Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Bioscoop
The Informers - recensie

The Informers - recensie

Seks, drugs en jaren tachtig popmuziek.

De regisseur van deze film is de Australische Gregor Jordan. Het script, geschreven door Nicholas Jarecki en Bret Easton Ellis, is gebaseerd op het boek van laatstgenoemde. Eerder schreef Ellis onder andere: Less Than Zero (1987), American Psycho (2000) en The Rules of Attraction (2002). De laatste won een award voor Trashiest en de film met Christian Bale in de hoofdrol kreeg zeven nominaties waarvan het vier awards won.

informers 1

The Informers speelt zich af in Los Angeles, Hollywood in de jaren tachtig. Het verhaal gaat over een aantal verschillende mensen. Een stel rijke verveelde jongeren (Jon Foster, Amber Heard en Austin Nichols) die bijna de hele dag seks hebben met elkaar en flink wat drugs gebruiken. Een niet gelukkig getrouwd stel (Kim Basinger en Billy Bob Thornton) waarvan de man vreemd gaat met een tv-presentatrice (Winona Ryder). Een hotelbediende (Brad Renfro) met een criminele oom (Mickey Rourke) die een jongetje heeft gekidnapt. Een zuipende vader (Chris Isaak) met zijn zoon (Lou Taylor Pucci), die misschien wel homo is en een pedofiele junkiezanger (Mel Raido), die alles sowieso ongestraft kan doen. Iedereen kent elkaar min of meer en één ding hebben ze zeker gemeen, de leegte in hun leven.

Vaag
Er is geen echte structuur in deze film.Verhaaltjes beginnen vluchtig en verdwijnen zonder einde. Er is een gebrek aan betrokkenheid als je kijkt naar de levens van deze drugsgebruikers en oversekste karakters. Normaal zouden deze levens je shockeren, maar dit doet het nu niet. Je raakt eerder verward en gefrustreerd door de bij elkaar gepropte verhaallijntjes en de zeer oppervlakkige karakters.

Jongelui en beroemd
Jon Foster (Stay Alive, The Door in the Floor) speelt Graham, een soort van drugsdealer. Hij heeft zijn uiterlijk mee voor wat betreft zijn personage; kapsel helemaal jaren tachtig stijl, en een dommige uitstraling door al het gesnuif. Toch is dit niet voldoende voor de film. Evenals het optreden van zijn vriendin Christie, gespeeld door Amber Heard (Pineapple Express, Never Back Down). Dat zij veel zonder kleding te zien is, zal sommige bezoekers enigszins verblijden, maar veel meer dan mooi zijn, doet ze eigenlijk niet.

Het lijkt een voordeel voor het bezoekerspercentage dat er sterren zoals Billy Bob Thornton (Eagle Eye, Mr Woodcock) en Kim Basinger (The Burning Plain, 8 Mile) in mee spelen. Deze namen kunnen nog wat mensen naar de bioscoop trekken, maar de pers vroeg zich al af of deze bekende acteurs wel het script van te voren hadden gelezen..

En Winona Ryder, ben je met je rol in The Private Lives of Pippa Lee zo goed bezig met je comeback, leen je je nu voor deze flutfilm!

informers 2

Brad Renfro
De acteur werd op 25 juli 1982 geboren en ontdekt op zijn tiende voor de film The Client. Hierna heeft hij nog aardig in wat films gespeeld, maar hij ging op zijn vijftiende aan de cocaïne en marihuana. Hij deed auditie voor de rol van Gabriel Martin in The Patriot in 2000, maar Heath Ledger kreeg deze uiteindelijk. Ledger overleed aan een overdosis van voorgeschreven medicijnen op 22 januari 2008 en precies een week daarvoor was Renfro overleden aan een overdosis cocaïne. The Informers, waarin heel veel drugs wordt gebruikt was zijn laatste film. Hij speelt hierin een sullige hotelbediende en is waarschijnlijk door zijn drugsgebruik wat aan de gezette kant.

Conclusie
Het was de bedoeling om de leegte van de personages over te brengen, maar de film is hierdoor ook leeg geworden. Er is geen compleet verhaal, je krijgt bijna geen antwoorden op veel vragen, de personages zijn platter dan plat en de acteurs verveelden zich waarschijnlijk ook tijdens de opnames. De leuke popmuziek plus af en toe naakte, mooie mensen houden je wakker, maar het is voor het grootste gedeelte saai en hiermee zijn jullie voldoende geïnformeerd.

Regisseur:

Gregor Jordan

Cast:

Kim Basinger
Amber Heard
Mickey Rourke
Billy Bob Thornton

Genre:

Misdaad

Releasedatum:

10 september 2008

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(0 stemmen)
 • Speelduur:

  98 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

  €177,93Christopher Nolan Collection op 4K Ultra HD

 • Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

  €27,64Inglourious Basterds op 4K Ultra HD

 • Just 6.5 op DVD

  €11,80Just 6.5 op DVD

 • Nobody op Blu-ray

  €21,63Nobody op Blu-ray

 • Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

  €26,99Fast & Furious 9: The Fast Saga op Blu-ray

 • Kong: Skull Island + Godzilla vs Kong op DVD

  €30,49Kong: Skull Island + Godzilla vs Kong op DVD

UITGELICHT

 • Fargo - eerste indruk Fargo - eerste indruk
 • One Night Stand IX: Ketamine - recensie One Night Stand IX: Ketamine - recensie
 • Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent, Unbroken - recap Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent,...
 • Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie Game of Thrones S4E1: Two Swords - recensie
 • 2013: De populairste series 2013: De populairste series
 • Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger - recap Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger -...

BEST GELEZEN