Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Dvd & blu-ray
Hidden Camera - dvd recensie

Hidden Camera - dvd recensie

Een reporter gaat met z’n collega op onderzoek uit wanneer zijn broer vermoord wordt. Hij stuit op een wereldwijd complot van regeringen en inlichtingendiensten.

Alberto Stegeman
Dan Kovacs (Dean Cain; Lois & Clark: The New Adventures of Superman) is freelance journalist in Barcelona. Met behulp van undercover-acties en z’n producer Alejandra (Lucía Jiménez) brengt deze Amerikaanse Alberto Stegeman het wat sensationelere nieuws in beeld. Wanneer zijn broer wordt vermoord, vraagt Dan’s Spaanse schoonzus of hij het dubieuze zaakje wil uitzoeken.

hidden-camera-1

Hij had al jaren geen contact meer met z’n broer, een gerespecteerd journalist, maar neemt de taak op zich. Al snel vindt hij een eerste aanwijzing en komt alles in een stroomversnelling. Dan wordt achtervolgd door moordenaars, krijgt een moord in z’n schoenen geschoven en moet vanaf dat moment ook uit handen van de Spaanse politie blijven. Zijn broer was een internationale zwendel met politieke motieven op het spoor. Aan Dan en Alejandra de fijne taak om dit schandaal met tentakels tot in de hoogste politieke regionen openbaar te maken. Zou het ze lukken?

Gazpacho
Wat denk je zelf? Voor iemand met een verleden als superheld is dit een koud kunstje. Het plot dat in hele grote lijnen, in hele grote vage vergezochte lijnen, Tom Clancy-achtig aandoet, vraagt om een held á la Jack Ryan. De soep wordt echter niet zo heet gegeten als zij opgediend wordt. Jammer genoeg lijkt het in dit geval meer op gazpacho. En nog zoutloos ook. In dit verhaaltje blijkt Dean Cain ook zonder de geborduurde S mans genoeg om z’n tegenstanders een stap voor te blijven. En ze drijven hem tot het uiterste!

Twee moordenaars, uiteraard inclusief glad staartje, zwarte jassen en onvermijdelijke Bluetooth headset, achtervolgen Kovacs op een dak en krijgen het niet voor elkaar om hem op een paar meter afstand neer te schieten. Toegegeven; Dan rende niet netjes in een rechte lijn. Als ze later met getrokken pistolen de toeristische Ramblas opstormen, lijkt het alsof ze tikkertje spelen. Boef nummer één kan Dan bijna aanraken met z’n pistool. ‘Waarom knal je ‘m niet neer?!’, wil je roepen. Rennend schieten blijkt een zwaar onderschatte vaardigheid. De Barcelonese politie wil Dan ook aan de tand voelen. Als ze massaal zijn onderduikadres bestormen, weet Dan met Alejandra op magistrale wijze te ontkomen. Ze nemen de achterdeur. Geniaal in al z’n eenvoud.

Lange halen snel thuis
Regisseur Bryan Goeres en schrijver Michael Salort hadden nogal een complot te beschrijven. Hoe breng je vanuit Barcelona een schandaal aan het licht waarbij de Noord-Koreaanse leider en de Amerikaanse vice-president betrokken zijn? Dat vraagt om een ingenieus script. En ingenieus is het zeker. Of zullen we het gewoon gemakzuchtig noemen?

Hoe kan de slechterik van het stuk, Natas (Arnold Vosloo; Blood Diamond, The Mummy trilogie), de reporter in de gaten houden? Daarvoor wordt natuurlijk de Enemy Of The State-techniek afgestoft. Telefoontje peilen, satellietje erbij, commandocentrum met veel flitsende flatscreens en je ziet onze Dan als een echt Will Smith-miniatuurtje door de stad rennen. Kan de vijand in het met camera’s en microfoontjes volgehangen appartement niet lezen wat er precies op de eerste aanwijzing van Dan staat? Fijn dat hij niet te beroerd is om alles hardop voor te lezen. Daar was het verhaal toch bijna vastgelopen!

Sluipt onze reporter het ene moment nog langs de grote, strengbeveiligde Noord-Koreaanse ambassade, in de volgende scene is hij al in het gebouw en bespiedt hij met z’n verborgen cameraatje de hoge piefen. Als hij dan gepakt en mishandeld wordt, is het maar wat fijn dat de hoogste pief ook ooit z’n broer heeft verloren. Gelukkig maar. Dankzij deze gemeenschappelijke band mag Dan naar huis. Maar niet meer terugkomen hoor! Weer een scriptvluchtheuvel genomen.

Hidden Camera wordt dus met stompzinnige kunstgrepen aan de praat gehouden. Waarom speelt het zich eigenlijk af in Barcelona? Ongetwijfeld werkverschaffing voor Spaanse acteurs door middel van een samenwerking met een Spaanse productiemaatschappij en zijtak Endemol. Bakken de acteurs er wel wat van?

hidden-camera-2

Lois en Clark
Dean Cain is natuurlijk vooral bekend als de Clark Kent-Superman-combinatie uit de bekende jaren negentig tv-serie. De serie was mede verteerbaar door het koppel dat hij vormde met Teri Hatcher. Helaas is de chemie tussen Cain en Jiménez net zo bruisend als het uitgaansleven van Kampen. En bovendien, Dean Cain is geen goede acteur. Ik heb steeds het gevoel dat hij bang is dat we hem niet geloven als hij niet driftig met z’n hoofd schudt, z’n lippen op elkaar perst en stevig zucht of gepijnigd kijkt. Als Superman kon ik dat beter van hem hebben. Die serie wilde echter ook niet serieus genomen worden en vroeg om een beetje stripverhaalmimiek.

Jiménez hoeft niet veel meer te doen dan achter Cain aanrennen. Dat doet ze ijzersterk. Van Vosloo als foute topman van een inlichtingendienst werd ik niet warm of koud. Maar dat lag ook aan het verhaal. Alleen Kovacs kreeg wat diepgang mee, maar dat was niet aan Cain besteed.

Conclusie
Hidden Camera  is geen Oscarkandidaat, en dat pretendeert de film ook helemaal niet. Maar zelfs een paar treden lager op de ladder der verwachting is het slechts een losse flodder voor de filmliefhebber. Degelijke C-films maken is blijkbaar toch een vak.

De dvd bevat alleen een trailer als extra.

Film: gelestergelestergrijsstergrijsstergrijsster
Extra's: halfstergrijsstergrijsstergrijsstergrijsster

Titel: Hidden Camera hidden-camera
Genre: Thriller
Regie: Bryan Goeres
Cast: Dean Cain, Arnold Vosloo, Lucía Jiménez, e.a.
Te koop: 16 juni 2009
Trailer: -

Prijzen voor Hidden Camera op dvd:

Winkel Prijs Verzendkosten
Bol.com € 11,99 € 1,95
Free Record Shop - -

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E9: The Watchers on the Wall - recap Game of Thrones S4E9: The Watchers on the...
 • Fargo - eerste indruk Fargo - eerste indruk
 • Homeland seizoen 3 - eerste indruk Homeland seizoen 3 - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap
 • Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains - recap Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains -...
 • Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap