Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Bioscoop
G-Force - recensie (NL)

G-Force - recensie (NL)

G-Force is een kinderfilm die gaat over een stel cavia’s die samen een speciaal agentschap vormen en er alles aan doen om de wereld te redden.

In deze warme zomermaanden komt Disney op de proppen met een nieuwe kinderfilm. De kwaadaardige multimiljardair Saber staat aan het hoofd van een multinational. Dit bedrijf is groot in het produceren en verkopen van huishoudelijke apparatuur, maar niet alles is zoals het lijkt. Saber heeft namelijk de apparatuur speciale chips meegegeven, waardoor deze met een druk op de knop in gevaarlijke robots kunnen veranderen. Het G-Force komt hier tijdens een speciale infiltratie-actie achter en zet alles op alles om de snode plannen van Saber te stoppen.

g-force1

Het team cavia’s bestaat uit een stoere leider, een kattig meisje, een onzekere allochtoon en een ultra-slimme mol. De leden vullen elkaar op zich goed aan, maar het wordt nergens echt hilarisch. Zelfs een glimlach kwam maar enkele malen voor. Te weinig als je het mij vraagt. Grafisch zien de geanimeerde cavia’s er wel goed uit en ook de bijpersonages komen aardig uit de verf. Toch zijn er meerdere positieve punten nodig om deze film de moeite waard te maken.

Koters
Voor de gelegenheid heeft Disney ervoor gezorgd dat er een aantal kinderen aanwezig waren, zodat de pers aan hun plezier kon afmeten of de film een succes was of niet. Gedurende de trailer van Up schaterden de kinderen het uit, maar tijdens de hoofdfilm bleef het angstvallig stil. Een jongetje verliet zelfs de zaal met de boodschap niet meer terug te komen. Was de film dan zo slecht? Ja, eigenlijk wel, want als volwassene beleef je er maar weinig plezier aan. De verhaallijn is namelijk erg simpel in elkaar gezet en de hoeveelheid goede grappen in de film is angstvallig laag. G-Force is ongetwijfeld één van de slechtste films die ik heb moeten zien als recensent. Helemaal als je weet dat je twee uur daarvoor weggeblazen werd door een persvoorstelling van Up.

g-force2

Nederlandse cast
De Nederlandse versie, die te zien was tijdens de persvoorstelling, wordt verzorgd door een handjevol radio-dj’s. Naast de vier radio-dj’s is ook acteur Cas Jansen in de film te horen, hij vervult de rol van het karakter Darwin. De andere cavia’s van G-Force zijn Blaster (Quintis Ristie), Hurley (Edwin Evers), Juarez (Tanja Jess). Speurneus en mol Speckles is ingesproken door Giel Beelen. Net als vele Nederlandse nasynchronisaties is ook deze niet om aan te horen. De dialogen komen geforceerd over en het klinkt gewoon rampzalig. Stoere Engelse oneliners worden naar het Nederlands omgezet en er blijft niks van de ‘cool-heid’ over. Erg jammer, maar ik moet bekennen dat ik geen goede nagesynchroniseerde life-action rolprent ken, dus heel onoverkomelijk was dit ook niet.

Conclusie
G-Force is een farce. Een slechte film waar kinderen nauwelijks plezier aan zullen beleven. Het verhaal is sowieso van matige kwaliteit, maar ook de grappen en grollen maken de film niet beter. Nee, wacht dan liever een korte tijd om de nieuwe rolprent van die andere Disney-studio (Pixar) te aanschouwen.

Regisseur:

Hoyt Yeatman

Cast:

Will Arnett
Zach Galifianakis
Bill Nighy

Genre:

Komedie

Releasedatum:

29 juli 2009

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
 • Speelduur:

  88 minuten minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap
 • Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap
 • Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy - recap Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy -...
 • Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter – recap Game of Thrones S6E10: The Winds of Winter ...
 • Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap
 • The Blacklist - eerste indruk The Blacklist - eerste indruk