Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Top 10
Top 10 aankomende 3D-films

Top 10 aankomende 3D-films

De komende periode komende er veel films uit in 3D. MovieSense heeft een top 10 gemaakt van films waarbij het 3D-aspect het meest interessant kan uitpakken.

top10_3d_1010 - Battle Angel (2011)
Goede kans dat regisseur James Cameron na Avatar start met de film Battle Angel, gebaseerd op de Japanse manga Gunnm, in Amerika bekend onder de titel Battle Angel Alita. Het hoofdpersonage genaamd Alita zal geheel met de computer gemaakt worden. Een wetenschapper vindt onderdelen van een cyborg op een schroothoop die hij verwerkt tot Alita, een cyborg meisje van 14 jaar. Zij beschermt hem tegen het kwaad in de gewelddadige wereld. Omdat de jonge Alita geheel uit de computer komt rollen, hoopt Cameron met veel gewelddadige scènes te kunnen wegkomen die met een meisje van vlees en bloed niet door de beugel zouden kunnen. Indien de film een succes is moeten er nog twee vervolgen komen.

top10_3d_99 - Alice in Wonderland (2010)
Ook regisseur Tim Burton geeft zijn kijk op het verhaal van Alice in Wonderland. Maar dan op zijn eigenaardige manier, natuurlijk met Johnny Depp en Helena Bonham Carter. De film is een mengeling van cgi-personages en acteurs.

top10_3d_88 - Harry Potter and the Deathly Hallows (2010)
Harry Potter and the Order of the Phoenix en Harry Potter and the Half-Blood Prince hadden beide al scènes in 3D, wat Warner Bros een aardig zakcentje extra opleverde door meer te kunnen vragen voor een bioscoopkaartje. Het is dan ook te verwachten dat de laatste twee films het trucje herhalen. Of Harry Potter and the Deathly Hallows geheel in 3D te zien zal zijn, is nog de vraag.

top10_3d_77 - Spider-Man 4 (2011)
Sony topvrouw Amy Pascal gaf aan in een interview met Slashfilm dat Spider-Man 4 in 3D een mogelijkheid is. Zitten we nog wel te wachten op een vierde deel na de matige derde? Sam Raimi gaf aan minder creatieve vrijheid te hebben bij het derde deel. Voor Spider-Man 4 heeft hij weer geheel de touwtjes in handen. Door de vele actiescènes in de Spider-Man films, waarbij de held aan spinrag door de straten van New York zwiept is ideaal voor 3D.

top10_3d_66 - Toy Story 3 (2010)
Waar DreamWorks Animation het ene na het andere vervolg uitbrengt, is Pixar schaars gebleven wat sequels betreft. Op dit moment heeft alleen Toy Story een vervolg gekregen en dit deel werd door de filmpers zelfs nog beter beoordeeld dan deel 1. Het is dan ook niet gek dat er veel verwacht wordt van Pixar's derde deel over het speelgoed. Ditmaal worden Buzz, Woody en het andere speelgoed achtergelaten in een kinderopvangcentrum, omdat de eigenaar te oud is. Lee Unkrich (Toy Story 2, Monster Inc., Finding Nemo) neemt de regie op zich.

top10_3d_55 - Tron: Legacy (2010)
Disney's Tron uit 1982 was een van de allereerste films die intensief gebruik maakte van computerbeelden. De productie was geen succes in de bioscoop, maar groeide later uit als cultfilm. In het vervolg Tron Legacy zien we opnieuw acteur Jeff Bridges in de hoofdrol van Flynn. Fans hopen weer op baanbrekende special effects en kijken uit naar de nieuwe versie van de 'Light Cycle', de fictieve motor uit de film die een muur van licht achterlaat.

top10_3d_44 - Forever War (2011)
De laatste sci-fi film van Ridley Scott, Blade Runner, is alweer 26 jaar geleden. In 2011 keert Scott terug naar het sci-fi genre met de boekverfilming Forever War. Het vertelt het verhaal van een ruimte-oorlog tussen de mens en het Tauran ras. Het behandelt thema’s als de wreedheden van de oorlog, bureaucratie en de nadelen van tijdreizen, waardoor een soldaat naar huis kan keren als er al enkele eeuwen verstreken zijn. Na het zien van beelden uit Avatar liet Scott weten dat hij deze film in 3D gaat maken: "I’ve seen some of James Cameron’s work, and I’ve got to go 3D. It’s going to be phenomenal."

top10_3d_33- The Adventures of TinTin: Secret of the Unicorn (2011)
De avonturen van Kuifje zijn in Europa veel populairder dan in Amerika. Toch leek het Steven Spielberg en Peter Jackson wel een ideaal personage om een film over te maken. In totaal staan er drie films in de planning, waarbij Spielberg de eerste regisseert en Jackson als producent optreedt. Bij de tweede film draaien de rollen om en de laatste films willen de heren beide regisseren. De eerste film is gebaseerd op de verhalen; De Krab met de Gulden Scharen, Het Geheim van de Eenhoorn en De Schat van Scharlaken Rackham. Jamie Bell is te zien als kuifje, Andy Serkis als Kapitein Haddock, Daniel Craig speelt de rol van Scharlaken Rackham en Nick Frost en Simon Pegg nemen het duo Jansen en Janssen op zich.

top10_3d_22 - The Hobbit (2011)
Na het gigantische succes van The Lord of The Rings trilogie is het natuurlijk interessant om nog meer verhalen van J.R.R. Tolkien te verfilmen. Regisseur Guillermo del Toro (Hellboy, Pan's Labyrinth) zal de verfilming van The Hobbit op zich nemen, waarbij Peter Jackson en Fran Walsh (The Lord of The Rings trilogie) als producenten optreden en samen met Del Toro aan het script schrijven. Enkele acteurs uit de vorige films maken opnieuw hun opwachting in deze productie. Zo is Andy Serkis terug als Gollum, speelt Hugo Weaving weer Elrond en is Ian McKellen te zien als Gandalf. Guillermo del Toro heeft aangegeven zéér onder de indruk te zijn van Avatar en dat The Hobbit in 3D een optie is.

top10_3d_11 - Avatar (2009)
James Cameron's Avatar moet de definitieve doorbraak gaan betekenen van de 3D film. Cameron wil met deze film de 3D techniek niet gebruiken als gadget, maar de kijker in de film zuigen en onderdeel laten worden van de fictieve wereld. Cameron gebruikt zijn zelf ontwikkelde Reality Camera System om de film op te nemen in 3D en de techniek zal ook door andere regisseurs gebruikt gaan worden. De eerste beelden inspireerden vele regisseurs om hun films ook in 3D uit te brengen. Als Avatar flopt zou het wel eens kunnen betekenen dat het ook het einde is van de 3D film, waardoor films uit deze top 10 gewoon in 2D vertoond gaan worden.

Zie voor alle aankomende 3D films ons overzicht.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

UITGELICHT

 • Girls seizoen 3 - recensie Girls seizoen 3 - recensie
 • Game of Thrones S4E8: The Mountain and the Viper – recap Game of Thrones S4E8: The Mountain and the...
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap Game of Thrones S5E3: High Sparrow – recap
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap