Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Dvd & blu-ray
Stag Night - dvd recensie

Stag Night - dvd recensie

Is het verstandig om midden in de nacht op een station van de ondergrondse uit te stappen in een horrorfilm? Dacht het niet!

Vier vrienden willen na afloop van een vrijgezellenfeestje in een strip club in New York, het feest nog wat langer voortzetten op een andere locatie. Omdat het weer bar en boos is, besluiten ze niet op een taxi te wachten, maar de ondergrondse te nemen. Eenmaal in deze ondergrondse zien ze een aantal dames die ze eerder die avond ook hebben gezien en waar in ieder geval één van de vrienden een aardig blauwtje bij had gelopen. Drank in de man, maakt echter van sommige mannen hele dappere kerels en hij probeert het gewoon nog een keer. Dit keer met wat meer succes. Als ze op een bepaald moment even een luchtje willen scheppen duwen ze de deuren open op een verlaten station. Allemaal stappen ze uit en terwijl ze wat lopen te bakkeleien en flirten, rijdt vervolgens hun trein weg. Dat zou zo'n probleem niet zijn, ware het niet dat dit station gesloten is, en er dus nooit een trein meer stopt. Tot overmaat van ramp is er ook nog eens geen manier om van dit station af te komen. Alles zit dicht, dus er zit niets anders op dan het via het spoor proberen. Daar blijkt echter al snel dat ze niet alleen zijn en als ze dan ook nog eens getuige zijn van een bijzonder brute moord, wordt het al snel een penibele situatie.

stag_night_1

Ontspoorde trein
Stag Night bedoelt het goed, maar faalt jammerlijk. Horrorfilms lopen doorgaans al niet over van de meest logische keuzes, maar in Stag Night maken de personages wel heel bijzondere keuzes. Op een verlaten station de deur eventjes uitstappen, bijvoorbeeld. Als je zulke keuzes al maakt, dan blijf je toch in ieder geval in de buurt van die deur, zodat je snel weer in kunt stappen vóór de trein weer verder rijdt. Alle clichés worden verder uit de kast getrokken om het voor de kijker maar zo eng mogelijk te maken, maar dat lukt bepaald niet.

Cast & Crew
Regisseur Peter A. Dowling, die eerder het verrassende Flight Plan maakte, slaat helaas met Stag Night de plank mis. Het idee heeft op zichzelf potentie, maar door de ongeloofwaardigheid van de keuzes die hij zijn cast laat maken, val je als kijker al heel snel uit de spanning. Kip Pardue, die de rol van Mike vertolkt in deze film, kennen we vooral uit de film Thirteen, Breckin Meyer is toch wel de bekendste van de acteurs in deze film. Hij speelde al in diverse grotere producties en ook in diverse series. Zoals gezegd, zijn de personages in deze film bepaald niet overtuigend, en daar kan ook de cast niet veel aan veranderen. Door de vreselijke keuzes die hun personages moeten maken, worden deze hartstikke oppervlakkig.

Extra's
We moeten het bij deze dvd stellen met een aantal trailers, waaronder die van Stag Night zelf. Een beetje karig, alhoewel extra's voor deze film waarschijnlijk ook maar weinig zouden toevoegen.

stag_night_4

Conclusie
Stag Night had een erg leuke film kunnen worden, maar maakt keuzes die voor een kijker werkelijk onbegrijpelijk zijn. Een deel van de film heeft nog wel wat spanning, maar daar blijft het ook echt bij. Wie een dergelijke film wil kijken, zou beter kunnen uitwijken naar het veel sterkere Midnight Meat Train.

Film:
gelestergelestergrijsstergrijsstergrijsster
Extra's: halfstergrijsstergrijsstergrijsstergrijsster

Titel: Stag Night stag_night_hoesje
BOL_bestelnu
Genre: Horror, Thriller
Regie: Peter A. Dowling
Cast: Breckin Meyer, Vinessa Shaw, Scott Adkins, e.a.
Te koop: 16 maart 2010
Trailer: -

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy - recap Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy -...
 • 2013: De populairste series 2013: De populairste series
 • Silicon Valley - eerste indruk Silicon Valley - eerste indruk
 • Fargo - eerste indruk Fargo - eerste indruk
 • Game of Thrones S4E8: The Mountain and the Viper – recap Game of Thrones S4E8: The Mountain and the...
 • Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap Game of Thrones S4E4: Oathkeeper - recap