Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest
 • Recensies » Dvd & blu-ray
Cash - blu-ray recensie

Cash - blu-ray recensie

Wat zou jij doen, als een koffer met geld letterlijk uit de lucht kwam vallen?

Pyke Kubic is een rustige man met een ijzeren wil. Wat hij wil hebben, dat zal hij krijgen ook. Als hij zijn tweelingbroer opzoekt in de gevangenis na een mislukte ontsnapping volgende op een overval, hoort Pyke dat zijn broer bij het ontsnappen zijn buit van een viaduct heeft afgegooid en maakt hij een deal met hem. Hij zal zorgen dat die buit terecht komt, en de buit, die delen ze.

cash_1

Sam Phelan is een doodnormale man, die een doodnormale auto rijdt en in een doodnormaal huis woont. Dit komt natuurlijk doordat hij het, samen met zijn vrouw Leslie, financieel allemaal niet zo breed heeft. Wanneer hij op weg terug naar huis is, valt er koffer van het viaduct boven op zijn auto. Logischerwijze is Sam in eerste instantie vooral kwaad omdat een of andere mongool die koffer op zijn auto gooit; een reparatie kan er ook nog wel bij. Maar dan opent hij de koffer en ziet dat deze vol zit met geld. Hij kijkt goed om zich heen om zich ervan te overtuigen dat niemand het ziet, en neemt de koffer mee naar huis.

Leslie en Sam betalen vervolgens hun schulden, kopen een nieuwe auto en knappen hun huis op door er nieuwe spullen in te zetten. Ze kunnen hun geluk niet op, want hoe vaak komt het nu voor dat het geld je letterlijk in de schoot geworpen wordt? Maar dat geluk verandert al snel als Kubic op pad gaat om de 'gelukkige vinders' te confronteren met het feit dat dit geld niet van hun was.

Sean Bean en anderen
Cash is voornamelijk een one-man-show voor Sean Bean, die eigenlijk zo goed als de volledige aandacht opeist. Hij speelt de dubbelrol van de tweeling, maar krijgt de meeste tijd als Pyke. Bean zet deze crimineel neer als een redelijke, zelfs vriendelijke man, die je daarentegen niet moet proberen te belazeren. Pyke vertoont zelfs wat obsessief gedrag, want iedere cent wordt geteld. Sean Bean kan dit als geen ander neerzetten en weet dan ook prima te overtuigen. Het gelukkige, en tegelijkertijd ongelukkige koppel, wordt gespeeld door Chris Hemsworth en Victoria Profeta. Samen zetten ze de Phelan's redelijk overtuigend neer. Waar ze echter niet veel aan kunnen doen, is het beetje vreemde script. De Phelan's maken namelijk wat vreemde keuzes. Je zou zeggen dat als er dubieus geld in je handen is gekomen,  je dan in ieder geval voorzichtig bent en niet al te veel opvallende aankopen doet. Mede hierdoor is het echter voor Pyke mogelijk, om het stel snel te vinden.

Interessant vraagstuk
De film biedt wel een interessant vraagstuk, met een stukje moraliteit. Wat zou je zelf doen als je plotseling op dubieuze manier aan een smak geld kwam? Veel mensen zullen zeggen dat ze het geld terug zouden geven, maar zou je dat ook werkelijk doen? Het Phelan-stel maakt hun keuze ook, maar kun je ze dat kwalijk nemen? Als je het financieel niet breed hebt, zou je die keuze zelf dan ook niet maken? Het maakt de film meteen ook interessanter om over dit soort zaken na te denken. Echter door dat te doen, zie je ook eerder de rare keuzes die gemaakt worden.

Extra's
Deze blu-ray bevat slechts enkele trailers.

cash_2

Conclusie
Cash, ook bekend onder het wat breezer-achtige Ca$h, is een onderhoudende film die eigenlijk maar moeilijk onder één noemer valt. Is het nu een thriller? Ja, een beetje. Is het een actiefilm? Nee, niet echt. Is het dan misschien een misdaadfilm? Cash is eigenlijk een beetje van alles wat. Sean Bean kan de film prima dragen en doet dat dan ook. Het script zou wat sterker hebben gemogen, maar als je daar niet al te zwaar aan tilt, zul je je met Cash prima weten te vermaken.

Film: gelestergelestergelesterhalfstergrijsster
Extra's: halfstergrijsstergrijsstergrijsstergrijsster

Titel: Cash cash_poster
BOL_bestelnu
Genre: Misdaad, Thriller
Regie: Stephen Milburn Anderson
Cast: Sean Bean, Chris Hemsworth, Victoria Profeta, e.a.
Te koop: 20 augustus 2010
Trailer: -

REACTIES

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Volg ons

Word lid van MovieScene en blijf altijd op de hoogte van het laatste film nieuws en leuke prijsvragen!

REGISTREREN INLOGGEN

SHOPTOPPERS

 • Missing Link op Blu-ray

  €14,99Missing Link op Blu-ray

 • IT Chapter Two op Blu-ray

  €22,99IT Chapter Two op Blu-ray

 • Alita: Battle Angel op Blu-ray

  €19,99Alita: Battle Angel op Blu-ray

 • Shazam! op Blu-ray

  €22,99Shazam! op Blu-ray

 • Tolkien op Blu-ray

  €22,99Tolkien op Blu-ray

 • Hellboy op Blu-Ray

  €14,99Hellboy op Blu-Ray

UITGELICHT

 • Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy - recap Game of Thrones S5E4: Sons of the Harpy -...
 • Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap Game of Thrones S5E8: Hardhome – recap
 • Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent, Unbroken - recap Game of Thrones S5E6: Unbowed, Unbent,...
 • Game of Thrones S5E1: The Wars to Come – recap Game of Thrones S5E1: The Wars to Come –...
 • Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap Game of Thrones S5E5: Kill The Boy – recap
 • Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains - recap Game of Thrones S4E3: Breaker of Chains -...