Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Dvd & blu-ray
Scare Their Pants Off - dvd recensie

Scare Their Pants Off - dvd recensie

Exploitation, sexploitation, blaxploitation, nunsploitation, naziploitation. Dit zijn een aantal subgenres die de Amerikaanse 'Grindhouse' bioscopen sierden in de zestiger en zeventiger jaren. Films uit de diepste en goorste riolen van de menselijke beschaving.

Grindhouse cinema
Grindhouse is een begrip voor menig (Amerikaanse) cultcinema liefhebber die in de jaren ’60 en ’70 opgroeide, zoals Quentin Tarantino. Hierdoor liet hij in 2007 het Grindhouse genre herleven met de films Death Proof en Planet Terror (en produceerde recentelijk nog de Grindhouse-achtige bikerfilm Hell Ride). Hoewel deze films commercieel gezien niet erg succesvol waren, evenaarde Tarantino wel de authentieke Grindhouse-stijl door de filmstock digitaal te laten verouderen en als 'double bill' te presenteren. Via het onafhankelijke Amerikaanse dvd label Something Weird Video konden liefhebbers zich al jaren vergrijpen aan dergelijk wanstaltig vermaak. Nu zijn deze releases ook in Nederlandse uitgave verkrijgbaar onder het label The American Grindhouse, untamed film collection.

Scare Their Pants Off

Scare Their Pants Off
John en Bert zijn vreemde jongens. Ze ontvoeren vrouwen om hen de stuipen op het lijf te jagen. Hierbij worden de dames vaak gedrogeerd, wanneer ze dan wakker worden lijken ze het middelpunt te zijn van een bizar en seksistisch theaterstuk.

3 x fout
Een theaterstuk zonder publiek wel te verstaan, en dit drie keer. We beginnen de film wanneer de beide heren tijdens een weekend, in het diepst van de nacht, een vrouw van de straat ontvoeren. Ze ontwaakt in een vrij donkere kamer en er komt een man tevoorschijn (één van de twee heren). Hij draagt een masker en cape en brabbelt met diepe stem wat weg over het feit dat hij al zeven jaar dood is en dat zij zijn laatste avontuurtje zal zijn. Zijn masker ziet eruit als een uit de kluiten gewassen relikwie variant van Darth Vader’s overbekende plastic speelgoedhoofd. Om het allemaal wat spannender te maken wordt de vrouw op een bed gelegd om de film zo door te laten gaan als soft erotische curiositeit. Er zijn tevens kijkgaten in de muur gemaakt zodat de andere vriend mee kan gluren. Het is maar waar je zin in hebt.

De tweede vrouw wordt in een café gedrogeerd, waarbij één van de heren zich voordoet als dokter, om haar op die manier mee te kunnen nemen. Wanneer deze vrouw wakker wordt, lijkt ze in een bizar ritueel te zitten ter ere van godheid Apu. Dit hele ritueel komt over als een bizarre freakshow die gezien moet worden om te geloven. Een stelletje randdebielen bij elkaar die proberen de dame wijs te maken dat ze in een ceremonie zit. Geloofwaardig is anders.

Scare Their Pants Off
De laatste vrouw wordt ontvoerd en gedrogeerd in een taxi. Wanneer ook zij ontwaakt, lijkt ze in het Derde Rijk te zijn beland. De twee heren dragen Nazikledij waaraan nog net het hakenkruis ontbreekt. Dit lijkt echter niet veel gescheeld te hebben. Ze laten de vrouw denken dat ze een spionne is en proberen haar de 'waarheid' te laten vertellen door gebruik te maken van waarheidserum en bizarre apparaten. Vreemd is vooral dat de vrouw niet erg tegenstribbelt, terwijl ze toch echt tegen haar zin wordt vastgehouden. Als laatste actie moet de vrouw 'bevrucht' worden. Ook dan lijkt ze niet echt tegen te stribbelen. Misschien komt ze thuis wat tekort, dat zou een hoop verklaren.

Om het weekend uit de film dan toch maar eens te beëindigen, worden alle drie de vrouwen opnieuw gedrogeerd, in een auto gezet en uiteindelijk verscheept per boot. Right! De heren hebben wel een erg vreemd idee over hoe je een weekend gezellig kunt besteden.

Muziek
Noemenswaardig is nog de muziek, die uiterst bizar en schizofreen aandoet. Allerlei vage geluiden en experimentele geluidseffecten worden uit de kast gehaald. Dit versterkt zeker de vervreemdende kijkervaring van dit vrij bizarre product.

Scare Their Pants Off
Extra’s

De The American Grindhouse releases bevatten meestal een aantal extra's. Vaak zijn dit Grindhouse trailers, maar soms ook korte films of featurettes. Deze release heeft aardig wat te bieden. De eerste extra is Couples Welcome. Dit is een bizar kort filmpje van ongeveer acht minuten over twee mensen in een seksbioscoop. De vrouw lijkt aanvankelijk erg preuts, maar met behulp van de man naast haar wordt het toch nog een prettige voorstelling. Dan is er nog het korte filmpje Girls for sale, wat overkomt als een erg foute videoclip met naakte vrouwen. Ze zijn bij deze release wel heel erg aardig voor ons en stoppen er ook nog een korte film van veertig minuten bij, namelijk Hot Skin and Cold Cash. De film moet doorgaan als een soort soft erotische film over hoertjes.

Normaal gesproken zou ik trailers niet als interessante extra’s noemen, maar Grindhouse trailers zijn echter vaak kleine mini meesterwerkjes van de slechte smaak. Op deze dvd krijgen we voorproefjes te zien van erg vreemde maar interessante sexploitation films, zoals Nympho en Confessions of a Psycho Cat.

De extra’s van de gehele The American Grindhouse collectie komen trouwens allemaal van het Something Weird Video dvd label, aangezien steeds rechts onderaan de letters SWV vrij duidelijk in het beeld gedrukt zijn.

Conclusie
Een erg bizarre titel die ervoor zorgt dat slechte smaak met hoofdletters geschreven moet worden. Zeer vermakelijk voor de sexploitation verzamelaar en liefhebbers van erg foute films. Let wel, films als deze zijn eigenlijk alleen maar aan te raden aan de liefhebber. De extra’s zijn ook zeker niet onaardig. Hierbij gaan deze dan niet inhoudelijk over de film, zoals meestal gebruikelijk is, maar zijn het allemaal losse filmpjes. Een interessante en wansmakelijke toevoeging aan de Grindhouse collectie.

Film: gelestergelesterhalfstergrijsstergrijsster
Extra's: gelestergelestergelestergrijsstergrijsster

Titel: Scare Their Pants Off Scare Their Pants Off
Genre: Sexploitation
Regie: John Maddox
Cast: Claire Adams, Marie Claire, Sean Laney, e.a.
Te koop: 20 april 2009
Trailer: -

Prijzen voor Scare Their Pants Off op dvd:

Winkel Prijs Verzendkosten
Bol.com € 9,99 € 1,95
Play.com € 12,99 (+ 2e film) Geen
Amazon.co.uk - -

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose – recap Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose ...
 • The Blacklist - eerste indruk The Blacklist - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap
 • Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter – recap Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter ...
 • Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap
 • Game of Thrones S5E2: The House of Black and White - recap Game of Thrones S5E2: The House of Black and...