Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Specials » Artikelen
Imagine 2010: Verslag Night of Terror

Imagine 2010: Verslag Night of Terror

“Tien, negen, acht, zeven, zes, vijf, vier, drie, twee, één. Hoerrrrrrrr!”, zo begint de nacht vol terror op het Imagine Film Festival.

De Night of Terror is al jaren een thuishaven voor horrorfans die zich het liefst van twaalf uur ’s nachts tot vroeg in de ochtend de stuipen op het lijf laten jagen. De ene enge film volg op de andere. Zo kon het publiek dit jaar aan zijn trekken komen met het vervolg op de angstaanjagende [REC], de remake van The Crazies, de Franse zombieknaller La Horde en het bizarre Vampire Girl vs. Frankenstein Girl.

night_of_terror_2

Hoerrr!
Dat de Night of Terror niet alleen maar om de films draait is duidelijk. Het is een ervaring geworden. Er worden ballonnen meegenomen, rollen wc-papier en dit jaar zat er zelfs een megafoon tussen. Die werd echter bij de tassencontrole al in beslag genomen, maar de herrie in de zaal was er niet minder om. Traditiegetrouw werd er consequent bij elke vrouw op het witte doek, hoe jong of oud ze ook mocht zijn, “hoer” of “tieten” geroepen. Ook de mannen moesten het ontgelden. Elke mannelijke acteur die ook maar een teken van emotie toonde was een homo en op het moment dat in The Crazies een wat gezette man in beeld komt zonder shirt, schroomt het publiek niet om alsnog heel hard “tieten” te roepen. Het is iets waar je rekening mee moet houden voordat je naar de Night of Terror gaat en dat je de eerste twee films bijna geen moment stilte zal meemaken is een feit.

De films
Vorig jaar stak de Night of Terror iets anders in elkaar en werden de films in verschillende zalen van Pathé Tuschinski getoond. Dit jaar was de Night of Terror weer in vertrouwde vorm terug in de glorieuze grote zaal van Pathé Tuschinski. Dit blijft een schitterende zaal en een volle nacht films kijken in deze zaal is een waar genot. Het filmaanbod was weer lekker divers; van Amerikaanse horror tot de Spaanse en van Franse actie tot de Japanse.

[REC]2
De aftrap was voor het vervolg op de Spaanse horrorfilm [REC], die tijdens de Night of Terror van 2008 zeer positief ontvangen werd en uiteindelijk de Silver Scream Award (publieksprijs) won. Het vervolg gaat verder waar het eerste deel ophoudt en toont ons de beelden van een SWAT-team dat een geïnfecteerd flatgebouw betreden om uit te zoeken wat er zich in hemelsnaam heeft plaatsgevonden. Nadat “Mr. Horror” Jan Doense het festivalpubliek welkom heette en vertelde wat er in petto was, barstte de hel los, zowel in de zaal als op het witte doek. [REC]2 werd goed ontvangen en ook al moest je je best doen om de film te verstaan, zelfs dit volhardende publiek werd wat rustiger tijdens een gruwelijke scène met een vuurpijl. De film mag dan wat minder eng zijn dan het eerste deel, vermakelijk was hij zeker.

The Crazies
Na het Spaanse uitstapje kon het publiek zich vergrijpen aan de remake van het Amerikaanse The Crazies. Ook hier blijkt er een onbekend virus in het spel te zijn die de bewoners van een kleinschalig dorpje in Iowa  verandert in agressieve, moordlustige mensen. De film zit qua horror goed in elkaar en houdt het vooral bij suggestief geweld, maar blinkt nooit echt uit. Bovendien wilt The Crazies nogal in herhaling vallen. Een vrij standaard doch vermakelijke horrorfilm is het gevolg, die wel werkt, maar niet het onderste uit de kan haalt.

La Horde
In La Horde neemt een stel Franse politieagenten het  samen met een aantal Nigeriaanse gangsters op tegen een horde zombies. Ergens in de chaos speelt zich nog een onderliggend drama af, maar dat weet geen moment te boeien. In plaats daarvan zit je anderhalf uur lang te kijken naar een over the top zombieshooter, die ondanks de overload aan actie al gauw je aandacht verliest. Als het publiek van de Night of Terror dan ook langzaamaan begint in te kakken, valt er zelfs niks meer te lachen.

Vampire Girl vs. Frankenstein Girl
De laatste film van de Night of Terror, die om ongeveer zeven uur ’s ochtends van start ging, is een bizarre Japanse film die zeker je aandacht weet vast te houden. Zoals de titel al aangeeft gaat deze film over een vampiermeisje die het opneemt tegen de vrouwelijke Frankenstein. De film barst van de foute grappen, knotsgekke personages en de meest belabberde special effects. Het is zo bizar dat er genoeg te lachen valt. Een goede film is het echter niet, maar wel geschikt voor de Night of Terror.

night_of_terror_1

Meerrr!
Naast de films van de Night of Terror vinden er nog meer activiteiten plaats. Zo wordt er altijd een Scream Queen Contest gehouden, waarbij de dames hun gil- en acteerkunsten mogen vertonen. Dit jaar vond er een unicum plaats, toen ook een mannelijke Scream Queen het podium mocht betreden. Veel verder dan “homo” en “hoer” roepen kwam hij echter niet en hij maakte zichzelf dan ook onsterfelijk belachelijk. Maar daar is de Night of Terror ook voor. Het publiek werd ook nog getrakteerd op de teaser en beelden van Dick Maas zijn aankomende Nederhorror, Sint. Of de film net zo goed wordt als de beelden die wij zagen, komen we op 25 november dit jaar te weten. Als laatste kwam Freddy Krueger nog even langs in de trailer van de remake op Nightmare on Elmstreet en werd het publiek ook nog een scène uit de film voorgeschoteld.

Als de laatste film is afgelopen, wordt ons verzocht om via de nooduitgang te vertrekken. We verlaten de zaal in verwoestende conditie en de schoonmakers zullen een hele taak hebben gehad om de zaal weer op orde te brengen. Opschieten moesten ze zeker, aangezien de première van de kinderfilm Wicky de Viking kort daarna zou plaatsvinden. Buiten aangekomen brandt de felle ochtendzon ons alweer in de ogen en vertrekken we als een stel zombies richting huis. Wij hebben genoten en met maar twee mensen die hun geld terug eisten vanwege de overlast, was de Night of Terror wederom een groot succes.

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy - recap Game of Thrones S5E10: Mother’s Mercy -...
 • Telefilm 2015: Sunny Side Up Telefilm 2015: Sunny Side Up
 • Girls seizoen 3 - recensie Girls seizoen 3 - recensie
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...
 • Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap Game of Thrones S6E7: The Broken Man - recap
 • Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap Game of Thrones S6E1: The Red Woman - recap