Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » TV-series
Castle: seizoen 1 - dvd recensie

Castle: seizoen 1 - dvd recensie

Wat doe je als schrijver van misdaadromans, wanneer je een 'writers block' hebt?

Richard Castle is een zeer succesvol schrijver van misdaadromans. De lezers adoreren hem en hij heeft dan ook enorm veel succes, zoals blijkt door de grote groep mensen die op komt dagen voor een feestje van zijn laatste boek. Castle heeft echter zijn hoofdpersoon, diegene die hem al boek na boek succes oplevert, vermoord in zijn nieuwste deel en zijn uitgeefster maakt zich grote zorgen, want Castle schijnt al een tijdje niet meer te schrijven.

castle1_1

Rechercheur Kate Beckett is een goede politieagent en als ze op de plaats delict van een nieuwe moord komt, herkent ze meteen de scène die ze voor zich ziet en ze is erg verbaasd dat haar andere collega's geen idee hebben waar ze het over heeft. Beckett is namelijk een groot fan van de boeken van Castle en de moord die zojuist is gepleegd, lijkt regelrecht uit een van zijn boeken te komen. De volgende 'fan' die Castle dus tegenover zich krijgt, komt eens een keer niet voor zijn handtekening, maar om informatie.

Er ontstaat een 'samenwerking' tussen het tweetal, die op zijn zachtst gezegd, niet helemaal vloeiend verloopt. Castle is arrogant en wil overal in mee, Beckett heeft helemaal geen zin in een schrijver die steeds met haar mee gaat, maar Castle heeft genoeg invloed om dat toch voor elkaar te krijgen. Terwijl Castle zijn medewerking, en regelmatig ongevraagde raad verleent, begint hij zich te realiseren dat dit alles natuurlijk de perfecte bron van inspiratie voor een nieuw boek is.

Cast & Crew
Zoals wel vaker bij tv series, maakt ook deze serie gebruik van meerdere regisseurs, toch heeft Rob Bowman, op het gebied van series, zijn strepen zeker al wel verdiend. Maar laten we het vooral hebben over de cast. Een serie als Castle staat of valt het succes bij de acteurs. Waarom? Nou, in de eerste plaats kun je niet zeggen dat het idee van Castle bijzonder origineel is. Wie bovenstaande samenvatting leest zal toch ook hebben gezien dat die veel overeenkomsten bevat met series als Bones, X-Files of bijvoorbeeld Moonlighting. Wat deze serie echter weer zijn bestaansrecht geeft, is de samenstelling van de cast. Een Richard Castle zonder de humor van Nathan Fillion, zou veel minder aansprekend zijn geweest. Tijdens het kijken van de serie kun je je ook werkelijk geen andere Richard Castle meer voorstellen, en dat is uiteraard een goede prestatie. Ook de rol van Stana Katic als Kate Beckett, lijkt haar op het lijf te zijn geschreven en de interactie tussen Fillion en Katic is geweldig om te zien. Ook zeker een interessant personage is dat van de dochter van Richard Castle, gespeeld door een erg overtuigende Molly C. Quinn.

Extra's
We krijgen bij dit eerste, en toch wat korte seizoen van tien afleveringen, gelukkig nog wat extra's. Zo is er bij een aantal afleveringen audiocommentaar aanwezig van onder anderen Nathan Fillion zelf. We worden daarnaast getrakteerd op een aantal bloopers, en zeker bij een serie als deze zijn die niet te versmaden. Er is een documentaire genaamd Crimi die wat dieper ingaat op hoe de serie tot stand is gekomen. De Godfather van Castle gaat meer over Rob Bowman, en hoe de samenwerking met hèm tot stand kwam, en die mij iets te ver ging, eigenlijk. Het heeft vrij weinig met Castle te maken, maar is meer een soort verhaal over het leven van Bowman. Schrijf mee met Nathan Fillion is zo duidelijk in scène gezet, dat het toch wel weer vermakelijk is. Nathan gaat op bezoek bij de schrijver van de serie, om daar meer te leren over zijn personage. Uiteraard wordt dat geen normaal bezoekje.

castle1_2

Conclusie
Castle is een serie die het niet moet hebben van originaliteit, maar wel van zijn cast die precies op zijn plaats is en niet te vergeten, van bergen humor. Waar veel series zich heel serieus nemen heeft men bij Castle besloten dat het soms beter is om dat niet te doen. Soms gaan ze wel naar een forensisch laboratorium of een mortuarium, maar veel meer wordt er geconcentreerd op de wisselwerking tussen personages en dat is precies wat deze serie overeind houdt. De extra's op deze dvd zijn zeker niet allemaal interessant, maar je kunt je er toch prima mee vermaken.

Film: gelestergelestergelestergelestergrijsster
Extra's: gelestergelesterhalfstergrijsstergrijsster

Titel: Castle seizoen 1 castle1_hoesje
BOL_bestelnu
Genre: Misdaad, Drama
Regie: Rob Bowman
Cast: Nathan Fillion, Staba Katic, Molly C. Quinn, e.a.
Te koop: 3 maart 2010
Trailer: -

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger - recap Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger -...
 • Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap
 • Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose – recap Game of Thrones S4E2: The Lion and the Rose ...
 • Game of Thrones S4E9: The Watchers on the Wall - recap Game of Thrones S4E9: The Watchers on the...