Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Dvd & blu-ray
The Proposal - dvd recensie

The Proposal - dvd recensie

Margaret is een topuitgeefster en staat bekend als de bitch op kantoor. Andrew is haar assistent en heeft daar zwaar onder te lijden. Zeker wanneer de romantiek langzaam zijn intrede doet.

Alaska
Margaret (Sandra Bullock) is een succesvolle zakenvrouw, maar doordat ze illegaal een Duitse beurs heeft bezocht, zonder visumaanvraag, moet de Canadese haar baan opzeggen en het land verlaten. Mits ze met een Amerikaan trouwt en de Amerikaanse nationaliteit aanneemt en daar doet Andrew (Ryan Reynolds) zijn intrede. Margaret besluit met Andrew te trouwen, omdat ze zo haar baan kan behouden en hij zijn roman uit kan geven, door promotie te eisen. Andrew voelt zich duidelijk genaaid, maar gaat mee in het hele spel. Algauw zit de immigratiedienst achter het tweetal aan, om aan te tonen dat de twee niet uit liefde met elkaar het huwelijksbootje in stappen. Dit resulteert in een tripje naar Alaska, waar de familie en vrienden van Andrew niet kunnen wachten om zijn nieuwe vlam te zien.

The Proposal

Romantiek
The Proposal is een goed uitgewerkte romantische komedie, met misschien een ietwat belachelijk verhaal. Veel grappen zullen je niet om de oren vliegen en dat is aan de ene kant wel jammer. Aan de andere kant weten de twee acteurs wel een geweldige chemie neer te zetten en aan het eind van de rolprent is er in ieder geval genoeg romantiek bij komen kijken. Toch komt Ryan Reynolds niet zo grappig over als in andere komedies waar hij de show steelt. Op de een of andere manier verwacht je dat hij soms iets heel grappigs gaat doen, maar uiteindelijk gebeurt dat niet. Wel bewijst dit dat hij een prima serieuze rol neer kan zetten en dat hij dus in meerdere genres excelleert. Een hele prestatie.

Extra’s: gelestergelestergelestergrijsstergrijsster
The Proposal kent een aardig aantal extra’s in vergelijking met andere films in het genre. Zo zijn de welbekende trailers van de partij, maar staan er twee aardige deleted scenes op de disc. Beide zijn niet echt grappig en voegen weinig toe aan het verhaal, maar zijn het kijken waard als je je nog in de romantische roes van de film bevind. Het alternatieve einde is helemaal de moeite waard. Hierin laat de regisseur zien dat het einde nog niet vast stond en dat ze deze hilarische vliegtuigscène uit het eindresultaat heeft gegooid. Jammer, maar begrijpelijk, want deze scène past heel slecht bij de rest van de film. Opmerkelijk is dat deze romantische komedie blijkbaar gebruik maakt van greenscreens. Wie had dat gedacht. Daarnaast staan er nog wat aardige bloopers op de disk en het audiocommentaar van de regisseur en de schrijver. Dit laatste is het minst interessant te noemen omdat de twee geïnterviewden weinig toevoegen maar het een aanrader is als je het oorspronkelijke verhaal kent.

the-proposal-2

Conclusie
The Proposal kijkt heerlijk weg. Een hele aardige romantische komedie, die nergens erg grappig is, maar ook zeker niet vervelend saai. Vooral de acteurs verdienen een pluim, omdat ze een hele andere kant van zichzelf laten zien en dit met volle overtuiging doen. Kortom, een leuke film voor onder de kerstboom.

Te koop vanaf 9 december 2009.

Bestel bij Bol.com

Regisseur:

Anne Fletcher

Cast:

Malin Akerman
Sandra Bullock
Ryan Reynolds
Mary Steenburgen

Genre:

Romantiek

Releasedatum:

18 juni 2009

Ons oordeel:

Oordeel bezoekers:

(1 stem)
 • Speelduur:

  108 minuten
Bekijk complete film profiel

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

UITGELICHT

 • 2013: De populairste series 2013: De populairste series
 • Game of Thrones S6E2: Home - recap Game of Thrones S6E2: Home - recap
 • One Night Stand IX: Ketamine - recensie One Night Stand IX: Ketamine - recensie
 • Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent, Unbroken - recap Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent,...