Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Dvd & blu-ray
The Man From Earth - dvd recensie

The Man From Earth - dvd recensie

Een leven lang een groot geheim met je meedragen. Op een bepaald moment moet je het iemand vertellen, maar... zullen ze je geloven?

De aarde
The Man From Earth is een film uit 2007, die eindelijk op dvd is uitgebracht. Dat werd ook wel tijd, want als je ervan uit gaat dat de wereld gefundeerd is op een gammele constructie, is The Man From Earth de druppel die het geheel in elkaar laat storten. Jerome Bixby heeft het simpele, maar briljante verhaal op zijn naam staan. Hij is uiteraard vooral bekend van zijn goede afleveringen van The Twilight Zone en Star Trek.

man_from_earth_1

Het verhaal is vrij simpel van aard, namelijk  een leraar stopt plots zijn baan en wil vertrekken, maar besluit toch zijn grote geheim met zijn collega's te delen. Meer weggeven van het plot heeft onomstotelijk tot resultaat dat de film voor veel mensen al verpest zal zijn, dus zal ik hier niet verder op ingaan, behalve misschien nog te noemen dat het een science fiction verhaal zonder special effects betreft. Eén die zoveel lagen en briljante verwijzingen heeft dat het eigenlijk verre van simpel is. Een klein hiaat aan het verhaal is echter wel dat goed te merken is dat het een verhaal is. Je kunt jezelf met een dekentje om al voor de haard zien zitten met het boek in je handen. Het is echter waarschijnlijk meer een verdienste van de filmmaker dan van de schrijver van het verhaal dat, het mag nog wel eens gezegd worden, 'vermakelijk briljant is.'

De man(nen)
Het idee achter de film is dus afkomstig van Jerome Bixby. Deze man maakt de film bovengemiddeld. Degene met de touwtjes in handen is Richard Schenkman. Deze man laat de film wat punten zakken. Dit heeft te maken met het feit dat die er nogal goedkoop uitziet. Nu is dit voor een film die zwaar op het plot leunt niet zo'n erg groot probleem, maar met het weinige geld dat er was, zijn er ook niet al te beste acteurs uitgekozen.

De meeste acteurs lijken de weg een beetje kwijtgeraakt in hun karakter waardoor ze ook echt op acteurs lijken. De keuzes die worden gemaakt, lijken soms uit de lucht gegrepen. Met een beetje nadenken kun je de gedachtegang van de regisseur bedenken, maar er missen een aantal stappen. Af en toe werkt het storend dat je deze leegtes zelf moet vullen, terwijl je eigenlijk alleen maar bezig wilt zijn met ontrafelen van het mysterie van John Oldman.

Dit brengt ons ook meten bij de laatste man, namelijk David Lee Smith, die de rol van John Oldman vertolkt. Hij is de persoon die de film weer een beetje opkrikt. Als enige van de acteurs komt hij natuurlijk over en brengt zijn verhaal met een verve waar de anderen nog veel van kunnen leren.

man_from_earth_2

Extra´s
De extra´s op de dvd zijn als volgt: Vier behind-the-scenes featurettes: From Script to Scene, Star Trek: Jerome Bixby's SciFi Legacy, On the Set en The Story of the Story. Omdat de extra's niet aanwezig waren op het pers exemplaar van de dvd kunnen we hier geen oordeel over geven.

Conclusie
Zoals hierboven al eerder genoemd, doet de film nogal goedkoop aan. Het lijkt haast onmogelijk om een film uit 2007 prehistorisch te noemen, maar op sommige momenten lijkt dit bijna het geval. Wanneer een openingsscène in de buitenlucht zo slecht nagesynchroniseerd is dat de kijker zich eraan gaat ergeren, is er toch iets goed mis.

Het zijn deze schoonheidsfoutjes samen met het acteerwerk waardoor er op een vreemde manier één woord bij je opkomt dat de meeste films niet bij je opwekken, namelijk; remake! Met een parel van een verhaal dat Jerome Bixby heeft afgeleverd, is het zonde om het op een wat amateuristische manier als deze te laten verfilmen. En aangezien het volgens de dvd-hoes het laatste verhaal van de schrijver is, kan ik filmmaatschappijen maar één ding opdragen; maak alsjeblieft een van de remakes waar Hollywood zo van houdt, maar dan niet met Robert Pattinson in de hoofdrol (hoe hot hij ook mag zijn tegenwoordig).

Film: gelestergelestergelesterhalfstergrijsster
Extra's: ?

Titel: The Man From Earth man_from_earth_dvd
BOL_bestelnu
Genre: Drama, Sciencefiction
Regie: Richard Schenkman
Cast: David Lee Smith, Tony Todd, John Billingsley, e.a.
Te koop: 15 maart 2010
Trailer: -
David Lee Smith, Tony Todd, John Billingsley Film: gelestergrijsstergelestergrijsstergrijsster

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E1: The Wars to Come – recap Game of Thrones S5E1: The Wars to Come –...
 • Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons - recap Game of Thrones S5E9: The Dance of Dragons -...
 • Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger - recap Game of Thrones S6E4: Book of the Stranger -...
 • Girls seizoen 3 - recensie Girls seizoen 3 - recensie
 • Game of Thrones S4E9: The Watchers on the Wall - recap Game of Thrones S4E9: The Watchers on the...
 • Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap