Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Dvd & blu-ray
Memory - dvd recensie

Memory - dvd recensie

Wat zou jij doen als jouw herinneringen die van een koelbloedige moordenaar waren?

Geheugen(verlies)
Dr Briggs (Billy Zane) doet onderzoek naar Alzheimer. Zijn patiënten mogen dan geen ‘memory’ meer hebben, Taylor Briggs herinnert zich plotseling dingen die hij nooit mee heeft kunnen maken. Als hij in aanraking komt met een wit poeder, dat gebruikt wordt bij oude indianenrituelen, begint hij te hallucineren. Samen met zijn kersverse vriendin Stephanie Jacobs (Tricia Helfer) begint hij de zoektocht naar de rechtmatige eigenaar van de herinneringen. Door genetisch onderzoek van zijn goede vriend Dr. Deepra Chang (Terry Chen) komt hij er achter dat het de herinneringen van zijn ouders zijn. Zijn moeder heeft echter Alzheimer en zijn vader heeft hij nooit gekend. Na een spannende zoektocht, waarbij diverse levens op het spel staan, komt Briggs achter een aantal zeer goed bewaard gebleven geheimen.

memory

Indianen
Als de film aan zijn einde komt heb ik zelf het idee Alzheimer te hebben wanneer ik probeer mij de gehele film te herinneren. Ik ben druk bezig voor mijzelf duidelijk te krijgen hoe de vork nou in de steel steekt, als ook bij mij de herinneringen langzaam terugkomen. De eerste scène, waarin een onderzoeker achterna wordt gezeten door hordes indianen, komt enigszins onwennig en nep over. Daarna herstelt de film zich en zodra Billy Zane (Titanic, BloodRayne, Perfect Hideout) in beeld komt ben ik de Indianen vergeten. Opvallend is dat zowel Tricia Helfer als Terry Chen een rol spelen in sci-fi serie Battlestar Galactica. memory

Horrorscenario
Naast zeer acceptabel acteerwerk draagt ook het camerawerk mee aan een duidelijke weergave van het ingewikkelde plot. Het is altijd duidelijk wanneer we naar de werkelijkheid kijken en wanneer niet. De herinneringen hebben iets duisters over zich en vormen allen tezamen een waar horrorscenario: een donker meer temidden van een duister woud, terwijl de werkelijkheid veel minder angstwekkend overkomt. Het verhaal is geschreven door Anthony Badalucco en Bennet Davlin (The Medallion). Beide heren hebben er iets moois van gemaakt moet ik zeggen. De rode draad van het verhaal wordt steeds versterkt met de introductie van nieuwe karakters die uiteindelijk allemaal iets met het verhaal te maken hebben. Nadat je anderhalf uur lang op verschillende dwaalsporen wordt gebracht is de climax zowel verrassend als schokkend. Als alles weer koek en ei is en er nog slechts één minuut resteert krijgt de climax nog een hevige naschok. Als de witte letters van de aftiteling het - inmiddels zwarte - scherm passeren zit ik nog steeds met open mond te staren.

memory

Conclusie
Een van de betere films die ik de afgelopen tijd heb gezien. Een duizelingwekkend verhaal met een sterk detectiveachtige insteek waardoor de kijker mee wordt gesleept in de zoektocht naar de waarheid. De beginscène is enigszins teleurstellend en onrealistisch maar dit wordt later goedgemaakt door het uitstekende acteerwerk van eigenlijk alle acteurs. Het camerawerk zorgt dat er goed onderscheid wordt gemaakt tussen hallucinatie en werkelijkheid, dit schept veel duidelijkheid. Zo nu en dan heeft de film iets horrorachtigs over zich, zeker als je een fobie hebt voor poppen. Er zijn geen noemenswaardige extra’s te vinden op de dvd.

Film: gelestergelestergelestergelestergrijsster
Extra's: halfstergrijsstergrijsstergrijsstergrijsster

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Kong: Skull Island + Godzilla vs Kong op DVD

  €30,49Kong: Skull Island + Godzilla vs Kong op DVD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E8: No One – recap Game of Thrones S6E8: No One – recap
 • Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter – recap Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter ...
 • Telefilm 2015: Sunny Side Up Telefilm 2015: Sunny Side Up
 • Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie
 • Fargo - eerste indruk Fargo - eerste indruk
 • Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger - recap Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger -...

BEST GELEZEN