Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Dvd & blu-ray
The Lazarus Project - dvd recensie

The Lazarus Project - dvd recensie

Als je het rechte pad bewandelt, zou je verwachten dat je daarvoor wordt beloond. Helaas is dat niet altijd het geval.

Ben is een ex-misdadiger die na het uitzitten van een flinke gevangenisstraf zijn leven heeft gebeterd. De eerste drie jaar van zijn dochtertje heeft hij niet meegekregen en dat was een goede drijfveer om het nu eens anders te doen. Hij werkt hard en heeft uitzicht op een mooie promotie. Verder heeft hij een mooie vrouw en zijn lieve dochtertje, van wiens leven hij nu wil genieten. Alles is een stuk verbeterd voor Ben.

The Lazarus Project 1

Dan verschijnt de broer van Ben ten tonele, en deze heeft zeker geen goede invloed. Ricky, zoals zijn broer heet, heeft iets voor Ben, een overval die zo verschrikkelijk makkelijk moet zijn dat het niet kan mislukken. Een opdrachtgever had hem deze tip gegeven en het kan gewoon niet fout gaan. Ben besluit echter om het niet te doen. Hij heeft zijn leven net een beetje op de rails en is zeker niet van plan om het zo weer over de railing te gooien. Teleurgesteld druipt Ricky af. Ben is de enige die technisch onderlegd genoeg is om deze klus voor hem te klaren. En dan is er een onverwachte gebeurtenis voor Ben; hij raakt op basis van zijn eerdere strafblad, zijn baan, waar hij eigenlijk promotie van had verwacht, kwijt. Alles wordt nu anders en Ben neemt de verkeerde keuze. Hij gaat toch mee met Ricky voor deze zogezegd simpele klus.

Helaas gaat het volledig mis, en het komt tot een schietpartij waarbij drie mensen om het leven komen, waaronder Ben's broer Ricky. Het is genoeg om Ben te veroordelen tot executie. En voor wie nu denkt dat het verhaal daar stopt; hier begint het verhaal pas echt.

Cast en crew
The Lazarus Project is de eerste film voor John Glen als regisseur, daarvoor schreef hij wel mee aan de film Eagle Eye. Ook voor The Lazarus Project schreef hij zelf de screenplay. Het is een verhaal waar je best even je aandacht bij mag houden. The Lazarus Project heeft namelijk wel een aantal plot twists. En dan komen we op de acteurs. De hoofdrol wordt gespeeld door Paul Walker, en nu zie ik al een aantal mensen die willen afhaken. Doe niet, blijf er even bij want het mag gezegd worden, Paul Walker doet het waarachtig helemaal niet slecht in deze film. Een duidelijk geval van de juiste acteur in de juiste rol. Paul Walker zullen de meeste mensen kennen uit de Fast and the Furious reeks, maar ook bijvoorbeeld van Running Scared. Walker heeft geen bijzonder moeilijke rol, maar hij speelt hem prima en dat mag best eens gezegd worden. De vrouwelijke hoofdrol, al is het een beetje een twijfelgeval of dat nu een hoofdrol is of meer een bijrol, is weggelegd voor Piper Perabo. Perabo ken je onder andere uit films als Coyote Ugly. Ze heeft op zich maar een beperkte rol, maar speelt die prima.

The Lazarus Project 2

Extra's
Deze dvd is niet bepaald doorspekt met extra's, we houden het bij een aantal deleted scenes, dat die eruit zijn gebleven is over het algemeen geen raadsel, plus wat trailers. Een voordeel is wel dat deze trailers nu eens een keer niet standaard worden afgespeeld. We komen rechtstreeks in het menu terecht en zullen zelf heel bewust moeten kiezen voor het kijken ervan.

Conclusie
Vóór het kijken van deze film waren de verwachtingen niet heel erg hooggespannen. Een acteur als Paul Walker geeft niet bepaald een gevoel van groot vertrouwen in het slagen van de film, maar dit blijkt gelukkig eens een keer onterecht. Walker speelt niet op dusdanige wijze dat de awards zouden moeten binnenstromen, maar zet wel degelijk een goede Ben Garvey neer. De film is ook qua verhaal best onderhoudend. Zoals gezegd lijkt het alsof de samenvatting het verhaal weggeeft, maar dat is absoluut niet het geval. The Lazarus Project is geen topper, maar is absoluut een kijkbeurt waard. Het is echter wel goed dat deze film direct op dvd is uitgebracht, in de bioscoop zou hij niet tot zijn recht zijn gekomen.

Film: gelestergelestergelesterhalfstergrijsster
Extra's: gelestergrijsstergrijsstergrijsstergrijsster

Titel: The Lazarus Project The Lazarus Project
BOL_bestelnu
Genre: Drama, Thriller
Regie: John Glenn
Cast: Paul Walker, Piper Perabo, Bob Gunton, e.a.
Te koop: 22 oktober 2009
Trailer: -

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E1: The Wars to Come – recap Game of Thrones S5E1: The Wars to Come –...
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Telefilm 2015: Sunny Side Up Telefilm 2015: Sunny Side Up
 • Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap Game of Thrones S6E3: Oathbreaker – recap
 • Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger - recap Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger -...
 • Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains - recap Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains -...