Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Artikelen
Quentin Tarantino en de sterke vrouwen uit zijn films

Quentin Tarantino en de sterke vrouwen uit zijn films

De nieuwe film van Quentin Tarantino, Inglourious Basterds, is op het witte doek te bekijken. Producer Lawrence Bender herinnert zich de eerste keer dat Tarantino hem stukken voorlas uit Inglourious Basterds: "Het moet tien jaar geleden zijn geweest, op mijn kantoor, en ik was er diep van onder de indruk. Ik dacht, daar moeten we een film van maken!" Bender moest heel wat geduld hebben, want het script werd in de volgende tien jaar verschillende keren herschreven.

Inglourious Basterds 1In Inglourious Basterds wordt met pulp en propaganda een uniek geheel gevormd van zowel beruchte sterke verhalen als waargebeurde tragedies over de onderdrukking tijdens de WOII. Ook in deze film heeft Tarantino sterke en onvergetelijke vrouwelijke personages gecreëerd. Net als de heldinnen uit Jackie Brown (1991), Kill Bill (2003 & 2004), en Death Proof (2007) deinzen de twee vrouwelijke hoofdpersonages in Inglourious Basterds niet terug voor een gevecht. Net als de Bruid (Uma Thurman) in Kill Bill zijn bij Shosanna Dreyfus (Melanie Laurent) al haar geliefden haar ontnomen en is ze uit op wraak... Dit is typerend voor vrouwen in de films van Quentin Tarantino: ze raken nooit zo maar betrokken in een conflict. Ze zijn gekwetst en op zoek naar gerechtigheid. De Duitse actrice en geheim agente Bridget Von Hammersmark (Diane Kruger) is ook uit op gerechtigheid, maar op grotere schaal, haar streven is niets meer en minder dan de eliminatie van de leiders van het Derde Rijk! Na Uma Thurman, Darryl Hannah en Lucy Liu is nu Diane Kruger Tarantino's nieuwe tough girl.

Een andere overeenkomst met alle andere heldinnen van Quentin Tarantino is dat ze er allemaal even sexy en geraffineerd uitzien, elk op hun eigen manier. De Bruid was een sportieve moordenares, Jackie Brown was een charismatische stewardess van in de veertig – in stewardessenpakje, Mia Wallace was een junkie met stijl. In Inglourious Basterds kent de vrouwelijke charme van de hoofdpersonages weer een nieuw hoogtepunt, met Mélanie Laurent en Diane Kruger in hun strakke jurkjes uit de jaren ’40. Bont, parels, elegante jurken: de vrouwelijke 'basterds' halen alles uit de kast om hun rol van femmes fatales met succes te vervullen.

Inglourious Basterds 2Beeldschoon maar niet dom, stoer maar tegelijkertijd gevoelig, slimme, onafhankelijke strijders met een ideaal. Zachtmoedig maar klaar om van zich af te bijten zodra zij getergd worden. Quentin Tarantino schetst altijd een positief en krachtig beeld van de moderne vrouw in zijn films. Waar haalt hij de inspiratie vandaan om zulke indrukwekkende vrouwelijke personages te scheppen? Dit komt volgens hemzelf door zijn eigen moeder! "Ik ben opgevoed door een alleenstaande moeder die als arme blanke vrouw in het zuiden van de Verenigde Staten is opgegroeid. Ze heeft zich opgewerkt tot directrice – een uitzonderlijke positie in haar tijd- op het gebied van gezondheidszorg. Vanaf het begin heb ik de overtuiging gehad dat er geen grenzen zijn aan wat een vrouw wel of niet kan doen. Ik zag mijn moeder als een voorbeeld van iemand die niets had, maar door hard te werken alles wat zij nodig had wist te verdienen, en in een Cadillac Seville reed. Zij leidde het leven zoals zij dat voor ogen had."

Shosanna en Bridget, de twee nieuwe muzes van Quentin Tarantino, zijn vanaf 27 augustus in de bioscoop te zien in Inglourious Basterds.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose – recap Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose ...
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • One Night Stand IX: Ketamine - recensie One Night Stand IX: Ketamine - recensie
 • Homeland seizoen 3 - eerste indruk Homeland seizoen 3 - eerste indruk
 • Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap
 • Game of Thrones S4E10 : The Children – recap Game of Thrones S4E10 : The Children –...