Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Dvd & blu-ray
It's Complicated - dvd recensie

It's Complicated - dvd recensie

Als je de meeste films moet geloven hebben oudere vrouwen geen seks, lol en verliefde gevoelens meer.

It’s Complicated laat zien dat hier niets van waar is en dat 50-plussers nog steeds vlinders in hun buik kunnen en mogen hebben. Als je echter valt op je ex-man die inmiddels hertrouwd is, maakt dat de situatie er niet gemakkelijker op.

it's_complicated_1

Affaire
Tien jaar na haar scheiding heeft Jane Adler (Meryl Streep) haar leven weer op de rit. Ze is eigenaresse van een bakkerij, haar huis krijgt een mooie aanbouw en haar drie kinderen zijn dol op haar. Als Jane haar ex Jake (Alec Baldwin) weer tegen het lijf loopt bij een diploma-uitreiking voor haar zoon, leidt dit tot een etentje tussen de twee en uiteindelijk tot een affaire.
Jake’s nieuwe huwelijk met de jonge Agness viel achteraf toch tegen en het feit dat ze nog een jong kind heeft en er nog een koter bij wil, valt de 50-plusser maar zwaar. Valt Jane opnieuw voor Jake of bloeit er iets moois op met haar architect Adam (Steven Martin)?

Nancy Meyers romcoms
Regisseuse Nancy Meyers behandelde al eerder de liefde tussen oudere stellen in de film Something's Gotta Give met de destijds 66-jarige Jack Nicholson en 57-jarige Diane Keaton. Meyer kennen we verder van de films What Women Want en The Holiday en zij is dus goed bekend in het romcom-genre.

Seksscènes
Waar The Holiday en What Women Want nog geschikt waren voor een jonger publiek, is bij deze film niet het geval. Het is fijn dat Meyer ook het oudere publiek bedient en daarbij richt ze zich voornamelijk op vrouwen. Ook de seksscènes zijn minder geschikt voor het jongere publiek. Niet dat die ooit plat zijn, maar de Twilight-doelgroep zal snel de film uitzetten als Streep en Baldwin elkaar bevliegen in bed.

Vreemde eend
Met Streep als actrice zit je meestal goed en ook hier speelt zij uitstekend. Baldwin is op zijn plek als spontane, ondeugende, maar ook foute man en tussen deze belegen acteurs is Steve Martin een vreemde eend in de bijt. De flauwe humor die we van hem kennen blijft hier afwezig. Hij speelt een rustig, verlegen en enigszins saai persoon.

Joint
Origineel is It’s Complicated niet en de film moet het dan ook vooral hebben van het sterke spel van Streep en Baldwin. Schoonzoon Harley (John Krasinski) is een vermakelijke afwisseling tegenover de saaie en perfecte kinderen van Jane Adler. Meyers heeft helaas niet kunnen voorkomen dat de film op sommige momenten gewoon te flauw wordt. Als de ‘oudjes’ een joint opsteken, is dat beslist niet zo hilarisch als bedoeld.

it's_complicated_2

Extra's
Aan extra's bevat deze dvd een 'The making Of' waarin de acteurs voornamelijk elkaar veren in de reet steken. Het filmcommentaar is dan interessanter, hier geven regisseur Meyers, uitvoerend producent Suzanne Farwell en cinematograaf John Toll hun verhalen over het tot stand komen van de film.

Conclusie
Een romcom voor een oudere doelgroep met enkele geslaagde grappen. Net zoals whisky met de jaren beter wordt, zijn de gerijpte Streep en Baldwin nog steeds van niveau. Toch is It’s Complicated geen dure whisky, maar een betaalbaar huismerk; te drinken, maar als de fles leeg is, verlang je toch naar een betere. Meyer kiest gelukkig niet voor een overduidelijk Hollywood-einde. Een relatie heeft nu eenmaal tijd nodig om tot stand te komen.

Film: gelestergelestergelestergrijsstergrijsster
Extra's: gelestergelestergelestergrijsstergrijsster

Titel: It's Complicated it's_complicated_hoesje
BOL_bestelnu
Genre: Roantiek, Komedie
Regie: Nancy Meyers
Cast: Meryl Streep, Alec Baldwin, Steve Martin, e.a.
Te koop: 29 april 2010
Trailer: -

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

UITGELICHT

 • One Night Stand IX: Ketamine - recensie One Night Stand IX: Ketamine - recensie
 • Girls seizoen 3 - recensie Girls seizoen 3 - recensie
 • Homeland seizoen 3 - eerste indruk Homeland seizoen 3 - eerste indruk
 • Game of Thrones S4E8: The Mountain and the Viper – recap Game of Thrones S4E8: The Mountain and the...
 • Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains - recap Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains -...
 • Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards – recap Game of Thrones S6E9: Battle of the Bastards ...