dat de meeste kopers van deze box tevreden zullen zijn. Je verwacht namelijk een seizoen van deze serie op dvd, en dat krijg je dan ook. De extra's zullen je daarentegen niet extra blij maken; ze zijn handig om - nadat je weer eens vier afleveringen op een luie middag hebt gekeken - je afkickverschijnselen te temperen. Maar meer is het ook niet.

De serie is vermakelijk, spannend genoeg en hier en daar zelfs origineel. Het nodigt uit om steeds verder te kijken. Snel kopen en kijken dus, voordat de lente begint en je eigen 'life' weer op gang komt.

Oordeel: gelestergelestergelesterhalfstergrijsster

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap
 • Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie
 • Game of Thrones S4E8: The Mountain and the Viper – recap Game of Thrones S4E8: The Mountain and the...
 • Game of Thrones S6E8: No One – recap Game of Thrones S6E8: No One – recap
 • Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons - recap Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons -...
 • Mad Men seizoen 7 - eerste indruk Mad Men seizoen 7 - eerste indruk