Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Dvd & blu-ray
Clubbed - dvd recensie

Clubbed - dvd recensie

Danny is een schlemiel. Z’n relatie is op de klippen gelopen en hij kan daardoor z’n kinderen slechts een paar uur per week zien. Danny werkt in een fabriek als vloerveger. Dan ontmoet hij Louis, een man die z’n leven op z’n kop zal zetten.

Als de film begint, zien we Danny in z'n eentje met een tas in zijn hand voor de gevangenis staan. In voice-over  vertelt hij hoe het zo gekomen is dat hij zich daar nu bevindt. Na de scheiding ziet Danny z’n dochters enkel een paar uurtjes in de week. Z’n 'carrière' zit ook nog eens op een doodlopend spoor; hij veegt de vloer in de fabriek. Op dit moment zijn die twee kleine meiden alles voor hem.

clubbed1

Van kwaad...
Wanneer Danny met z’n twee meiden in een bar wat tijd zit te verdoen, raakt hij verwikkeld in een willekeurige knokpartij. Voor de ogen van z’n kinderen wordt Danny in elkaar gerost door een van de diknekken van de lokale misdaadbaas Hennessey. Z’n ex-vrouw is natuurlijk vooral woedend op Danny, omdat hij met de kinderen naar een kroeg gaat waar regelmatig gevochten wordt. Dat is voor haar reden om hem weg te sturen en z’n leven te beteren, anders mag hij de kinderen niet meer zien. Het gaat daarna niet goed met Danny. Hij overweegt zelfs om zelfmoord te plegen, maar wanneer z’n dochters hem op bellen met de boodschap dat ze hem missen, lijkt het tij te keren.

Tot nog kwader...
Tijdens de balletlessen van z’n dochters brengt Danny graag een bezoekje aan de lokale boksschool. Door een raampje kijkt hij daar naar mannen die aan het trainen zijn. Elke keer weer, tot Lois hem aanspreekt. Misschien wil hij een keertje meedoen in plaats van kijken. Hij wordt snel opgenomen in de groep die hij elke keer ziet trainen. Deurwachters zijn het. Ze werken samen in een lokale club om het gespuis buiten te houden. Danny leeft op als hij met ze meetraint, ook al is hij nog altijd bang. Elke keer al hij de kerel ziet die hem in elkaar heeft geslagen, rent hij snel weg. Iets wat zijn nieuwe vriend Louis niet ontgaat.

clubbed2

Tot erger
Van binnen weet Danny ook dat hij niet altijd weg kan blijven rennen. Als hij een keer met z'n kinderen op straat loopt, komt hij die man weer tegen. Ditmaal kan hij nergens heen; hij zal moeten vechten. Wanneer de speknek z’n kinderen bedreigt, gaat Danny door het lint. Hij knokt voor wat hij waard is. Sterker nog, hij slaat de kwelgeest tegen de vlakte met een baksteen en geeft hem zo een koekje van eigen deeg. Een bitterzoet moment voor hem. Ondanks zijn persoonlijke triomf, hebben z’n dochters nu wel een gewelddadig beeld van hun liefhebbende vader. Terwijl de vetklep weggedragen wordt door z’n maatjes, zweert deze wraak. Danny is terecht gekomen in een neergaande spiraal van geweld, op een manier die enkel slecht kan aflopen.

Vastigheid
Het leven van Danny staat ondertussen op losse schroeven. Hij vind dan ook veel steun bij de groep uitsmijters met wie hij bokst. Hij wordt goed opgenomen in de groep en mag zelfs een keertje mee om aan de deur te staan. Danny rolt zo het leven van nachtportier binnen, maar blijft intussen nog gewoon vloeren vegen. In dit wereldje krijgt Danny echter weer te maken met de invloed van Hennessey, wanneer diens mensen de club binnen proberen te komen om drugs te verkopen. Die onderwereld lijkt ook een vaste factor te worden in het leven van Danny.

Clubbed vertelt een grimmig verhaal over corruptie, intimidatie en wraakzucht. Onderwerpen die deze film dan ook direct zwaar maken. Het is wel duidelijk dat niets in die getoonde wereld zonder consequenties blijft. Een simpel argument start een reeks gebeurtenissen die van kwaad tot erger worden. Hier komt direct ook het begin van de film  terug. Danny staat buiten de gevangenis en er spoken verschillende gedachten door z’n hoofd. Ondanks dit alles, is het moeilijk om niet blij te zijn als de hoofdpersoon zich op brute wijze van zijn kwelgeest ontdoet. Enkel om er achter te komen dat de cirkel van geweld nog niet doorbroken is op dat moment.

clubbed3

Conclusie
Clubbed is een harde film. Een schets over een leven waarin weinig hoop gloort. Clubbed laat ook zien hoe gemakkelijk het is om in een web van misdaad en geweld verstrikt te raken en hoe moeilijk je daaruit ontsnapt. Aan het eind van de dag is Danny slechts een simpele man, die enkel het juiste wil doen om voor z’n gezin te zorgen. Boven alles is Clubbed ook een boeiende film.

Film: gelestergelestergelesterhalfstergrijsster
Extra's: grijsstergrijsstergrijsstergrijsstergrijsster

Titel: Clubbed clubbed_dvd
Genre: Misdaad
Regie: Neil Thompson
Cast: Mel Raido, Shaun Parkes, Scot Williams, e.a.
Te koop: 14 april 2009
Trailer: -

Prijzen voor Clubbed op dvd:

Winkel Prijs Verzendkosten
Bol.com € 9,99 € 1,95
Play.com € 14,49 Geen
Amazon.co.uk £ 6,98 £ 1,88

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Kong: Skull Island + Godzilla vs Kong op DVD

  €30,49Kong: Skull Island + Godzilla vs Kong op DVD

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

UITGELICHT

 • Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk Agents of S.H.I.E.L.D. - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E2: The House of Black and White - recap Game of Thrones S5E2: The House of Black and...
 • Game of Thrones S4E9: The Watchers on the Wall - recap Game of Thrones S4E9: The Watchers on the...
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Surviving Jack - eerste indruk Surviving Jack - eerste indruk
 • Game of Thrones S6E8: No One – recap Game of Thrones S6E8: No One – recap

BEST GELEZEN